Oldalletöltések száma: 9936876
2019. augusztus 26. hétfő 02:29,
Izsó napja van.

Fejtetvek ellen ultrahanggal

fejtetu liceclinicscolumbus comVolt időszak az elmúlt több mint fél évszázadban, amikor joggal hihették az emberek, hogy a civilizált világban leküzdötték a tetvesedést. A tetű egy olyan élősködő rovar, amely zárt közösségekben gyorsan terjed. Emberen háromféle tetű fordul elő: fej-, ruha- és lapostetű.

   S hogy ez mennyire napi téma, jól mutatja, hogy sokfelé gondot jelent a közösségben lévőknek a fejtetű. Izraelben például ultrahanggal igyekeznek védekezni a tetvek ellen – derül ki a Qubit.hu írásából.

   Az ultrahang elpusztítja a serkéket és a kifejlett egyedeket is, a készülék pedig el is távolítja a maradványokat a hajból, illetve a hajas fejbőrből – ígéri a Parasonic nevezetű, Tel-Avivban székelő start-up saját fejlesztésű, high-tech tetűirtójáról.
   Az izraeli üzleti napilap, a Calcalis szerint várhatóan 100-120 dollárnak megfelelő áron idén nyártól már világszerte kapható tetvetlenítő kézikészülékkel mindössze tíz perc alatt ki lehet írtani és el is lehet távolítani az élősködőket.
   A fejtetű (Pediculus humanus capitis) világszerte visszatérő vendége az óvodás és kisiskolás populációknak, függetlenül a higiénés és egészségügyi állapotoktól. A statisztikák szerint csak az USA-ban évente 6-12 millió 3-11 éves korú gyerek fejébe vernek tanyát a rovarfaj egyedei.
   Az ultrahangos szerkezet már megkapta a szabadalmi és forgalomba hozatali engedélyeket az Egyesült Államokban, Ausztráliában és az Európai Unió területén is. A hírek szerint a kezelésenként cserélendő fejek ára nem lesz több 2-2,5 dollárnál