Oldalletöltések száma: 10635993
2020. február 22. szombat 23:31,
Gerzson napja van.

Csodatévő táplálékok helyett a megfelelő életmód a megoldás

kirandulas shutterstock comA hidegebb idő beálltával a legtöbb ember több élelemre, több evésre vágyik, talán azért, mert a szervezete zsírfelhalmozással is fel akar készülni a hideg elviselésére. Mások inkább több vitamint szednek, vagy valamilyen, az immunrendszerüket erősítő módszer alkalmazásába kezdenek.

   Csodatévő táplálékok nincsenek, az immunrendszert az egészséges életmód védi a leghatékonyabban – mondta szombaton a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője az állami hírtévé egyik műsorában.

   Antal Emese kifejtette: a hideg beköszöntével sem indokolja semmi az elhízást, az őszi-téli táplálkozásban is a mennyiség helyett a minőségre kell törekedni. Az idénygyümölcsök és friss zöldségek időszaka a végéhez ért, ezért ügyelni kell a vitaminok, az ásványi anyagok, folyadékok és fehérjék bevitelére kiegyensúlyozott táplálkozással.
   A szakértő elmondta, hogy a vitaminhiányt sokan a kevés C vitaminnal azonosítják, holott a zsírban oldódó vitaminokról sem szabad megfeledkezni, hiszen a fáradtság és a gyengeség érzését sokszor ez okozza. Az egészséges életmód ráadásul nem csupán a kiegyensúlyozott táplálkozáson múlik, ki kell egészülnie rendszeres testmozgással és elegendő pihenéssel is – hangsúlyozta Antal Emese.