Oldalletöltések száma: 7027586
2018. augusztus 17. péntek 03:53,
Jácint napja van.

Védőoltások óvnak bennünket mégis sokan ellenállnak

oltas 001Az ember azt gondolná, ahogy fejlődik a tudomány, a technológia, ahogy mind többen tanulnak az iskolákban, úgy okosodik is az emberiség. Ez persze súlyos tévedés, mind több az olyan ember, aki vagy hite, vagy hiszékenysége, tudatlansága miatt hoz hibás döntéseket. Egyik ilyen a védőoltások elutasítása.

   Európa több országában, így Romániában, Ukrajnában és Szerbiában is komoly riadalmat okozott a kanyarójárvány, amelyet a gyermekek kötelező védőoltásának köszönhetően Magyarországon sikerült megfékezni – olvasható az Euronews.com hírportálon.

   A Magyar Gyermekorvosok Társasága szerint a járványmentesség csak védőoltásokkal tartható fenn, amit fontos hangsúlyozni, mert a szülők részéről fokozódó ellenállás érezhető a díjmentes, de nem kötelező oltásokkal, például a méhnyakrák vagy az agyhártyagyulladás elleni vakcinákkal szemben.
   A szakemberek szerint ez nem jó tendencia. Dr. Póta György a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke munkatársaival együtt szeretné, ha minél több választható védőoltásnál érnének el a mostaninál is jelentősen magasabb átoltottságot.
   Az Egészségügyi Világszervezet magyarországi irodavezetője is megerősítette, jóval magasabb a járványveszély ott, ahol nem élnek az oltások nyújtotta védettség lehetőségével. Dr. Ledia Lazeri elmondta a portálnak, hogy köszönhetően a védőoltás-programoknak a WHO európai régiójában 90 százalékkal csökkent a kanyarós megbetegedések száma a kilencvenes évek elejéhez képest.
   A szakemberek állítják, hogy a védőoltások egyre korszerűbbek, nincs bennük higanyszármazék, és radikálisan csökkent a gyermekek szúrás okozta fájdalma is írta az Euronews.com.