Oldalletöltések száma: 6153752
2018. március 18. vasárnap 06:33,
Sándor és Ede napja van.

Egészséget is véd a kókuszolaj

kokuszolaj dailymail co ukValljuk meg, nem könnyű okosnak lenni kókuszolaj ügyben. Sokan használják sütéshez, főzéshez, mert állítólag sok élettani haszna van, aztán ezt a jó véleményt lerombolta a tény, hogy magas a telített zsírsavtartalma, vagyis árt a koleszterinszintnek. Most egy újabb kutatási eredményről számolhatunk be.

   A kókuszolaj hatásos a vírusok és a baktériumok ellen, főként magas laurilsav tartalma miatt, amely a szervezetünkben az emésztéssel olyan folyamatot indít el, amely képes lebontani a vírusok lipid védőburkát, így a herpeszvírusét és az influenzáét is - írta a Független.hu a Mercola.com cikke alapján.

   Ír tudósok a kókuszolajat (az emésztés során végbe menő folyamathoz hasonlóan) enzimekkel kezelték, és azt találták, hogy az így létrejött kókuszolaj gátolja a legtöbb streptococcus baktériumtörzs növekedését. Ezek a mikrobák megtalálhatók a szájüregben, és ezek okolhatók a fogkövek képződéséért, az ínybetegségekért és fogak romlásáért. Közöttük is kiemelt szerepe van a streptococcus mutánsnak, ennek a savképző baktériumnak, amelyet a fogromlás fő okaként azonosítottak.
   Bár az ír tudósok kutatásukban egy speciális, enzimmel kezelt kókuszolajat alkalmaztak, a természetes kókuszolaj hasonló előnyös tulajdonságokkal rendelkezik – állítja Dr. Joseph Mercola orvos-természetgyógyász, a leglátogatottabb orvosi weboldal szerzője – derül ki a Mercola.com cikkéből.