Oldalletöltések száma: 8200851
2019. február 18. hétfő 02:39,
Bernadett napja van.

Hatvanöt év felett különösen veszélyes, de sokat segíthet a rendszeres kézmosás

hepatitis health24 comAz emberre elképesztő mennységű kórokozó les, hogy ha tudja, gyorsan megbetegítse, vagy megölje. A betegségekkel szemben, ha képes, az immunrendszerünk védekezik, ha nem, még segíthet az orvostudomány, de például a hepatitisz vírusok így is komoly veszélyt jelentenek.

   Az Európai Unióban évek óta stagnál a vírusos hepatitis által okozott halálesetek száma, Magyarországon azonban különösen rossz a helyzet, hiszen az Eurostat összesített listája szerint hazánkban 21 vírusos hepatitis okozta haláleset jutott egymillió lakosra 2015-ben, ez pedig a negyedik legtöbb az EU-ban. A betegség ráadásul a 65 évnél idősebbekre a legveszélyesebb – figyelmeztetett a Pénzcentrum.hu.

   Az Európai Unióban 2015-ben 5,2 millió halálesetből 7 300-at okozott vírusos hepatitis – derült ki az Európai Statisztikai Hivatal (Eursotat) friss jelentéséből. Az adatokat elemezve az Eurostat megállapította, hogy a 2011-es nyilvántartás óta az értékek stabilak az EU-ban, illetve, hogy a halálozások közel kétharmada 65 évnél idősebb embereket érintett.
   Sajnos hazánkban jóval az európai átlag (14) felett, 21 elhalálozás jut egymillió lakosra. Ezzel egyébként az összesített európai listán a negyedik helyen állunk. A legtöbb elhalálozás 40 fővel egyébként Olaszországban történik, de sereghajtó még Ausztria 31 és Lettország 26 is a hepatitiszben meghalt beteggel – írta a Pénzcentrum.hu.
   A hepatitisz különböző vírusai ellen is lehetséges a védekezés, például különösen a WC-használatot követő kézmosással, vagy oltással.