Oldalletöltések száma: 4685073
2017. május 28. vasárnap 06:50,
Emil és Csanád napja van.

Hatszázezer felett ellenőrzés lesz

lottozasA haza lottózás történetében sokan tették úgy legálissá (mai kifejezéssel: mosták tisztára) valahonnan származó, de nem éppen törvényes jövedelmüket, hogy nyertes lottószelvényt vásároltak. Hamarosan a pénzmosás miatt egy meghatározott összeg felett ellenőrzik majd a nyerteseket.

   Idén megújulnak a fesztivál sorsjegyek és hamarosan jönnek az azonosítást segítő chipes játékoskártyák is a lottózókban, ezekkel akár banki tranzakciókat is végrehajthatók lesznek majd – írta a Pénzcentrum.hu.

Bővebben...

Afrikától a Balkánig őrzik a békét

bekefenntartok 2017Amikor a Magyar Honvédségről beszélünk, hajlamosak vagyunk arra gondolni, hogy NATO-tagállamként és egy viszonylag békés Európában nemigen van dolguk a katonáinknak, pedig a világszerte sokfelé oly törékeny béke fenntartásában is részt vállalnak a magyarok.

   Pákozdon, a katonai emlékparkban a békefenntartók napja alkalmából tartottak megemlékezést. Az eseményről a Honvédelem.hu számolt be.

Bővebben...

Gyakorta érezzük tehernek, pedig létfontosságú

ksh epulet 1898Sokan bosszankodnak, amikor munkájuk során tevékenységükről, az azzal érintett területekről, anyagokról, személyekről, eszközökről számszerű tényeket kell közölniük, pedig nyugodtan kijelenthetjük, hogy korszerű statisztika adatok nélkül egyetlen gazdaság sem működhet.

   Keleti Károly vezetésével 1867. május 25-én alakult meg a Földmívelés-, Ipar- és Kereskedelemügyi Minisztérium keretei között hatfős statisztikai szakosztályként a mai hivatal elődje, vagyis a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A hivatalos magyar statisztika fennállásának 150. évfordulóját ünnepli.

Bővebben...

Ötezer idős ember kap karperecet

karkoto veszjelzoVannak bűnözők, akik az időseket célozzák meg, mert annak a korosztálynak tagjait általában könnyebb becsapni. Tavaly Magyarország lakosságának 19 százaléka volt 65 év feletti és ez az arány 2030-ra várhatóan 24 százalék közelébe emelkedik.

   A kétéves kísérleti időszak lezárultával idén ősszel indul el a Segítő kezek infokommunikációs program, amely egyszerre szolgálja az idős emberek egészségmegőrzését és biztonságérzetének erősítését – hangzott el szerdán, Budapesten, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtótájékoztatóján.

Bővebben...

Feltöltőkártyás adategyeztetés már Gárdonyban is

domino kartyaAz elektronikus hírközlésről szóló törvény év eleji módosítása kötelezővé teszi, hogy a már meglévő, hanghívásra szolgáló feltöltőkártyás hívószámok előfizetőinek személyazonosságát ellenőrizzék a szolgáltatók. Ez viszont sokaknak olykor órákig tartó várakozást jelent a szolgáltatók boltjaiban.

   A Magyar Telekom a törvény által előírt, kötelező adategyeztetéshez újabb lehetőséget biztosított. Hétfőtől a Velencei-tó térségében is lehetőség van az ügyintézésre azoknak a feltöltőkártyás előfizetőknek, akik június 30. után is szeretnék megtartani a telefonszámukat.

Bővebben...

Rossznak érezzük az egészségügyünket, de csak 37 jobb van a miénknél

korhazban 003Ha a magyarországi áldatlan egészségügyi helyzetet szemléljük, gyakran gondolunk arra, hogy a fejlett nyugati államokban bizonyára minden sokkal jobb a gyógyításban. Most már papír van arról, hogy nem sokat tévedünk ezzel a feltételezésünkkel.

   A legújabb, összesen 195 ország egészségügyi rendszereit rangsoroló vizsgálat szerint azért nem kell teljesen elkeserednünk, több mint más-félszáz ország egészségügye a miénknél is rosszabb. Az adatokról a Thelancet.com-ban megjelent tanulmány alapján az Arsratio.hu írt.

Bővebben...

Élesedik a verseny, megújult az egyik gárdonyi szupermarket

spar logoGárdony városban öt szupermarket is működik. Az agárdi Lidl, a gárdonyi Aldi, Penny, és két Spar várja a vásárlókat. Ez utóbbiak egyikét a napokban adták át teljes felújítás után a vevőknek.

   Összesen csaknem 1,3 milliárd forintos beruházást hajtott végre öt városban a Spar Magyarország. A fejlesztés egy-egy gárdonyi, budapesti, miskolci, pécsi, balatonlellei üzletet érintett – írta Marketinginfo.hu.

Bővebben...

Jövőre költöznek a gárdonyi rendőrök

gardonyi rendorsegi epuletMég a névadó kisvárosban, Gárdonyban is csak kevesen tudják, hogy a Gárdonyi Rendőrkapitányság illetékességi területe hatalmas, ennek ellenére egy, a helyi rendőrös számára 1949-ben épített épületben végzik munkájukat.

   Már három évvel ezelőtt elterjedt a híre, hogy a Gárdonyi Rendőrkapitányság egy ú, korszerű épülethez jut hamarosan. Úgy tűnik, hogy talán már 2018-ben birtokba is vehetik a rend velencei-tavi őrei az új székhelyüket. Minderről a Feol.hu írt.

Bővebben...

Súlyos döntés született az Európai Parlamentben

eu parlament szavazasÚgy tűnik idáig tűrte az Európai Unió a magyar kormány külön utas politikáját, azt, hogy felülbírálja mindazokat az értékeket, amelyet az unió az alapszerződésében elfogadott, és amelyet Magyarország is aláírt belépésekor. Példa nélküli szigorú határozat született hazánk ellen a kormány tevékenysége miatt.

   A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament (EP) plenáris ülése, amelynek értelmében a testület megkezdi az előkészítését az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának Magyarországgal szemben – írta a Hvg.hu.

Bővebben...

A magyarok 36 százaléka a létminimumnál kevesebb összegből él

penztarca ures 1Az, hogy mennyi szükséges, vagy éppen elegendő egy ember minimális feltételeinek kielégítésére, megélhetésére sok mindentől függ. Ennek ellenére a statisztika eszközeivel meg lehet állapítani, hogy mennyi a létminimum összege.

   A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 1991 óta minden évben közölte a számított létminimum értéket, de a hivatal 2015-ben beszüntette a létminimum-számítás közlését. Mindennek nyilvánvalóan politikai okai voltak, ugyanakkor az adatok megismerése továbbra is nagyon fontos.

Bővebben...