Oldalletöltések száma: 5020605
2017. július 26. szerda 10:40,
Anna és Anikó napja van.

Ha eddig nem volt hajlandó rá, ettől biztosan leteszi a cigit

cigaretta egyseges csomagolasAkiket a termék folyamatos drágulása, a dohányfüst jelentős egészségügyi kockázata sem tántorít el a dohányzástól, talán majd az unalmas egyen dobozok látták meggondolják magukat és végleg leteszik a bagót. Már van erre is példa nálunk. Mármint az unalmas csomagolásra.

   Megjelent az első egységes csomagolású cigaretta a dohányboltokban Magyarországon. Az új márka dobozán a 2016. augusztus 20-án hatályba lépett rendelet szerint már nincsenek védjegyek, grafikai szimbólumok és képi megjelenítések.

Bővebben...

Romlik a pénzünk, de csak lassan

penzszamolasA kormányzati propaganda eredményeként ma már sokan úgy vélik, hogy jószerével megszűnt az infláció, pénzromlás hazánkban. Mindezt másként érzékelik a nyugdíjasok, iskolások szülei, vagy éppen az egészségügyi szolgáltatásokra rászorulók.

   Ahogy a Vásárlócsapat.hu adataiból kitűnik, január elseje óta az élelmiszerek és alkoholmentes italok 3,4 %-kal, az egészségügy 2,2, vendéglátás, szálláshelyek 3,2, az oktatás 0,7, az alkoholos italok, dohányáruk 4 százalékkal nőttek. Az júniusi infláció 0,6 százalékkel meghaladja az unió átlagát.

Bővebben...

Hódító zsebszörnyek

hodito zsebszornyekSzámtalan látható, vagy láthatatlan szörnnyel élünk együtt. Ezek nagyrészt a hírekből ismerősek számukra, de sokakkal mi magunk is találkozunk. Van, amelyikkel játszunk, de jó néhány akad, amelytől kiráz bennünket a hideg.

   A Hódító zsebszörnyek Máté G. Péter legújabb kötetének címe, amelyet a Vé hasábjain keddenként napvilágot látott jegyzeteiből állította össze a szerző. A kötet ezúttal is ingyen letölthető a Magyar Elektronikus Könyvtárból.

Bővebben...

Hamarosan csak kapun keresztül intézhetnek ügyeket a cégek

cegkapuMa már nagyon sok polgár rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval. Ez az internetes szolgáltatás a közigazgatás egyablakos ügyintézési helyeként működik, amely felületen sokféle ügyéről szerezhet információt az ügyfél és ugyancsak sokat el is intézhet. Az ügyfélkapu után nemsokára indul a cégkapu is.

   Minden gazdálkodó szervezetnek regisztrálnia kell a cégjegyzékbe. A cégkapu regisztrációra kötelezettek július 3-ától tudnak kötelezettségüknek eleget tenni a cegkapu.gov.hu oldalon – közölte a Belügyminisztérium.

Bővebben...

Jelentősen gazdagodtak a velencei-tavi ingatlantulajdonosok

velenceito bencehegyrolAkinek van ingatlana a Velencei-tó mellett, igazán örülhet, mert nőtt a vagyona értéke, aki mostanában akar arrafelé lakást, házat, nyaralót venni, mind mélyebben kell a pénztárcájába nyúlnia.

   A kiemelt tóparti üdülőkörzetek közül leginkább a Velencei-tó környékén emelkedtek a lakásárak. A növekedés mértéke 37,1 százalék volt, míg a Balaton térségében 22,6 százalékos volt az áremelkedés az elmúlt három évben – közölte az FHB Bank üdülőpiaci elemzésében az MTI-vel, csütörtökön.

Bővebben...

Gyógyíthatnak is majd a mesterápolók

noverkeAz, hogy a magyar egészségügyben orvos- és ápolóhiány van, már közhelyszámba menő kijelentésnek minősül. Az igen alulfizetett, rossz munkakörülmények között dolgozó szakemberek, ha tehetik, külföldre mennek, vagy elhagyják a pályát.

   Az egészségügyi szakellátás minőségének javítása és az egészségügyben tapasztalható munkaerőhiány enyhítése érdekében mesterképzés indul három vidéki egyetemen diplomás szakápolók számára – hangzott el az állami hírtévé szerdai műsorában.

Bővebben...

Amelyik engedélyezett, az megvédi a kutyákat

kullancs kutyaA kullancsok nem csak az emberekre jelentenek komoly veszélyt, de négylábú társainkra is. Az állattartók közül sokan nem veszik komolyan a megbetegedés lehetőségét, pedig nem csak a kullancscsípés tüneteit kell ismerni és a vérszívó eltávolításának módját, de védekezni sem árt ellene, például megfelelő nyakörvvel.

   Kutyáknak szánt kullancsirtó és -riasztó nyakörvek tartósságát tesztelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Jó hírként közölte a hivatal pénteken az MTI-vel, hogy a Magyarországon engedélyezett termékek hatásosak a gyártók által vállalt időszak végéig.

Bővebben...

Ezt javaslatot nagyon sokan szeretni fogják

okostelefon javitasAmikor az ember vesz egy új eszközt, reméli, hogy sokáig használhatja majd, aztán nem sokkal a garancia lejárta után már viheti is drágán javíttatni, vagy dobhatja a kukába. Szó sincs arról, hogy balszerencséje lett volna, sokkal inkább a programozott meghibásodás okozza a bajt.

   Hosszabb élettartamú, könnyebben javítható használati tárgyak gyártását biztosító jogszabályok bevezetése mellett érveltek a képviselők az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén, a hét elején.

Bővebben...

Piros és nem csúszik, biztonságosabb lesz Gárdonyban iskolásnak lenni

zebra a gardonyi iskola elottMinden iskola előtt van egy korlát, hogy a napi tanítás végén az épületből felszabadultan kirohanó gyerekek, diákok ne vágtassanak azonnal az utcán közlekedő autók kerekei alá. Persze az is fontos, hogy a kocsik vészhelyzet esetén a lehető leghamarabb meg tudjanak állni.

   Piros, érdes felületű burkolat fedi Gárdonyban a Gárdonyi Géza Általános Iskola előtti út egy részét. Az innovatív technikán alapuló csúszásgátló burkolatot kedden adta át az annak finanszírozását vállaló Generali a Biztonságért Alapítvány a városnak – írta a Feol.hu.

Bővebben...

Az aranyérmes Velence ismét versenybe száll

velence viragositasVelence nagyközség 2000-ben megnyerte a Virágos Magyarországért versenyt a falvak kategóriájában, majd egy évvel később az európai versengésben, az Európai Virágos Települések versenyében képviselte hazánkat és ezüstérmet szerzett.

   A 2004-ben várossá lett település idén is részt vesz a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyben, amelynek zsűrije a napokban a városba látogatott és zsűritagok megtekintették a hagyományos májusi virágosítás idei eredményeit. A látogatásról a Feol.hu írt.

Bővebben...