Oldalletöltések száma: 5294763
2017. szeptember 22. péntek 22:49,
Móric napja van.

Aki gyors és szerencsés, most komoly támogatást kaphat

gazkonvektor gepeszuniverzum huSokaknak – főleg a gyorsaknak, mert mint kiderült, hamar elfogy a pénz – jelenthet segítséget az a pályázat, amellyel lehetett már mosógép- és hűtőszekrénycserére pályázni, most pedig a még nagyobb beruházást igénylő gázkonvektorok cseréjére kerül sor.

   Szeptember 21-től elsőként budapesti és Pest megyei magánszemélyek igényelhetnek támogatást az elavult gázkonvektorok cseréjéhez az Otthon melege program alprogramjában, a pályázaton legfeljebb 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást lehet nyerni – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel csütörtökön.

Bővebben...

Euró, nekünk? Ugyan már!

euro 10 ujMiközben a lakosság jelentős része szívesen látná, vagy legalábbis nem ellenezné az euró magyarországi bevezetését, a közelmúltban elhangzott kormányzati kinyilatkoztatás szerint „nem időszerű, hogy Magyarország jövőre belépjen az euró bevezetésének előszobájába, az úgynevezett ERM-2 rendszerbe”.

   Az euró bevezetését komolyan fontolóra vevő országok technikai és adott esetben pénzügyi támogatást kaphatnának céljuk eléréséhez – derül ki a Bruxinfo.hu információjából.

Bővebben...

A homeopátiának már papírja is van arról, hogy hatástalan

homeopatiasNyilvánvalóan sokan fogják becsapva érezni magukat, mások pedig talán el sem fogadják a tudós testület véleményét, mert az orvosba, gyógymódba, gyógyszerbe vetett hit önmagában is gyógyító erejű lehet. Mégis a most napvilágot látott, megfontolt vélemény akár emberi életeket is megmenthet.

    Nincs rá bizonyíték, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne, sőt kártékony is lehet, mivel eltántorítja a betegeket a bizonyítékalapú orvoslás igénybe vételétől – fogalmazott a szerdán kiadott szakvéleményében az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete (EASAC).

Bővebben...

Szűkös a büdzsé, ha a gyógyításunkról van szó

orvosi rendelo 1Aligha vigasztalja a gyógyulást remélő betegeket, hogy miközben igen sok milliárdért stadionok, méregdrága sportcsarnok épülnek, az év végéig további közel 650 millió forint jut legalább 65 település számára sportparkok létesítésére is. Csak az a baj, hogy eközben a gyógyításra szánt pénz marad kevés.

   Vészhelyzetbe került az egészségügyi büdzsé, ezért a kormánynak 42 milliárd forinttal kellett kiegészítenie az ágazat alultervezett költségvetését – írta a Népszava cikke nyomán a Klubrádió.hu.

Bővebben...

Kenyér, felvágott mellé egy jó kis utazás

aldi gardonyMegszokhattuk már, hogy a nagyobb szupermarketekben a kenyér mellé szoknyát, festéket, vagy éppen fúrógépet is vehetünk, vagy előfizethetünk mobiltelefonos szolgáltatásra. Most egy újabb szintet lépett (a Gárdonyban is jelenlévő) az országban több mint 110 üzlettel rendelkező Aldi üzletlánc.

   Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. bejelentette, hogy Magyarországon is utazással és szállással bővíti kínálatát. Az Aldi Utazás márkanév alatt induló szolgáltatásban a lánc Közép-Európa legnagyobb beutaztató ügynökségének, az Eurotours Internationalnek termékeit kínálja a magyar piacon – tudta meg a Napi.hu.

Bővebben...

Lezuhanó faágak, több órás áramszünet, vízből mentés a Velencei-tónál

aramszunet naplo huCsütörtökön délután fék kettő táján elment az áram Gárdony város több pontján is. Az utcán álló emberek aggódva tárgyalták, hogy mi lesz a fagyasztóba tett ételekkel, mikor lehet újból internetezni, tévézni. Végül is alig öt óra múlva már megint volt áram, de a szél másutt is nagy gondokat okozott.

   A viharos széllel érkezett hidegfront alig két óra alatt három komoly munkát is adott a velencei önkéntes, valamint a pusztaszabolcsi és székesfehérvári hivatásos tűzoltóknak, illetve az áramszolgáltató E.On szakembereinek – írta a Media24.hu.

Bővebben...

Ezrével zárják be a bankfiókokat

bank bezart pragativadi comMind többen intézik otthonról banki ügyeiket, ha pedig pénzt akarnak felvenni a számlájukról, hát elballagnak a legközelebbi ATM-hez. Megváltozott a világ, mind több ügyünket intézzük online, és ebből a banki ügyletek sem maradnak ki.

   Mindez jó, kevésbé időt rabló, de sok ember munkája bánja. Az Európai Unió bankjai tavaly 9100 fiókot zártak be és 50 ezer embernek mondtak fel elsősorban amiatt, hogy a pénzintézetek ügyfelei egyre gyakrabban választják az online ügyintézést – írta a 24.hu.

Bővebben...

Ingyen wifi lesz majd a főtéren, vasútállomáson, parkokban

wifi4euAkinek manapság nincs internet-hozzáférése, egyre nehezebben intézheti a dolgait. Sorban állhat bankban, hivatalban, boltokban, pedig a neten bárhonnan elintézheti banki ügyleteit, mind több hivatalos ügyét és vásárolhat szinte az egész világról. Mindezt megkönnyíti egy új uniós döntés.

   Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén megszavazta Európa közterületein ingyenesen használható vezeték nélküli internethálózat (wifi) kiépítéséhez szükséges pénzügyi forrás első csomagját – közölte az EP sajtószolgálata kedden.

Bővebben...

Adategyeztetésre hivatkoznak, de ez csalás

csalo telefonos bbb orgIgen sokan ácsingóznak a pénzünkre, és ha másként nem tudják megszerezni, hát ügyeskedéssel próbálkoznak. Ehhez megszerzik az adatainkat a trükkös bűnözők, mert azokkal sokféle visszaélésre lehetnek képesek. Nem árt tehát résen lenni.

   Az UPC Magyarország arra hívja fel ügyfelei figyelmét, hogy az utóbbi hetekben gyakoribbá váltak azok az esetek, amikor ismeretlen személyek az UPC nevében adategyeztetésre hivatkozva telefonon keresik meg az ügyfeleket és elkérik személyes adataikat – áll a szolgáltató honlapján.

Bővebben...

Havi 65 000 forintig fizethet a mobiljával

okostelefonos fizetes 24 huMa még különleges látvány a szupermarket pénzáránál fizetésre sorban álló többség számára, ha valaki előveszi az okostelefonját, közel teszi a pénztárgép termináljához és úgy fizet. Pedig egyre többen tehetnék meg ugyanezt.

   Bevezetett az OTP egy digitális prepaid kártyát, amit teljesen online lehet igényelni és vezetni, ráadásul még olyan ügyfelek is elérhetik, akiknek nincs is az OTP-nél számlájuk – hivatkozik a Portfolio.hu a bank sajtóközleményére.

Bővebben...