Oldalletöltések száma: 8445208
2019. március 22. péntek 10:52,
Beáta, Izolda és Lea napja van.

Vonzóbbak lesznek a gólyáknak a villanyoszlopok

golyafeszek panadea comKevés olyan ember van, akinek nem dobogtatja meg a szívét egy-egy kecsesen szálló, vagy a fészkén ülő gólya látványa. A villanyoszlopokon fészkelő gólyáknak egyre biztonságosabbá válnak a fészkeik.

   Idén már 4200 oszlopon fészkelhetnek biztonságosan az E.ON szolgáltatási területén élő gólyák – közölte a cég kedden az MTI-vel.
Közlésük szerint az újonnan felszerelt vagy cserélt fészektartókat a nemzeti parkok, madárvédelmi szervezetek munkatársai fészekkezdeménnyel látják el, így téve vonzóvá azokat leendő lakóik számára.

   A tavasz közeledtével az egyik kiemelt prioritás a gólyák fészkelőhelyeinek biztonságos kialakítása volt. Az E.ON szolgáltatási területein jelenleg 4200 gólyafészektartó található, amelyeket a vállalat munkatársai folyamatosan javítanak és karbantartanak, illetve bővítik a számukat azokon a helyeken, ahol madárvédelmi szakemberek ezt javasolják.
   A beavatkozások során a régi gólyafészektartók egy részének helyébe újakat telepítettek. Ahol az akár évtizedes fészek több mázsásra hízott és veszélyessé vált, ott a régi nehéz fészek helyére új, fonott fészekalap került. A születendő fiókák védelme érdekében a gólyák repülési irányába eső hálózati elemek madárbarát átalakítása folyamatos – olvasható a közleményben.