Oldalletöltések száma: 10402875
2019. október 17. csütörtök 17:52,
Hedvig napja van.

Magyar fajta az Újvilágban

- Zsírforradalom készül Amerikában - nyilatkozta az első olyan amerikai cég vezetője, amelyik mangalica sertést importál.

   A Wooly Pigs vezetője szerint a mangalicából készült ételeket sok étterem fel akarja venni kínálatába.
   New York vezető séfjei és éttermi szakemberei méltatták a mangalicából készült ételeket a brooklyni Prime Meats étteremben rendezett szerdai összejövetelen. Odavoltak a mangalicából készült juharszirupban érlelt sertésszeletért és sertészsírral készült kekszért az olyan neves séfek, mint Tom Colicchio, April Bloomfield és Bradford Thompson - írja a Wall Street Journal.
   A lap szerint az egyik elitnek számító New York-i étterem már rendelt is nagyjából 500 kilogrammnyi mangalicahúst, pedig az ára egyáltalán nem alacsony. Kilenc és fél dollárt kérnek egy fontnyi (vagyis körülbelül félkilónyi) mangalicahúsért.
   A Wooly Pigs célja, hogy a legjobb európai disznóhúsokkal azonos minőségű terméket állítsanak elő Amerikában. Ezért importálják a telítetlen zsírsavakban gazdag és az egyik legízletesebbnek tartott húst adó zsírsertést, a mangalicát. A cég a göndör szőrű magyar sertésfajtát európai módszerekkel tenyészti és dolgozza fel.