Oldalletöltések száma: 10410341
2019. október 23. szerda 01:24,
Gyöngyi napja van.

A viszkető tenyérnek kevés köze van a pénzhez

tenyer viszket medicalnewstoday comA néphiedelem szerint, ha valakinek viszket a tenyere, az a pénzzel függ össze. Amennyiben a bal viszket, akkor pénzt kap, ha a jobb, akkor kiad. De a viszketés más tekintetben is megihlette a népi bölcsességeket mondókat, például „ott is vakarja, ahol nem viszket, vagy „könnyű a vakarás, ha viszket”.

   Számos problémára válaszolhat a szervezetünk viszketéssel. Leggyakrabban a bőr irritációja, bőrbetegségek, illetve belgyógyászati okok állnak a kellemetlen tünetek mögött. Különbséget teszünk külső és belső kiváltó tényezők között –  írta a Drportal.hu.

Bővebben ...

Rengeteg cukrot esznek a gyerekek, meg is van a látszata

gyerek kover stayathomemum com auHa egy szülő kedveskedni akar gyerekének, vagy éppen jutalmazni akarja valamiért, akkor nagy valószínűséggel valamilyen kedvenc édességét vásárolja meg és adja csemetéjének. Ezek viszont tele vanna cukorral, nem véletlen, hogy minden negyedik magyar gyerek túlsúlyos vagy elhízott.

   Túl sok cukrot esznek a gyerekek, a felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az állami hírtévé egyik műsorában.

Bővebben ...

Repülés helyett ráérős autós vagy vonatos csavargások

turizmus oko alpenwild comA fapados járatok eleinte könnyen elérhető árú repülőútjai még azokat is repülőre ültették, akik félnek a repüléstől, vagy inkább autóval, vonattal utaztak korábban. Ennek meg is lett a kára, a repülés ugyanis igen környezetszennyező közlekedési mód, amely ellen mind többen próbálnak tenni valamit.

   Terjed az ökotudatos turizmus eszménye Nyugat-Európában és az angolszász világban. Az aktivisták szerint, ha valaki például repülővel utazik külföldre, és egy légkondis szállodai szobában száll meg, ezzel alaposan hozzájárul a klímaváltozás felgyorsításához – olvasható a Világgazdaság cikkében.

Bővebben ...

Nem kell a doktor, ott az internet

netdoktor hr ubc caAz ember egészsége könnyen szenvedhet csorbát, megfázhat, fájhat a feje, gyomra, valamelyik ízülete, amelyekkel nem szalad azonnal orvoshoz, és amelyek gyógyítására vannak házi praktikák, a fiókokban gyógyszerek, de ha mindezek sem segítenek, még ott az internet, ahol sok hasznosnak vélt tippet lehet szerezni.

   A sok valóban hasznos ismeret mellett ugyanakkor számtalan hamis, a tudatlanságból eredő információ is napvilágot lát a világhálón, ezért veszélyesek lehetnek a közösségi média oldalain fellelhető egészségügyi tanácsok – írja a Daily Mail nyomán a Híradó.hu.

Bővebben ...

Csúnya bajok lesnek az ezredfordulós generációra

psziochotikus betegsegek webmd comAz emberi tudás oly sok más területhez hasonlóan, a gyógyításban is látványosan fejlődik, még akkor is állíthatjuk ezt, ha jó néhány olyan kór van a nagyvilágban, amely mindmáig gyógyíthatatlan. Most kiderült, hogy nem lehet megállás a fejlődésben, mert a mai negyven alattiakra sok kórság les életük során.

   A Blue Cross Blue Shield Association (BCBSA) összegyűjtötte azoknak a betegségnek a listáját, amelyek leginkább veszélyeztetik az ezredfordulós generációt – írta a Healthline.com cikke alapján a Házipatika.com. Ennek a nemzedéknek a születését az 1970-es évek vége és a 2000-es évek eleje közé teszik.

Bővebben ...

