Oldalletöltések száma: 4685077
2017. május 28. vasárnap 06:50,
Emil és Csanád napja van.

Heti másfél órai viseléssel óvja a nőket az okosmelltartó

melltarto okos 1Az okos tárgyak, használati eszközök, sőt ruhadarabok korát éljük. Beszámoltunk már arról is, hogy készül okosmelltartó torkoskodás ellen és olyan is, amely az emlődaganatra figyelmezteti viselőjét. Most egy újabb okos melltartó híre érkezett hozzánk.

   A mexikói Higia Technologies nevű vállalat piacra dobta legújabb találmányát, egy melltartót, amely viselése során képes kimutatni a korai stádiumban járó emlődaganatot – írta a Mobihealthnews.com cikke nyomán a DrPortal.hu.

Bővebben...

Ez a tetoválás a telefont is felveszi

etetovalasKomoly divatja van a tetoválásnak. Sokan szeretnék, ha minél több ábra felírta díszítené testüket és ezért a tetoválással járó fájdalmat, költséget is vállalják. Egy nemrégiben kifejlesztett e-tetoválásnak ráadásul gyakorlati haszna is van.

   A Saar-vidéki Egyetem és a Google munkatársai közösen fejlesztették ki azt a rendszert, amely rendkívül vékony elektronikus tetoválásokból áll, és amely felvihető a testre – írta az Sg.hu.

Bővebben...

Ha már az FBI igazgató is azt mondja, akkor tényleg ideje takarni

kameratakaroAz elmúlt napok nagy feltűnést keltő nemzetközi híre volt, hogy az amerikai elnök azonnali hatállyal menesztette az FBI vezetőjét. Nos, az illető igen sokat tudhat a kiberbiztonságról, mert arra hívta fel a figyelmet, hogy aki csak teheti, takarja el laptopja, vagy számítógépe kameráját.

   Van néhány ésszerű dolog, amit meg kell tenni, és ez az egyik közülük – mondta az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda leköszönő igazgatója, akinek szavait a Hvg.hu idézte. A hírportál tippet is adott ahhoz, hogy hogyan lehet elegánsan megvédeni titkaink egy részét.

Bővebben...

Nem szabadulunk a jelszavaktól, de lesz változás

jelszo 2Lássuk be, mára oly sok jelszót és azonosítót kell megjegyeznünk, még ha csak néhány digitális eszközzel rendelkezünk is, hogy az vagy a biztonság kárára megy, mert annyira könnyen megjegyezhetőket alkalmazunk, vagy nemes egyszerűséggel elfelejtjük kódjainkat. Várható volt, hogy változás lesz e téren.

   Május elsején lezárult az amerikai NIST (National Institute of Standards and Technology) által jegyzett új, digitális azonosságkezelési irányelvek (Digital Identity Guidelines) nyilvános vitája. A tervezet alapjaiban átgondolt jelszókövetelményeket tartalmaz – olvasható a Biztonságportál.hu írásában.

Bővebben...

Nem kell kidobni a porosodó hangkazettákat, jön egy ügyes lejátszó

elbowAlighanem minden családban vannak még elfekvő hangkazetták, azok, amelyekhez egykor asztali lejátszókat, majd walkman-eket használtuk. Ma a CD-k, Blu-ray-ek, MP3-ak világában furcsa lenne, ha valaki kazettát használna, pedig egy új, ügyes eszköz ismét használhatóvá teheti azokat.

   Az Elbow honlapján fedeztük fel azt az eszközt, amely megváltoztathatja a hangkazettákhoz való viszonyunkat. S bár abban nem hiszünk, hogy ez a hangrögzítési mód újra divatba jönne, mégis ezzel a szerkezettel érdemes lesz elővenni elfeledett felvételeinket.

Bővebben...

Halvány esély az álhírek visszaszorítására

alhirek china dalyAz álhírek, az azokat közlő portálok száma mára oly mennyiséget ért el, hogy a jól tájékozott, tanult, a világ dolgait megfelelően ismerő ember is eltévedhet a hírek sötét erdejében. Mind több szervezet, cég próbálja felvenni ez ellen a harcot és most egy igazi nagyágyú is beszállt.

   A Google hivatalos oldalán jelentette be a Bagoly-projektjét, amely a hamis, és erőszakos tartalmakkal veszi fel a harcot – írta a Piacésprofit.hu.

Bővebben...

Ha valaki igazi butatelefont akar, már megveheti

lightphone1Miközben naponta kapunk hírt az egyre okosabb, sőt a már inkább számítógépnek, mint okos okostelefonnak számító készülékekről, sokan vágyakozva gondolnak vissza az egykori mobilok egyszerűségére. Aki erre vágyik, örülhet, hiszen megalkották a legegyszerűbb mobilt.

   Az idősebbeknek és a technikai érzék hiányával küzdőknek nem kis kihívást jelentenek az okostelefonok, hiszen ahhoz, hogy azokat kihasználják, egyre több ismeretre van szükség. Nem így a Light Phone esetében.

Bővebben...

Tintasugaras nyomtatóval lehet majd napelemet nyomtatni

napelem nyomtathatoMiközben úgy fogyasztjuk a föld mélyéből előbányászott olajat és gázt, mintha az soha nem fogyhatna ki, a legtöbb autós, vagy gázzal fűtő tudja, hogy ez az energia igencsak véges. Eközben a Nap iszonyatos mennyiségben árasztja felénk a majdnem ingyen energiát.

   A Science tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kanadai tudósoknak sikerült egy technológiai akadályt elhárítaniuk, és ezzel új korszakot nyithatnak a napelem hasznosításban – írta a Világgazdaság.

Bővebben...

Odalesznek a baktériumok ettől a fénytől

vece csiratlanitoA probléma egyidős az emberiséggel, vagyis, ha éjszaka közepén arra ébred az ember, hogy fel kell keresnie az illemhelyet, az sok kellemetlenséggel járhat. Álomittasan összevissza ütheti magát a sötétben, ráadásul a mellékhelyiségben felkapcsolt lámpa fénye kiveri a szeméből az álmot.

   Ha meg nem világít semmi, akkor a célzással lehet gond, különösen az urak esetében. Ezt ismerte fel Matt Alexander, amikor pár éve megalkotta az IllumiBowl prototípusát. Az elemmel működő lámpa a csészére rögzíthető, és mostantól nem csak világít, de fertőtlenít is.

Bővebben...

Jókat utazhatunk a megújult Google Earth segítségével

google earth budapestSokak kedvence a Google Earth, amellyel akár utcákat keresünk, akár idegen tájakra látogatunk, vagy – hiszen erre is volt példa– felfedezéseket teszünk, mindenképpen jól járunk. Ráadásul most látványos megújuláson esett át a népszerű alkalmazás.

   Bár ahogy a hírek szólnak, egyelőre a Chrome böngészőre készítették el a Földet képernyőnkre varázsoló programot az már nemcsak telefonos és számítógépes alkalmazáson keresztül érhető el, hanem közvetlenül a böngészőből is elindítható.

Bővebben...