Oldalletöltések száma: 6500647
2018. május 26. szombat 02:15,
Fülöp és Evelin napja van.

A Mozgás éve van, a rák ellen is lehet rendszeres mozgással küzdeni

kerekparozok healthline comA legtöbbünkről elmondható, hogy ülő munkát végzünk és ennek komoly hátrányai is vannak, amelyekről már a Vé is számtalanszor írt. De nemcsak a munkahelyen, autóban, közlekedési eszközökön ülünk, hanem otthon is a számítógép, vagy tévé előtt. Pedig mint ezúttal, ki tudja hányadszor is elhangzott, a mozgás az életet jelentheti.

   A daganatos megbetegedések megelőzésében és a gyógyulásban is jelentős szerepe van a mozgásnak – mondta Rozványi Balázs, a Magyar Rákellenes Liga elnöke az állami hírtévé vasárnapi műsorában, a rákellenes küzdelem világnapján.

   Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a daganatos megbetegedések különböző fajtáinál különböző mértékben, de sokkal jobb eredményt lehet elérni a gyógyulásban rendszeres mozgással. Éppen ezért a rákellenes liga 2018-ra meghirdette a Mozgás évét, az Örökmozgó kilométergyűjtő programhoz várják a csatlakozókat, akik tenni szeretnének egészségükért. A szakember még hozzátette, hogy, hogy az Egészségügyi Világszervezet, a WHO is napi fél óra intenzív mozgást javasol.