Oldalletöltések száma: 6664982
2018. június 21. csütörtök 16:26,
Alajos és Leila napja van.

Használt tárgyaink sodorhatnak bajba bennünket

mosogatas ridikul.huA ma emberének szemléletéhez hozzátartozik az egészséges életmódra törekvés. Már persze akinek. Sokan patikamérlegen mérik ki a napi étel-, és kalóriamennyiséget, ugyanakkor nemigen figyelnek más, az egészségük megőrzéséhez szükséges összetevőkre.

   Az egészséges életmódért olyan tárgyakról is le kellene mondanunk, sőt eldobni azokat, amelyekhez amúgy erősen ragaszkodunk, mert nem egy közülük igencsak káros. Ezt gyűjtötte csokorba a Lifehack.org cikke nyomán a Házipatika.com.

   Az egészségportál írása szerint környezetünk tele van tárgyakkal, amelyek valamilyen oknál fogva nem szolgálják az egészségünket. Például szennyezettek, fertőzöttek, vagy használatuk, viselésük megterheli a testünket. Ilyen például a kedvenc, de régóta használt futócipőnk. Ezek a cipők rendszeresen sportolás mellett, jó, ha 3-6 hónapig bírják. Utána már csak sérüléssel fenyegető tartási hibát vagy kidörzsölt és potenciálisan elfertőződő bőrfelületet eredményeznek.
   A konyhai szivacsról több tanulmány is kimutatta, hogy az átlagos háztartás legszennyezettebb tárgya. A szivacsokba beveszik magukat a baktériumok, és szobahőmérsékleten szaporodásnak indulnak. Nem szabad túl sokáig használni ezeket.
   A felületen óhatatlanul létrejövő bevágásokban megtelepszenek a baktériumok, és nagyon nehéz onnan kitisztítani őket. A fából készült vágódeszka sokkal jobb megoldás, mert az antimikrobiális fa elpusztítja a kórokozókat.
Az antibakteriális szappan nem hatékonyabb, mint normál változata, és akár veszélyes is lehet, mert hozzájárulhat, hogy a kórokozók rezisztenssé váljanak.
   Sokan nem gondolnak rá, de a légfrissítők többsége még mindig tartalmaz ftalátokat amelyek káros hatással lehetnek az általános fejlődésre és a reproduktív rendszerre.
   Ugyancsak kidobásra ítélt eszközünk az öreg, elkopott fogkefénk, amely baktériumokat gyűjt össze, és egyre kevésbé hatékonyak a fogszuvasodás elleni harcban. Ajánlatos legalább háromhavonta cserélni kell őket.
   A romlott étel sok bajt tud csinálni, a listeria baktérium például képes a hűtőszekrényben uralkodó hőmérséklet mellett is fejlődni az ételben, és akár agyhártyagyulladást vagy vetélést is okozhat.
   A sor még közel sem teljes, hiszen káros lehet egészségünkre a régi szempillaspirál, a piszkos kontaktlencsetok, de számtalan kórokozó telepedik meg az okostelefonon, tableten és laptopon is. Ezeket persze nem lehet nagyon sűrün cserélni, de rendszeresen tisztítani igen. Az eszközök a túlzott használata pedig szorongáshoz és depresszióhoz vezethet, vagyis a fizikai mellett a szellemi és a lelki jólétre is vigyázni kell – írta a Lifehack.org.

 

Hírlevél

E-mail cím:

Vezetéknév:

Keresztnév:


A velencei-tavi időjárás-előrejelzéshez kattintson a kép közepére!

 

HANGOS-

      KÖNYV

 


                   csak fuss hangos borito

Csak fuss!

Novellák. Felovassa:
Máté G. Péter

   Ingyen letölthető innen                   eldobott boritoEldobott asszony


Novellák.
 Felolvassa:
Máté G. Péter
.

   Ingyen letölthető 
innen               

 

 

Lopott éjszakák


Novellák.
 Felolvassa:
Máté G. Péter
.
   
   Ingyen letölthető
 innen


                  szakallas


A szakáll
as angyal


Novellák. Felolvassa:
Máté G. Péter
   
   Ingyen letölthető: innen

 

          - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 

E-könyvek 
innen ingyen letölthetők

Hódító zsebszörnyek


Véres galamb 


CSAK FUSS!

 

Hibázók és bűnözők 
 

Józsefváros hercegnője
 

Vészcsengő 
 

Lopott éjszakák 
 

Szakállas angyal

Láthatatlan lények


Velencei-tavi szolgáltatás, információ?
Itt keresse!

 

A Vétó ügyvédje,
kérje Ön is a tanácsát
!

 

Milyen világnap van ma?
 

Feng Shui tanácsadónk
az első Feng Shui Centrum


Még több információ a velencei-tavi szolgáltatásokról


Számítástechnikai kellékek.
PC bolt Gárdonyban
.