Oldalletöltések száma: 6063197
2018. február 24. szombat 07:28,
Mátyás napja van.

Másfél milliárd forintból épül Velencén az egyetemi sportközpont

teniszpalyak fedett thprd orgKözel két évvel ezelőtt röppent fel a hír, amelyről a Vé is beszámolt, hogy a Testnevelési Egyetem (TE) uszodát épít Velencén, sőt egy vízi sportokkal foglalkozó tanszék is a tóparti kisvárosba költözik.

   A Feol.hu újabb adalékkal szolgál az érdekes hírhez, a héten ugyanis kiderült, hogy a TE nem csak uszodát, de több más sportlétesítményt is kíván megépíttetni Velencén, amelyet 2019 elején már az egyetem hallgatói is birtokba vehetnek majd.

   Ahogy a megyei hírlap online felületén megjelent írásból kiderül, a kisváros csütörtöki képviselő-testületi ülésén Genzwein Ferenc, az egyetem kancellárja is részt vett és elmondta, az Állami Számvevőszék nyolc éve használaton kívüli épületét alakítják át, mellette pedig egy kézilabdapálya méretű csarnokot építenek fel.   Ugyanezen a telken megépül további három, sátorral fedett teniszpálya és egy ugyancsak sátorral fedett kombinált pálya, amelyben strandsportok (foci, kézilabda és röplabda) kapnak helyet, és amelyhez kisebb lelátó is készül majd.
   A fejlesztést 2018 decemberéig szeretnék befejezni, hogy az első hallgatók már a következő szemeszter kezdetekor, 2019 februárjában birtokba vehessék az új létesítményeket. A mintegy másfél milliárd forintos beruházáshoz szándékuk szerint még augusztusban elindul a közbeszerzési eljárás. Az egyetem a város által támogatott sportprojektekhez is nyújt némi segítséget, így az uszoda, a sportcsarnok, valamint a labdarúgópálya fejlesztéséhez – derül ki a Feol.hu írásából.
   A sportolni vágyó tókörnyéki polgárok pedig abban reménykedhetnek, hogy az egyetem hallgatói mellett talán majd ők is igénybe vehetik a sportlétesítményeket, hiszen például telente is használható teniszpályákban, vagy uszodákban igen nagy a hiány a tóparti településeken.