Oldalletöltések száma: 6665003
2018. június 21. csütörtök 16:28,
Alajos és Leila napja van.

Nem finnyás a baba, csak visszafogott

finnyas baba babyology com auVannak országok, ahol oly nagy a szegénység, hogy a gyerekek mindent megesznek, ami emészthető, csak legyen valami a gyomrukban. A tehetősebb országokban – mert megtehetik – már finnyásabbak, válogatósabbak a kicsik.

   Sok szülő számára jelent komoly kihívást, hogy gyerekét új ételekhez szoktassa. A problémát nem az adott étel okozza, sokkal inkább a gyerek személyiségétől függ, mennyire lesz válogatós – írta a Child Development című szaklap cikke nyomán a Vital.hu.

   Ahogy azt Kameron Moding, a University of Colorado munkatársa a portálnak elmondta, azok a csecsemők, akik visszafogottabbak és félénkebbek, kisebb eséllyel hajlandóak arra, hogy új ízeket próbáljanak ki. Már igen korán látszik, hogy egy baba nyitottan reagál-e egy új ingerre, vagy inkább visszahúzódik. Hasonló a helyzet akkor is, ha új, ismeretlen ételek kipróbálásáról van szó.
   A kutatás során a szakemberek Moding vezetésével 136 csecsemőt vizsgáltak meg. Az érdekelte őket, hogyan reagálnak a kicsik az új ételekre és az új játékokra életük első 18 hónapjában. Kiderült, hogy azok, akik visszafogottan és tartózkodóan reagáltak az új játékokra, az új ételekkel is így voltak.
   A szakember még hozzátette, hogy mindez azt mutatja, hogy a személyiségtípustól függ, hogyan reagál egy gyerek az új ételre, nem pedig magától az ételtől. Ezzel együtt azonban fontos, hogy a szülők ne adják fel a próbálkozást, hiszen sokszor több időre van szükség ahhoz, hogy a gyerek megbarátkozzon az új étellel – derül ki Child Development című szaklapban olvasható írásban.