Oldalletöltések száma: 6665007
2018. június 21. csütörtök 16:28,
Alajos és Leila napja van.

A betegségeket okozó vírusok lehetnek majd a gyógyítóink

kutatólaboratorium m3ml comAlig pár napja látott napvilágot a hír, miszerint sokak életét mentheti majd meg a zikavírus, mert az agydaganat gyógyítására használhatják fel, de időközben kiderült, hogy a vírusok más megbetegedések gyógyításában is segíthetnek nekünk.

   Az Euronews.com a Natixis gyógyszeripari szakértője, Jean-Jacques Le Fur segítségével annak járt utána, hogy, mi a különbség a hagyományos kezelések és az új megoldás között.

   Ahogy a hírportál írásában olvasható, a szakértő szerint a fő különbség, hogy az immuno-onkológia az immunrendszerre támaszkodik a rákos sejtek elpusztításában. Ennek az eljárásnak jobb a hatékonyság, kevesebb és enyhébbek a mellékhatásai, illetve ugyanazt a gyógyszert több rákféle kezelésére is lehet használni.
   A Transgene francia biotechnológia cég terápiás vakcinákat és rákgyógyászati vírusokat fejleszt. Vírusok DNS-ét módosítják, amelyek vagy közvetlenül szétrombolják a rákos sejt szerkezetét, vagy közvetett módon pusztítják el úgy, hogy kiváltják és a rákos sejt ellen irányítják a szervezet immunreakcióját. Célzott gyógymódról van szó: nincsenek a kemo- vagy sugárterápiához hasonló mellékhatások.
   Philippe Archinard, a Transgene vezérigazgatója elmondta, hogy a génmódosított vírusokat rák és fertőző betegségek gyógyítására használják. Az onkológiában az immunrendszert okosítják fel, megerősítik és segítenek neki megölni az olyan abnormális sejteket, mint a daganatos sejtek. Le Fur szerint ez forradalom a rákgyógyításban, mert az új módszer nyilvánvalóan hatékonyabb a kemoterápiánál, bizonyos esetekben a rákos sejtek teljes eltűnését figyelték meg – derül ki az Euronews.com írásából.