Oldalletöltések száma: 6154182
2018. március 18. vasárnap 08:42,
Sándor és Ede napja van.

Urak nincs mese, rá kell hajtani a felsőtestre

izmos ferfi heartyhosting comA serdülőkorú fiúk és a fiatal férfiak közül is sokan kezdenek gyúrni, súlyzózni, fekvőtámaszozni, hogy minél izmosabbá tegyék felsőtestüket, amellyel aztán a strandon, vagy éppen a Velencei-tó partján elkápráztathatják a lányokat. Az biztos, hogy ha keményen edzenek, jó úton járnak céljuk felé.

   A legtöbb emlős fajnál a nőstények úgy fejlődtek ki, hogy a legerősebb hímeket részesítsék előnybe. A Griffith Egyetem kutatóinak vizsgálata alapján a felsőtest erejére utaló jelek, például a szélesebb vállakkal, erősebb fogás és a fizikai fittség jelei teszik vonzóbbá a férfiakat. Minderről a Rspb.royalsocietypublishing.org cikke nyomán az Arsratio.hu írt.

   Aaron Sell, az egyik kutató elmondta, evolúciós pszichológusok megmutatták, hogy a nők párválasztása rengeteg, a férfi genetikai minőségét meghatározó jelet vesz figyelembe. A modern nőknél még mindig megtalálhatóak lehetnek azok a párválasztási mechanizmusok, amik a férfi harci képességeinek jeleire reagálnak. A férfiak harci képességeinek egyik létfontosságú összetevője a felső testének ereje.
   A mostani tanulmányban a kutatók azt vizsgálták, hogy milyen fontos a fizikai erő a férfiak testi vonzóságában úgy, hogy nőket kértek meg, értékeljék mennyire vonzóak a férfiak testéről készült képek.
   Az eredmények szerint mindössze három testi jellemzővel szinte tökéletesen előre lehet vetíteni egy férfi test vonzóságát: mennyire erősnek tűnik, milyen magas és mennyire sovány. Az erő hatása annyira magas volt, hogy a kutatásban részt vevő 150 nő közül senki sem részesítette előnyben a gyengébb férfiakat. Ezen felül az erősnek tűnés lényegesen fontosabb volt a vonzóságban, mint a magasság és a soványság. A férfiak testi erejének a mértéke, adta a vonzalom variációjának a 70 százalékát.
   A kutatók szerint annak ellenére, hogy ebben a kutatásban a nők az erősebbnek tűnő testeket részesítették előnyben, egy korábbi hasonló kutatásnál, a nők nem mindig a legnagyobb erőt tükröző arcot tartották a legvonzóbbnak – írta az Rspb.royalsocietypublishing.org.
   Mi csak annyit tehetünk hozzá: gyengébb testi erővel is lehet értékes egy férfi.