Oldalletöltések száma: 10548165
2019. december 14. szombat 05:47,
Szilárda napja van.

Kutyalagzi, pihent gazdáknak

Van, aki öltözteti, babusgatja, más az ágyába fogadja éjszakára kedvenc ebét.

   Nem csoda hát, hogy vannak, akik esküvőt szerveznek a szerelmes kutyáknak.

   Nálunk fejlettebb állattartási kultúrával rendelkező országokban már sikeres szolgáltatásnak bizonyul a kutyaesküvő-szervezés.
    Persze vannak szkeptikusok, akik ebben is csak a rosszat látják. Felmerülhet az állatkínzás kérdése is, de állítólag alaptalanul. Ma már elvétve látni olyan, kistermetű kutyát, akin a téli hidegben ne lenne ruha, vagy valamiféle kiegészítő. Nevezhető ez trendinek, vagy hóbortnak, de állatkínzásnak nem.
   Semmi olyan nem történik az esküvőn, ami kellemetlenséget okozna az állatoknak. Az esküvői ruhák nem sokban térnek el a hagyományos utcai kutyaruháktól, csak a funkciójuk, kialakításuk, egyediségük miatt lesznek mégis merőben mások.
   A szertartást ceremóniamester vezeti, mint a normál esküvőkön az anyakönyvezető. Ahhoz, hogy hivatalos legyen a frigy, kitöltik a szertartáskönyvet, melyet az ifjú pár a tappancs bélyegzővel ír alá, persze a gazdik segítségével, majd az örömgazdák látják el kézjegyükkel az okiratot. Egy esküvő általában 40 percet vesz igénybe, de akár egész napos program is lehet.
   Persze csak ha kutyamátkapár is így szeretné…