Oldalletöltések száma: 10531397
2019. december 6. péntek 04:23,
Miklós napja van.

Hosszútávú előnyei vannak a meccsnézésnek, de a kedvenc csapat veresége nem az

foci szurkolok dailystar co ukOlyan kutatási eredményről találtunk hírt az interneten, amelyre sok férj hivatkozhat majd, ha felesége kiakad azon, hogy ő már megint meccsre megy. Mert, ha a feleség megtudja, hogy élete párjának egészsége múlik a rendszeres meccsnézésen, bizonyára máskánt áll majd a dologhoz. Bár lehet, hogy kúraként a meccsek helyett a mosogatást ajánlja majd.

   A Leedsi Egyetem kutatói idén tavasszal azt vizsgálták meg, milyen hatással van egy emberre, ha leül és végignéz egy kilencven perces labdarúgó találkozót. Az egyetem kutatói olyan megállapításra jutottak, amelyről minden futballszurkoló álmodik. Egészséges ugyanis focimeccset nézni, szurkolni – írta a Cnn.com.

   A kutatásból az is kiderült, hogy a foci nézésnek hosszú távú előnyei lehetnek. Annak ellenére ugyanis, hogy a szurkolók vérnyomása megemelkedett a játék során, az eredmények azt mutatták, hogy jóval a meccs befejezése után a szurkolóknak összességében alacsonyabb volt a vérnyomásuk, mint korábban.
   Sokszor úgy tűnik, hogy a szurkoló a lelátón bosszankodik, elégedetlenkedik, idegesíti magát, vagyis sok mindent rosszul él meg a másfél órás játék alatt. A kutatók egyike szerint ugyanakkor a valóság az, hogy valójában nem igy van, a szurkolók ugyanis élvezik ezt a szenvedélyes állapotot.
   Az a szurkolás ellen szól a kutatás szerint, hogy a vérnyomás a meccs lefújását követően is tovább emelkedett a vizsgált személyeknél, de egy idő után visszatért a normális mértékre. Azt is megállapították, hogy a vereségnek súlyos következményei lehetnek a szurkolók mentális egészségére.