Oldalletöltések száma: 6492632
2018. május 24. csütörtök 11:46,
Eszter és Eliza napja van.

Leukémiától védheti a gyerekeket, ha időnként megfertőződnek

gyerek piszkos pinterest comA modern embert – legalábbis a világ egy részén – a napi rendszeres tisztálkodás jellemzi, hiszen ez az egyik, ha nem a legfontosabb lehetőség arra, hogy elkerülje a nagy járványok, betegségek jelentős részét. Ki gondolná ezek után, hogy éppen a túlzott tisztálkodás okozhat bajt?

   A minden csírát kiirtó tisztaság okozza a gyermekkori leukémia leggyakoribb formáját egy vezető brit kutató szerint. Az akut limfoblasztómás leukémia kétezer gyermekből egyet sújt – írta a tanulmányt ismertető BBC News.

Bővebben...

Ha a tükör becsap minket, még ott vannak a számok

kover no tukorrel htblank edelman comAz OECD által tavaly kiadott jelentés szerint a szerveződés 35 tagországában minden második felnőtt, és hatból egy gyerek túlsúlyos. Magyarország a téren az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland mögött a cseppet sem előkelő negyedik helyen áll a világban, ráadásul az egyáltalán nem kiváló európai első hely is a miénk.

   Sokan gondolják úgy, hogy ők nem túlsúlyosak, pedig az ideális testsúly számításánál figyelembe kell venni a kort, nemet, magasságot, csontsűrűséget, az izom-zsír arányt, és az általános egészségi állapotot – írta az Egészségkalauz.hu az Életmódorvosiközpont.hu írása alapján.

Bővebben...

Olyan lesz, mint a terhességi teszt, de életek sokaságát mentheti meg

teszt terhessegi internet Vannak, akiknek napi félelmük egy daganatos megbetegedés lehetősége, mások csak akkor vesznek róla tudomást, ha őket is eléri a súlyos kór. A betegség jellemzője, hogy az időben felfedezett baj komoly esélyekkel orvosolható. Ehhez viszont egy mindenki által elérhető, megfizethető és fájdalommentes szűrővizsgálat kellene.

   Fel is tűnt a láthatáron egy ilyen daganatszűrő teszt. Hamarosan elég lesz leugrani a sarki drogériába, és egy egyszerű gyorsteszttel kimutatható lesz, van-e daganat a testünkben – írta a Qubit riportja alapján az Euronews.com.

Bővebben...

Ezek a darazsak biztosan nem akarnak bántani bennünket

torosdarazs biolib czAz emberek többsége fél a darazsaktól, lássuk be, joggal. Bár, ha nem bántják, nem zaklatják az állatokat, azok ritkán támadnak, de ha igen, csípésük igen fájdalmas, sőt akár életveszélyes is lehet. De nem mindegyik darázs ellensége az embernek.

   Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is. Az MME arra hívja fel a figyelmet, hogy ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek – írta az Infostart.hu.

Bővebben...

Lehet, hogy pár év múlva már nem leszünk náthásak

natha npr orgNem túlzás, ha kijelentjük, erre várt a telente orrfolyós, köhögős emberiség. Mert miközben már emberek jártak a Holdon, járműveink mozognak a Marson, és az internet eredményeként parányivá zsugorodott a világ, a nátha telente még mindig kifog rajtunk. De már csak egy darabig.

   A megfázás lehetséges gyógymódját találták meg brit kutatók, akiknek az új gyógyszere blokkolja a szervezetben azt a kulcsfontosságú fehérjét, amelynek segítségével a megfázást okozó vírusok sokszorozódni és terjedni képesek – írta a BBC News.

Bővebben...

Hozzák, viszik a parazitákat a vándorló állatok

szarvas ujszo comNemrégiben írtunk arról, hogy elérte hazánkat is az afrikai sertéspestis. Sajnálatosan nehéz védekezni az olyan fertőző betegségek ellen, amelyeket vándorló vadállatok terjesztenek.

   Rengeteg parazitát hordoznak azok a patás állatok, amelyek vándorló életmódot folytatnak. Ezzel azonban jelentősen növelik a különböző fertőző betegségek terjedésének lehetőségét, amelyekkel a szarvasmarha, a sertés, a kecske és a juh is megfertőződhet – írta az Agrárszektor.hu.

Bővebben...

Elősegíti a szerelmi élvezeteket, a gyermekáldást

borospohar szerelem amazon com A borról sok és többnyire jó véleményt lehet hallani, olvasni. Persze nem a kannás, vagy tablettás „borokról”, hanem a szakemberek által szőlőből előállított nedűről, amelynek mértékletes fogyasztása jó hatással van az egészségre is. Most egy újabb jótékony hatására hívták fel a figyelmet a szakemberek.

   Két pohárka bor sokkal intenzívebbé teszi a szexuális élményt a nők számára – állítja egy olasz tanulmány. A firenzei Santa Maria Nuova kórház kutatásában 798 olasz nő vett részt, 18 és 50 év közöttiek – írt a Borászportál.hu az izgalmas kutatásról.

Bővebben...

Nemsokára fél perc alatt mindenki megtudhatja vércsoportját

vercsoport teszt the scientist comVélhetően nem járunk messze az igazságtól, ha kijelentjük, az emberek zöme nem tudja, hogy milyen a vércsoportja, pedig ez akár az életébe is kerülhet. A vércsoportrendszerek az emberi vért a benne megtalálható fehérjék alapján kategorizálják. Ma 29 ilyen rendszert fogad el a tudomány.

   Sok olyan helyzet állhat elő az ember esetében, amikor betegség, műtét, vagy baleset miatt szükség van az elvesztett vér pótlására. Erre eredményesen csak azután volt lehetőség, hogy Karl Landsteiner osztrák orvos, fiziológus és immunológus 1901-ben felfedezte az AB0 vércsoportrendszert.

Bővebben...

Felcsillant a remény, haj lesz minden fejen

kopasz fej rojana netjpgSok, a kopaszodás rémétől rettegő és menekülő férfiember látta megmentőjét a múlt század nyolcvanas éveiben azokban a hajhullás elleni szerekben, amelyek még külföldön is kedveltek voltak. Az, hogy ezek milyen hatásfokkal akadályozták a kopaszodást és segítették a haj növését, a tar fejek számából is lemérhető.

   Most ismét felcsillant a remény, hogy egyszer és mindenkorra megszabadulhatnak az emberek a kopaszodástól. Egy eredetileg a csontritkulás kezelésére kifejlesztett gyógyszer alkalmazásával sikerült növekedésre késztetniük páciensektől vett hajtüszőket laboratóriumi körülmények között brit kutatóknak.

Bővebben...

Túlsúlyosok fogyását is segíti a D-vitamin

koverekKözismert, hogy a D-vitamin szükséges a csontképződéshez, gyermekeknél a csontrendszer és a fogak egészséges fejlődéséhez, emellett elősegíti a kalcium és a foszfor felszívódását a bélrendszerből. Hiányában gyermekeknél angolkór, felnőttek esetén csontlágyulás, csontritkulás, fogromlás jelentkezhet.

   De a D-vitamin sok más szempontból is fontos.. Például azoknak a túlsúlyos és elhízott embereknek, akik D-vitamin-hiányban szenvednek, ajánlott a vitamin pótlása, hogy fokozzák a fogyási esélyeiket - állítják szakértők. Minderről a Webbeteg.hu írt.

Bővebben...