Oldalletöltések száma: 6492614
2018. május 24. csütörtök 11:43,
Eszter és Eliza napja van.

C-vitamin: belsőségeket pirulák helyett?

maj csirke anaylapassion comNagyon sokan hisznek a C-vitamin megfázás, influenza, de még rák ellenes gyógyító hatásában is. Tudjuk, hogy számtalan zöldség, gyümölcs, eledel tartalmaz C-vitamint, ahogy azt, is, hogy ennek jelentős része hő hatására lebomlik. Ezért is szedjük pasztillákban.

   Clemens Zsófia agykutató, neurobiológus, a Paleomedicina munkacsoport tudományos irányítója szerint a C-vitamin szájon át történő szedése vagy intravénás adagolása még több ezer grammos adagban is lényegében hatástalan – írta a Híradó.hu.

   Az agykutató nemrégiben elmondta, hogy egyre több szakember előtt is kezd mindez nyilvánvalóvá válni. Véleménye szerint amennyiben helyesen és változatosan táplálkozunk, szervezetünk elegendő C-vitaminhoz jut.
   A C-vitamin fontos egészségünk szempontjából, vizsgálatok sora bizonyítja, hogy a magasabb vitaminszint a vérünkben hozzájárul ahhoz, hogy jobb erőnlétnek és fizikai állapotnak örvendjünk. Ugyanakkor mesterséges formában, kiegészítőként adva nem tartja távol a betegségeket.
   A legfrissebb, a munkacsoport által lefolytatott vizsgálatból pedig az is kiderült, hogy nem a gyümölcsökben és a zöldségekben van a legtöbb C-vitamin, hanem az állati eredetű táplálékokban. A belsőségekben olyan formában lelhető fel, hogy az a szervezet számára hatékonyabban és megfelelőbb módon tud felszívódni, mint a növényfélékből. Korábban is napvilágot láttak olyan tanulmányok, amelyek feltárták, hogy azok a természeti népek, akiknek táplálkozása és étrendje tartalmazott állati húst és belsőséget, nem szenvedtek C-vitamin-hiányban – írta a Híradó.hu.
   A Vé megjegyzése: szerintünk ez egy vélemény, amely szemben áll sok más irányú véleménnyel és tapasztalattal. Senkit sem akarunk lebeszélni a C-vitamin szedéséről, csak egy cikket tettünk közzé tájékoztatásként.