Meglehet, hamarosan a homoki prérifüvet nyírhatjuk majd a kertünkben

homoki prerifu flickr comA klímaváltozás miatt mind többször kell beszámolnunk az addig még mifelénk ismeretlen inváziós növény és rovarfajok megjelenéséről, amelyek az őshonos fajokat is veszélyeztethetik és esetenként betegségeket is terjeszthetnek.

   Egy új, veszélyes észak-amerikai inváziós faj, a homoki prérifű egyre jelentősebb hazai elterjedését vizsgálják a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) és a Debreceni Egyetem (DE) Lendület Funkcionális és Restaurációs Ökológiai Kutatócsoport és a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

Bővebben ...

Tüsszentést megelőző praktikák közúti balesetek elkerülésére

tusszentes mithilaconnect comjpgNyitott szemmel nem tüsszentünk, írtuk a minap egyik cikkünk címében, amelyben a tüsszentéssel kapcsolatos érdekességekről esett szó, A csukott szemmel tüsszentés komoly veszélyt jelenthet, ha autót vezetünk.

   Úgy tűnik, hogy az orr évente több millió közúti baleset okozója is lehet. Az orrnyálkahártya irritáció miatt elindított láncreakció három ponton támadja a kormány mögött ülőket: reflexes szemlehunyás, kezek elrántása a kormányról és kizökkenés a vezetői szerepből – olvasható a Drportal.hu írásában.

Bővebben ...

Nem mindegy, mikor mérünk és hogy mennyit

vernyomasmeres otthon 001Ifjabb korban, hacsak nincs valamilyen ezzel kapcsolatos betegsége az embernek, igen ritkán találkozik a vérnyomásméréssel, viszont ahogy korosodik valaki, úgy kell mind nagyobb figyelmet fordítania erre és gyakrabban mérnie, vagy méretnie a vérnyomását. Nem árt megismerkedni a mértékekkel.

   A vérnyomás és a pulzus fogalmai gyakran összekapcsolódnak az emberek fejében, ráadásul mindkettőt szokta is ellenőrizni az orvos. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpont szakembere a Webbeteg.hu oldalon elmagyarázta a különbséget és eloszlatta a tévhiteket.

Bővebben ...

Ahelyett, hogy eltűnt volna a Földről, újra támad a gümőkór

tuberkulozis ziarhargita roA 20. század legelején Magyarországon a halálesetek 25%-át a tbc, a tuberkulózis, vagy más néven gümőkór okozta. Emiatt világszerte Morbus hungaricus-nak, vagyis magyar betegségnek nevezték azt a kórt, amely a történelem során az egyik legtöbb halálesetet okozó betegség volt.

   Ma már gyógyítható, de még mindig több mint kétmilliárd ember fertőzött a tbc kórokozójával, amely tartós köhögéssel, kimerültséggel, súlyvesztéssel is jár. De miután ezek nem egyértelmű jelek, még napjainkban is hárman halnak meg percenként a gümőkórnak is nevezett betegségben világszerte.

Bővebben ...

Pár év múlva akár vissza is fiatalodhatunk majd, ha akarunk

visszafiatalodas drkurgis comAki szeretne sokáig fiatal maradni most új reményt kapott. Mert bár sokak bíznak abban, hogy ők örök életet fognak élni, eddig ez még senkinek sem sikerült, ráadásul a szép fiatal és dolgos középkorúságot jelentő évek gyorsan elszálnak, az emberek pedig megöregszenek. Talán belátható időn belül már visszafiatalodhatnak majd, akik akarnak.

   Több egyesült-államokbeli és egy kanadai intézet közreműködésével végzett kutatás arra a következtetésre jutott, hogy az úgynevezett rekombinációs (a meglévő tulajdonságokat kialakító örökítő tényezők újrarendeződése) emberi növekedési hormon (rhGH) epigenetikai szempontból képes visszafordítani az öregedést – írta az Arsratio.hu.

Bővebben ...