Oldalletöltések száma: 8445231
2019. március 22. péntek 10:53,
Beáta, Izolda és Lea napja van.

Kapcsolatokat tehet tönkre, ráadásul nagyon egészségtelen

horkolas vitacost comSzámtalan vicc forrása a horkolás, de e cselekedet közel sem humoros. A horkoló zavarja a környezetében pihenni vágyókat és komoly bajt okoz magának is. Persze az ember nem jószántából horkol, annak mindig oka van.

   Magyarországon minden második ember horkol, de egyes kutatások szerint ez az arány a hatvan százalékot is meghaladhatja. Mindezt a Medicalonline.hu írta a Duna Medical Center információi alapján.

Bővebben ...

Orvosok javasoltak a rák túlélése érdekében

kemoterapiaHazánkban a legtöbben szívbetegségekben halnak meg, de igen előkelő helyen vannak a daganatos megbetegedések is e téren. A 60-64 éves férfiaknál például a daganatos betegség a vezető halálok. Ugyanebben a korosztályban a rák csaknem kétszer annyi nőt visz el, mint a szívbaj.

   Mindezek okán közel sem mindegy, hogy milyen szintű a daganatos betegségek kezelése hazánkban. A minap több mint harminc új kemoterápiás protokoll hivatalos bevezetését javasolta a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) – írta a Medicalonline.hu.

Bővebben ...

Jó lesz gyerekünkre, magunkra, négylábú kedvenceinkre figyelni, kezdődik a kullancsszezon

kullancskiszedo orvosok huA kullancs igen kellemetlen jószág, szereti az ember és az állatok vérét szívni, emellett többféle igen súlyos betegség okozója is lehet. A kullancsok általában füves, gazos területen, árnyas erdőkben, vízparti területeken a leggyakoribbak. A téli hideget és a kánikulai meleget a föld mélyén vészelik át, leginkább a tavaszt és őszt kedvelik, de enyhe teleken, hűvös nyarakon is aktívak maradnak.

   Idén korábban kezdődik az itthoni kullancsszezon – mondta az InfoRádiónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke, dr. Póta György, aki a megelőzés fontosságára is felhívta a figyelmet. Minderről az Infostart.hu írt.

Bővebben ...

Százezer ember küzd vele nap mint nap

izuletei gyulladas osimagnezium huMintegy százezer ember küzdhet hazánkban ízületi gyulladással. Bármely ízületünk heveny vagy krónikus formában jelentkező gyulladását izületi gyulladásnak nevezzük. Ez érinthet egy vagy több ízületet, kialakulhat többféle úton, de a végeredmény az érintett ízület duzzanatával, vörösségével, melegségével, fájdalmával és funkciójának csökkenésével járó állapot.

   A tünetek első megjelenésétől kezdve gyógyszeres terápiával jól kezelhető az ízületi gyulladás – erről beszélt dr. Mihola Dóra reumatológus az állami hírtévé vasárnap reggeli műsorában.

Bővebben ...

Védenek a ráktól és finomabbá teszik az ételeinket

hagymavagas thetakeout comA korunk emberének egészségére sokféle civilizációs megbetegedés leselkedik, ilyen például a rák, amelynek számtalan formája van és nem egy a táplálkozással, mozgásszegény, ülő életmóddal van összefüggésben. Az emésztőrendszeri betegségek ellen egyik kedvenc főszernövényünk lehet segítségünkre.

   A hagymafélék rendszeres fogyasztása csökkentheti a vastag- és végbélrák kialakulásának kockázatát, de nem mindegy, hogy fogyasztjuk el – derült ki egy kínai tanulmányból, amelyről a Hellóvidék.hu írt.

Bővebben ...

Komolyan kell venni, ha egy nő mellkasi fájdalomra panaszkodik

infarktus no istockphoto comValamiért, ha szívinfarktusról esik szó, az emberek többsége a betegséghez férfit társít, pedig ez a félelmetes kór független a nemektől olyannyira, hogy már nagyobb veszélyben vannak miatta a nők, mint a férfiak.

   Magyarországon a szívinfarktus következtében elhalálozott nők aránya magasabb, mint a férfiaké, ezért is fontos a tünetek korai felismerése és a gyors segítségkérés – hangzott el a múlt héten egy sajtótájékoztatón, Budapesten.

Bővebben ...

Kellemes vérnyomáscsökkentő

szunyokalas freepik comTöbbször foglalkoztunk a témával és általában egyetértőleg, bár vannak tudományos kutatások, amelyek negatív hatásáról is beszélnek. Ennyi talány elég is, a délután szunyókálás hasznáról, vagy éppen káros mivoltáról van szó.

   A napi rendszerességgel szunyókálók vérnyomása észrevehetően csökken azokéhoz képest, akik nem élvezhetik a délutáni szieszta előnyeit – állapították meg görög kutatók, akik az Amerikai Kardiológusok Társasága 68. éves tudományos tanácskozásán mutatták be tanulmányukat – írta a Dehír.hu.

Bővebben ...

Napi pár szem dió idősebb korban kifejezetten jót tesz

diotores shutterstock comVidéken sok kertben található diófa, amelynek termése sokféle ételünket ízesíti. Sokan tudják, még többen bizonyára nem, hogy a diónak számtalan kiváló élettani hatása is van az emberi szervezetre, bár vannak, akik ódzkodnak a fogyasztásától attól tartva, hogy elhíznak miatta.

   Az Egysült Államokban található Loma Linda Egyetem kutatói megállapították, hogy a dió beépíthető az egészséges idős emberek napi étrendjébe anélkül, hogy az negatív hatással lenne a súlygyarapodásukra – írta a Healthminute.org.

Bővebben ...

Kopaszodás: lehet örökölt, de állhat mögötte betegség is

kopasz fej rojana netjpgA hajhullás, a kopaszodás igen sok ember életét keseríti meg, ezért is volt egykor világszenzáció, amikor egymást követően két nemzetközileg is ismertté vált kopaszodás elleni szert is árusítottak Magyarországon. Sajnos az eredményességük nemigen váltotta be a hozzájuk fűzött felfokozott várakozásokat.

   A hajhullás a férfiakat és a nőket egyaránt érintheti, és számos egészségügyi probléma állhat a hátterében. Az esetleges megoldási lehetőségek is ezektől az okoktól függnek – írta az Egészségkalauz.hu.

Bővebben ...

A pákozdi Szergej valószínűleg Dél-Afrikában tölti a nyarat

golya del afrikaban szergejMinden tél végén már nagyon várjuk haza, vagy vissza a gólyáinkat, mert ha megérkeznek, már biztosan itt a tavasz. A magyarok kedvelt madarának mind több példánya kelt már útra, hogy elfoglalja magyarországi fészkét.

Legyengült magyar gyűrűs fehér gólyát találtak Fokváros közelében egy kisrepülőtéren február 19-én. A madár nem tudott újból a levegőbe emelkedni, a helyiek megfogták és átadták egy állatvédő szervezetnek. Kiderült, hogy a madarat fióka korában, 2017-ben Pákozdon Fenyvesi László gyűrűzte meg – írta a 168óra.hu.

Bővebben ...