Oldalletöltések száma: 6153420
2018. március 18. vasárnap 04:58,
Sándor és Ede napja van.

Jegyzet

Máté G. Péter

Boldogságösszeg

Elárulom, most már nyugodt vagyok. Azt hittem, ennél több kell a boldogsághoz, de mint kiderült, már évi 95 ezer dollárból a világon szinte mindenhol boldogan és jól lehet élni. Nem olyan nagy összeg ám ez, a napi árfolyamtól függően 24 millió forint körül mozog, ez pedig kétmilliót jelent havonta. Adózás után persze.
   Azt minden bérből és fizetésből, vagy még abból sem élő ember tudja, hogy a nincs, vagy a kevés egyáltalán nem boldogít. De vajon boldogít-e a pénz, mármint a sok pénz? Az indianai Purdue University kutatói a Gallup World Poll segítségével 164 országból összesen 1,7 millió ember adatainak összesítésével keresték e nagyon fontos kérdésre a választ. A megkérdezettek a fentebb említett évenkénti átlagosan 95 ezer dollárban határozták meg azt az összeget, amelyből szerintük egy ember már jó életkilátásokkal, gondtalanul élhet. A válaszolók nagy megalkuvásokkal ennél alacsonyabbra, 60-75 ezer dollárra, vagyis 15-19 millió forint közé tették azt a pénzmennyiséget, amennyi, ha nem is nyújt hosszú távú biztonságot, legalább az érzelmi jóllétet biztosíthatja számukra.
   Természetesen számtalan tényező is befolyásolhatja a választ, mert akinek sok gyereke van, nyilván többre van szüksége, vagy ha drága országban, városban él, annak is, ezért a kutatók csak az egyedülállókat vizsgáltak. Ezek után derült ki, hogy Kelet-Ázsiában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Nyugat- és Észak-Európában az érzelmi jólléthez szükséges éves összeg a megkérdezettek szerint átlagosan 12,5 millió forintnak megfelelő dollár, a Közel-Keleten felugrott ez 27,5-31 millió forintnyi összegre, míg Kelet-Európában és a Balkánon már kevesebb, mint 9 millió is elég a jóllét, vagyis a boldogság érzéséhez.
   Nézzünk szembe a tényekkel, ez már sokkal jobban közelít a magyar valósághoz, hiszen csupán mintegy 750 ezer adózás után forintot jelent, ami igencsak elérhetőnek tűnik. Például politikusként, felső vezetőként, de számtalan területen még akár alkalmazottként is, vagyis nem keresztülvihetetlen a boldogsághoz mifelénk is szükségesnek vélt összeg megszerzése. Nyilván nem a bérből és fizetésből élő milliók, vagy a kisnyugdíjasok sokasága számára, de a lehetőség már-már karnyújtásnyira van mindegyikünktől. Álmainkban biztosan.
   Ha pedig valaki az eddig leírtak ellenére a magyar közmondással érvelne, miszerint a pénz nem boldogít, helyesen teszi. Mint kiderült, a sok pénz egy bizonyos szint felett már megkeseríti az életet, mert a nagyon gazdagok folyamatosan másokhoz hasonlítgatják magukat, és ha rájönnek, hogy másnak többje van, az elcsüggeszti őket. Szegény gazdagok.
   A tanulság az, hogy a boldogság nem feltétlenül múlik a pénzen, de azért nem árt, ha bujkál belőle egy kevés a bankszámlánkon.

Hírlevél

A velencei-tavi időjárás-előrejelzéshez kattintson a kép közepére!

 

HANGOS-

      KÖNYV

 


                   csak fuss hangos borito

Csak fuss!

Novellák. Felovassa:
Máté G. Péter

   Ingyen letölthető innen                   eldobott boritoEldobott asszony


Novellák.
 Felolvassa:
Máté G. Péter
.

   Ingyen letölthető 
innen               

 

 

Lopott éjszakák


Novellák.
 Felolvassa:
Máté G. Péter
.
   
   Ingyen letölthető
 innen


                  szakallas


A szakáll
as angyal


Novellák. Felolvassa:
Máté G. Péter
   
   Ingyen letölthető: innen

 

          - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 

E-könyvek 
innen ingyen letölthetők

Hódító zsebszörnyek


Véres galamb 


CSAK FUSS!

 

Hibázók és bűnözők 
 

Józsefváros hercegnője
 

Vészcsengő 
 

Lopott éjszakák 
 

Szakállas angyal

Láthatatlan lények


Velencei-tavi szolgáltatás, információ?
Itt keresse!

 

A Vétó ügyvédje,
kérje Ön is a tanácsát
!

 

Milyen világnap van ma?
 

Feng Shui tanácsadónk
az első Feng Shui Centrum


Még több információ a velencei-tavi szolgáltatásokról


Számítástechnikai kellékek.
PC bolt Gárdonyban
.