Oldalletöltések száma: 10635949
2020. február 22. szombat 22:45,
Gerzson napja van.

Rejtélyes kutyakór kezdte meg pusztító tevékenységét

kutya beteg nst com myCsak reménykedni tudunk abban, hogy kutyánk nem betegszik meg, vagy ha igen, akkor gyógyítható a kórja és nem végzetes. Sajnálatos módon most egy olyan betegség ütötte fel a fejét és tizedeli meg a kutyákat, amelyre egyelőre nincs orvosság, sőt még magát a betegséget sem ismeri a tudomány.

   Egyelőre mindenki számára óriási kérdés, hogy mi lehet az a gyors lefolyású rejtélyes betegség, amelyben amúgy egészséges kutyák tucatjai pusztultak el a közelmúltban szerte Norvégiában – írta az MTI.

   A Norvég Állategészségügyi Intézet hétvégi mérlege szerint eddig 25 kutya pusztult bele a hányással és véres hasmenéssel járó betegségbe. A hatóságok szerint nem tudni, hogy a megbetegedések kapcsolatban állnak-e egymással, egy fertőző járványról vagy egyedi esetekről van-e szó. Az állatok elpusztulásának okát négy kutya felboncolása után sem sikerült megállapítani. Azonosítottak két ismeretlen baktériumot, de nem tudni, hogy ezeknek közük van-e megbetegedésekhez.
   Az intézet vészhelyzeti és biztonsági igazgatója, Jorun Jarp szerint ilyesmi még nem fordult elő Norvégiában. A megbetegedéseket az észak-déli irányban hosszan elterülő ország legkülönbözőbb vidékeiről jelentik. Hírek szerint a szomszédos Svédországban is aggódnak a kutyatartók az állatbetegség terjedésétől.