Oldalletöltések száma: 9233539
2019. június 21. péntek 01:48,
Alajos és Leila napja van.

A fenyőfa elégetése is szennyezi a levegőt

szmog thenational aeA ködös, párás téli napokon különösen érezni a levegő füstszagát, s lehet valakinek kellemetlen, másnak kellemes a szag, ez csak egy tünete a légszennyezésnek, amely miatt évente világszerte 7 millió ember veszíti életét. Magyarországon egyes becslések szerint évente 16 ezer ember halálát okozza a légszennyezés.

   Sokan a közlekedést, az autókat, különösen a dízeleket kárhoztatják emiatt, pedig a légszennyezésből mindössze 10 százalék az ő saruk. A helytelen lakossági tüzelés az egyik legjelentősebb forrása a szálló pornak, illetve számos légszennyező anyagnak – hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos vasárnap Facebook-oldalán.

   A karácsony elteltével többen elégetnék a fenyőfát. A fenyőfajtáknak viszont alacsony a fűtőértékük, és magas gyantatartalmuk károsítja a tüzelőberendezéseket, illetve a kéményeket – írták. Bővebb információ található a Fűts okosan! kampány oldalán, a http://www.futsokosankampany.hu oldalon.
   A Föld általános légszennyezettsége a WHO szerint olyannyira jelentős, hogy a világon 10 emberből 9 súlyosan szennyezett levegőt kénytelen belélegezni.