Oldalletöltések száma: 7430651
2018. október 18. csütörtök 19:44,
Lukács napja van.

Robotriválist kapnak a házi kedvencek

spot mini 3d robot cgtrader comSokan tartanak kutyát városi lakásukban, társként, őrzőként, vagy csak egyszerűen az állat szeretetéből. Egy állattal ugyanakkor törődni kell, ételt, vizet adni, rendszeresen sétálni, ha szükséges orvoshoz vinni. És még nyaralni sem egyszerű vele együtt elmenni, otthon pedig nem maradhat felügyelet nélkül.

   Mindez mennyivel egyszerűbb lehet egy robotkutyával. Kereskedelmi forgalomba kerül ugyanis a Boston Dynamics legkisebb robot négylábúja. A tervek szerint a fogókarral is felszerelt robot először irodákban talál majd otthonra, később pedig a háztartásokba is eljut majd – tudta meg a Hwsw.hu.

   A négylábú robot 84 centiméter magas és 30 kilogrammot nyom, továbbá maximum 14 kilogramm szállítására képes. Az összesen 17 ízülettel rendelkező, elektromotorokkal hajtott jószág egy feltöltéssel nagyjából másfél órát üzemel, attól függően, gazdája milyen feladatokat oszt ki neki.
   A SpotMini 3D szenzorok sokaságának segítségével tájékozódik. Az érzékelőkkel a robot önálló tájékozódásra képes, erről a cég nemrég egy videót is közzétett. A felvételen jól látszik, négylábú hogyan készít 3D térképet környezetéről, amely alapján képes elkerülni a felbukkanó akadályokat, illetve igény szerint lépcsősorokat is megmászni.
   A robot másik látványos képessége a hátára rögzíthető fogókar, amely maga is több érzékelőt tartalmaz, továbbá öt szabadságfokú manipulációra képes, így szinte tetszőleges irányban tudja azokat mozgatni. Ez a tervek szerint külön lesz megvásárolható. A négylábú 30 kilójából a fogókar egyébként 5 kilogrammot tesz ki, azzal, mint a cég korábbi demonstrációiból kiderült, a robot a különböző tárgyak pakolászása mellett olyan műveletekre is képes, mint az ajtókilincsek használata.
   Minderre a gép ráadásul nem csak steril laboratóriumi környezetben képes, a motorok erejéhez mérten a kitartó lökdösésnek, ráncigálásnak is ellenáll, hogy végrehajtsa a feladatot – írta a Hwsw.hu.
   Az nyilvánvaló, hogy ez a négylábú nem fogja hullatni a szőrét, ha már lakásokban is alkalmazzák, de kérésre lábhoz viszi majd a papucsot és nem csak jutalomfalat ellenében. Lehet, hogy belátható időn belül kegyvesztetté válnak a kutyák?

Hírlevél

E-mail cím:

Vezetéknév:

Keresztnév:


A velencei-tavi időjárás-előrejelzéshez kattintson a kép közepére!

 

HANGOS-

      KÖNYV

 


                   csak fuss hangos borito

Csak fuss!

Novellák. Felovassa:
Máté G. Péter

   Ingyen letölthető innen                   eldobott boritoEldobott asszony


Novellák.
 Felolvassa:
Máté G. Péter
.

   Ingyen letölthető 
innen               

 

 

Lopott éjszakák


Novellák.
 Felolvassa:
Máté G. Péter
.
   
   Ingyen letölthető
 innen


                  szakallas


A szakáll
as angyal


Novellák. Felolvassa:
Máté G. Péter
   
   Ingyen letölthető: innen

 

          - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 

E-könyvek 
innen ingyen letölthetők

Hódító zsebszörnyek


Véres galamb 


CSAK FUSS!

 

Hibázók és bűnözők 
 

Józsefváros hercegnője
 

Vészcsengő 
 

Lopott éjszakák 
 

Szakállas angyal

Láthatatlan lények


Velencei-tavi szolgáltatás, információ?
Itt keresse!

 

A Vétó ügyvédje,
kérje Ön is a tanácsát
!

 

Milyen világnap van ma?
 

Feng Shui tanácsadónk
az első Feng Shui Centrum


Még több információ a velencei-tavi szolgáltatásokról


Számítástechnikai kellékek.
PC bolt Gárdonyban
.