Oldalletöltések száma: 9901679
2019. augusztus 23. péntek 08:43,
Bence napja van.

Kutyaszagú kutya a lakásban

kutyafurdetes pets4homes co ukFelmérések szerint hazánkban a háztartások 36 százalékában élnek kutyák, és ez mintegy hárommillió nyilvántartott ebet jelent. Ezek jelentős részét hobbiállatként, társként és a lakásban tartják gazdáik. Emiatt aztán sok lakás válik kutyaszagúvá, amely szagot a lakók már talán meg sem éreznek, legfeljebb a vendégeik.

   A kutyáknak kutyaszaguk van, természetes módon nem is lehetnének rózsa, vagy ibolyaillatúak, de az erős kutyaszag nem éppen kellemes és ellene lehet is tenni. Például fürdetéssel és a bunda ápolásával sokat javíthatunk a kutyaszagon – olvasható a Háziállat.hu szakportálon.

   A kutyaszag a kölyök esetében még intenzívebb is lehet, ez ugyanakkor nem ok arra, hogy rendszeresen fürdessük, mert azzal a bőrt védő faggyúréteget mossuk le az állatról, amitől a bőr érzékenyebbé válik. Rossz hír, hogy a kutyaszag még így sem tüntethető el teljesen.
   Ennek ellenére bizonyos szintig nem árt kordában tartani az emberekkel együtt élő ebek szagát. Vannak esetek, amikor a kutya összekoszolja, beszennyezi magát, és ettől büdös a bundája. Ilyenkor minden további nélkül meg lehet, sőt meg kell fürdetni.
   A kutyát, ha annak nincs különösebb oka, nem szennyezi be magát, nem kell gyakran fürdetni, a rendszeres fésülés, kefélés bőven elegendő. Amennyiben az elkoszolódás okán ez elkerülhetetlen, akkor annyiszor kell megfürdetni, ahányszor szükséges. Nem árt szem előtt tartani, hogy a kutya szőrét ugyan ápolni kell, de ez nem jelent feltétlenül egyet a fürdetéssel.
   A hosszú szőrű, lakásban tartott ebeket gyakrabban kell ápolni és lehet fürdetni is, nem beszélve a kényes szőrzetű fajtákról – olvasható a Háziállat.hu cikkében. Ugyanakkor a portál megjegyzésével, miszerint akinek kellemetlen a kutyaszag, ne tartson kutyát, nagyjából egyet is lehet érteni.