Oldalletöltések száma: 10636003
2020. február 22. szombat 23:44,
Gerzson napja van.

Az állandó torokköszörülés lehet rossz szokás, de lehet betegség is

torokkoszorules wikihow comLehet, hogy bár már észre sem vesszük, mi magunk is ezt tesszük, de ha másnál tapasztaljuk, akkor az feltűnő számunkra és időnként erősen zavaró is. A torokköszürülésnek számtalan oka lehet, amelyet nem árt kivizsgáltatni.

   Több betegség is okozhat torokköszörülési ingert, amelyeket ki kell vizsgálni, hogy aztán az orvos előbb-utóbb remélhetőleg ráakadjon a kiváltó okra – írta dr. Horváth Tamás, fül-orr-gégész a Webbeteg.hu oldalon.

   Torokköszörüléshez vezethet a reflux, kóros savas visszaáramlás a gyomorból a nyelőcsőbe, torokba. Garati váladékcsorgás, amely származhat idült melléküreg-gyulladástól, orrnyálkahártya-gyulladástól, allergiától, orrmandula-gyulladástól, vagy más krónikus orrbetegségtől. De állhata háttérben gyógyszermellékhatás, például egyes vérnyomáscsökkentők okozhatnak ilyen jelenséget, ahogy a dohányzás is, gyermekkorban ugyanakkor akár asztma jele is lehet.
   Amikor nagyon nem találnak az orvosok semmit, és a különböző, fenti betegségekre adható gyógyszerek sem segítenek, akkor sokszor kénytelenek mondani, hogy esetleg csak habituális, vagyis megszokott krákogásról, egyfajta rossz szokásról van szó. tés Az is felvetődött, hogy esetleg az ismeretlen eredetű köhögések egy részének hátterében feltételezett korábbi, vírus okozta idegkárosodás miatt jön létre az állandósult krákogás. Olyan nem torokbetegség állhat mögötte, ami többé-kevésbé bizonyítottan oki tényező lehetett – derül ki a Webbeteg.hu oldalon megjelent írásból.