Oldalletöltések száma: 10307045
2019. szeptember 23. hétfő 13:31,
Tekla és Líviusz napja van.

Ideje felkészülni, fokozódik az allergénterhelés

allergi mery huNagyon várjuk a tavaszt, és a nyarat, de a sok kellemes és szép történés mellett sokaknak komoly szenvedést is jelent a virágzás. Az allergiások nagyon megszenvedik a virágok, növények pollenjei okozta bajokat.

   A meleg, többnyire száraz időjárás miatt a pázsitfűfélék pollenszórása várhatóan jelentősen fokozódni fog a most következő napokban, az arra érzékenyeknek ez tüneteket okozhat – hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos Facebook-oldala.

   Ahogy az oldalon olvasható, a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja egyre többfelé érheti el az erős tüneteket okozó magas, vagy nagyon magas szintet. A meteorológiai előrejelzés alapján továbbra is számítani lehet hirtelen kialakuló zivatarokra, ilyenkor a roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak.
   A pázsitfűfélék pollenje a legjelentősebb allergének közé tartozik, a májusi és júniusi időszak pollenterhelésének jelentős meghatározója. A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja, hogy a pázsitfűfélék pollenjére érzékenyek készüljenek fel a fokozott allergénterhelésre, és mielőbb keressék fel kezelőorvosukat – olvasható a tisztifőorvos Facebook oldalán.