Oldalletöltések száma: 10635938
2020. február 22. szombat 22:24,
Gerzson napja van.

Csodaszer bőrdaganat ellen?

A legrettegettebb bőrrák a melanoma. Bár viszonylag ritka, akit sújt, ez aligha vigasztalja.

   Az előrehaladott állapotban lévő melanomás páciensek egy része is teljesen felépült egy tesztelés alatt lévő vakcinától, amely csak a tumorsejteket támadja meg és sértetlenül hagyja az egészséges sejteket.

   A The Telegraph című brit napilap számolt be a közelmúltban a jó hírről. Ebben Howard Kaufman, a chicagói Rush egyetemi orvosi központ munkatársa elmondta, hogy egyes előrehaladott állapotú melanomás páciensek is meggyógyulhatnak, és mások állapota is javul a szer hatására. – Évente emberéletek ezreit menti majd meg – tette még hozzá.
   A kutatók megállapították, hogy a tesztelt ötven nagy-britanniai beteg16 százaléka teljesen felépült a vakcina alkalmazása után, és legalább négy évig tünetmentesek maradtak. A betegek további 28 százalékánál legalább felére csökkent a tumor mérete. A meghökkentően jó eredmények alapján az OncoVEX elnevezésű vakcina III-as fázisú klinikai próbái is megkezdődnek - közölte az EurekAlert internetes tudományos portálon a központ nevében Kaufman.
   A vakcinát közvetlenül a tumorba fecskendezik be kéthetente egyszer, legfeljebb 24 alkalommal. A résztvevő önkénteseket az első adag vakcinát követően két évig követik nyomon. Remények szerint a szer levédése felgyorsul és öt éven belül piacra kerül