Oldalletöltések száma: 10548394
2019. december 14. szombat 07:08,
Szilárda napja van.

Panaszkodás a hosszabb élet titka?

A nők hajlamosabbak az egészségükre panaszkodni akkor is, amikor épp jó formában vannak.

   Brit kutatók a halálozási arány és az általános egészségtudat összefüggéseit vizsgálták mostani kutatásuk során.

   Az eredmények szerint a nők sokkal gyakrabban gondolják úgy, hogy rossz egészségi állapotban vannak, mégis esetükben sokkal kevesebb az esélye annak, hogy öt éven belül meghalnak, mint a férfiaknak. Ez az orvosok szerint azért van, mert a legtöbb férfi nem egészségtudatos, és nem figyel oda testének jelzéseire.
   A kutatásban angol, skót és ír, 35 és 74 év közötti férfiak és nők vettek részt. Steven Field, a Royal College elnöke szerint a nők sokkal inkább odafigyelnek a betegség apróbb jeleire, mint a férfiak. "Fontos lenne, hogy a férfiak is több figyelmet fordítsanak saját egészségükre, és gyakrabban keressék fel háziorvosukat általános kivizsgálás céljából" - nyilatkozta Mr. Field.
   Peter Baker, a Férfiak Egészségügyi Fórumának vezetője szerint a férfiak néha maguknak sem vallják be, hogy egészségügyi problémáik vannak, nemhogy orvosuknak vagy családtagjaiknak.
   "A daganatos betegségek és a cukorbetegség esetében is jellemző, hogy a férfiak sokkal később kerülnek diagnosztizálásra, mint a nők, ők ugyanis kevésbé figyelnek oda az intő jelekre és tünetekre. Ez természetesen azt is jelenti, hogy a kezelés kimenetele is kérdéses. Ez rendkívül aggasztó, ugyanis már most a férfiak negyven százaléka biztos, hogy nem éri meg a 75 éves kort, és ez az arány csak növekedni fog, ha nem teszünk valamit" - nyilatkozta Mr. Baker.