Oldalletöltések száma: 6153737
2018. március 18. vasárnap 06:29,
Sándor és Ede napja van.

Kevesebbet cipekedünk, gyengülünk

szatyor blog huA testnevelő tanárok, fiatalokkal foglalkozó edzők tapasztalják, hogy a mai nevelendő, edzendő ifjúság fizikai állapota messze elmarad a két-három évtizeddel ezelőttiől. Abban nagyrészt egyetértenek, hogy ebben a számítógép-, okostelefon-használat igencsak ludas. És mindez nem csak a fiatalokat érinti.

   Nem is olyan régen még útra keltünk, ha valamit be kellett szereznünk. A szakemberek szerint komoly problémát jelent, hogy manapság igen sokan vásárolják meg a mindennapi élelmiszert online formában. A bevásárlással járó cipekedés ugyanis a felnőttek izomerősítésének alapvetően fontos része. Minderről a Vital.hu írt.

   A témával foglalkozó Karen Middleton állítja, hogy ha rendszeresen hazacipeljük a bevásárolnivalót, jó eséllyel idős korunkban is frissek és fittek maradunk, kisebb lesz az esélye a különféle egészségügyi komplikációknak is – olvasható az egészségportálon.
   A szakember szerint a bevásárlás nem csak a cipekedéssel járó izomerősítés miatt hasznos, hanem azért is, mert közben legalább sétálunk egyet a boltig. Mindez már csak azért is fontos információ, mert az elmúlt két évben megduplázódott azok száma, akik házhozszállítást kérnek a nagyobb hipermarketek valamelyikétől. Az egészségügyi ajánlás szerint heti legalább két izomerősítő gyakorlatra volna szükség, amit maximálisan lefed a bevásárlással járó cipekedés is, ha más jellegű mozgásra épp nincs lehetőség – írta a Vital.hu.