Oldalletöltések száma: 5597387
2017. november 22. szerda 02:55,
Cecília napja van.

Nem mindennapi verejtéket izzad az ifjú hölgy

vert izzad cbc caHa valamit csak nagy küzdelem árán tudunk elérni, nagy nehézségek árán vagyunk képesek megcsinálni, például egy sportversenyen győzni, akkor azt szoktuk mondani, hogy vért izzadtunk, mire sikerült.

   Nemrégiben jelent meg egy tanulmány egy olasz fiatalról, aki igencsak összezavarta a firenzei orvosokat. Azzal fordult ugyanis hozzájuk, hogy évek óta vért izzad, pedig semmilyen sérülés nincs az arcán – írta a DrPortal.hu a 24.hu cikke alapján.

Bővebben...

Ne hagyja, hogy csökkenjen az agymérete, sportoljon

hippocampusAz elmúlt évtizedekben volt időszak, amikor divat volt eljárni aerobikedzésekre, vagy otthon videó, esetleg hangkazetta irányításával végezni a gyakorlatokat. Akkor csak a zenére végzett mozgás és a fittség öröme vezette az embereket, arra nem is gondoltak, hogy az agyuknak is jót tesznek.

   Egy új ausztrál kutatás szerint az aerobikgyakorlatok javíthatják a memóriát és segíthetnek az agy egészségének a megőrzésében is, ahogy öregszünk – írta az Arsratio.hu a Sciencedirect.com-ban megjelent tanulmányra hivatkozva.

Bővebben...

Fagyasztóba az atkatanyákkal

pluss allat dynamitenews comMég a legtisztább lakásban is tömegesen nyüzsögnek olyan élőlények, amelyekkel nemigen szeretnénk együtt élni, ugyanakkor miután nem látjuk őket, a legtöbbünket nem is zavar a jelenlétük. Persze ha bajt okoznak, az már más eset. Baktériumok és atkák amelyek segítik, vagy éppen nehezíti életünket.

   A poratka az arra érzékenyeknél allergiás tüneteket okozhat, szemviszketést, orrdugulást, orrfolyást, tüsszögést, bőrviszketést, ekcémát és asztmatikus tünetek is kiválthatnak – írta a Bezzeganya.reblog.hu.

Bővebben...

Nappal kevésbé rossz megsérülni, mint éjszaka

serules egesi orvosok huSzerencsére éjszaka kevesebb ember sérül meg, mint nappal, bár alvás közben is érhetnek bajok bennünket, mégiscsak a közlekedés, munka, a hobbitevékenység veszélyezteti leginkább testi épségünket. Még jó, hogy így van, mert cseppet sem mindegy hogy melyik napszakban sebesülünk meg.

   A nappal szerzett bőrsérülések, vágások, égések 60 százalékkal gyorsabban gyógyulnak meg, mint az éjszakaiak – írta az MTI nyomán a National Geographic egy frissen megjelent tanulmányra hivatkozva, amely először mutatott rá, hogy az emberi szervezet biológiai órája hatással van a sérülések gyógyulására.

Bővebben...

Kevesebbet cipekedünk, gyengülünk

szatyor blog huA testnevelő tanárok, fiatalokkal foglalkozó edzők tapasztalják, hogy a mai nevelendő, edzendő ifjúság fizikai állapota messze elmarad a két-három évtizeddel ezelőttiől. Abban nagyrészt egyetértenek, hogy ebben a számítógép-, okostelefon-használat igencsak ludas. És mindez nem csak a fiatalokat érinti.

   Nem is olyan régen még útra keltünk, ha valamit be kellett szereznünk. A szakemberek szerint komoly problémát jelent, hogy manapság igen sokan vásárolják meg a mindennapi élelmiszert online formában. A bevásárlással járó cipekedés ugyanis a felnőttek izomerősítésének alapvetően fontos része. Minderről a Vital.hu írt.

Bővebben...

Magyarok százezreit érinti, ráadásul mind több nőt

tulsuly health comA ma élő ember életmódja igencsak kedvez a cukorbetegség kialakulásának. A túlsúly, a mozgásszegény életmód, a cukor és szénhidrát mértéktelen fogyasztása, a dohányzás sokakat betegít meg, ráadásul egyre több nőt.

   Magyarországon 772 ezren szenvednek cukorbetegségben, és az adatok szerint a betegek több mint a fele nő – mondta dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a diabétesz világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.

Bővebben...

Jó hír a tűtől félőknek, nemsokára egy szúrás évekre elég lesz

oltas 002Mostanában naponta hívják fel az egészségügyi hatóság munkatársai a figyelmet a közelgő influenzaszezonra és arra, hogy megelőzheti mindenki a nagyobb bajt, ha háziorvosával idejében beoltatja magát. Na, de minden évben újra és újra?

   Lehet, hogy már nem sokáig kell évente ismételni az oltást. Rendkívül ígéretes eredményeket értek el kutatók egy új típusú vakcinával állatkísérletek során, az oltás hosszú távú védelmet nyújthat az influenzavírusok számos altípusa ellen – írta a Házipatika.hu.

Bővebben...

Az egyik madárnak életet, a másiknak pusztulást jelent az etetés

madaretetesA tél közeledtének csalhatatlan jele, hogy megjelennek az írások, tanácsok az énekes madarak etetésének szükségességéről. Idén a 128. országos énekesmadár-etetési szezon kezdődik a fagyok beálltával, vagyis 1890 óta vonják be Magyarország lakosságát a madáretetésbe a szakemberek.

   A mintegy ötven potenciális etetőlátogató madárfaj megfigyelése egyedülálló élményt kínál a kertekben, a parkokban és az emeletes házak ablakaiban, erkélyein is – olvasható a Magyar Madártani Egyesület (MME) közleményében.

Bővebben...

Nem túl meleg a lakása?

lakas tulfutott fotav.huAz emberek szeretik telente a jó meleg szobákat. Sokan olyannyira vágynak a melegre, hogy még éjszaka is 24-25-fokon tartják a lakás hőmérsékletét, pedig ez nem csak energiapazarló, de nem is túl egészséges.

   Az általános vélekedés szerint a nappali levegője ideálisan 21 °C hőmérsékletű legyen, míg a hálószobában legkellemesebb a 18-19 fok, de nem jó, ha nappal 1-2 °C-nál nagyobb a különbség a tartózkodásra szánt helyiségek között, mert ez légúti betegségek kialakulásához vezethet – írta a Webbeteg.hu.

Bővebben...

Lehet, hogy a disznók, marhák nem is bánnák

marha etetese delaval com auAhogy azzal a Vé is többször foglalkozott, a Földön élő mind nagyobb embertömeget nem egyszerű táplálni, ráadásul az erőltetett mezőgazdaság, állattenyésztés kifejezetten rosszat tesz a bolygónknak. Együnk inkább rovarokat, ajánlják a táplálkozástan kutatói.

   Ázsia és Afrika egyes területein nem idegen a rovarevés az ott élők számára, mindez viszont undorító az észak-amerikai, vagy európai emberek többségének. A Syngenta Magyarország blogja arról írt, hogy ha mi emberek nem is, de állataink mégiscsak ehetnének rovarokból álló tápot.

Bővebben...