Oldalletöltések száma: 7640463
2018. november 15. csütörtök 23:40,
Albert és Lipót napja van.

Elvették tőlünk a jó nevet, kaptunk egy rosszat

menetrendDigitális világunkban nagyon fontos, hogy egy vállalkozás vagy szolgáltatás könnyen megjegyezhető című weboldallal rendelkezzen. Az üzleteknek ez pénzt hozhat, a szolgáltatóknál pedig a szolgáltatás minőségét javítja, ha ügyfeleik könnyen tájékozódhatnak. Nyilván tudták ez a MÁV-nál is, mert a mindeddig egyszerű, könnyen megjegyezhető nevű menetrendi tájékoztató oldalukat bonyolult nevűre cserélték.

   Megszűnt az elvira.hu, ezentúl a kevésbé megjegyezhető elvira.mav-start.hu címen érdemes a vasúti menetrendet keresni – fedezte fel az Index.hu. S hogy a vasúttársaság még csak átszoktatási időt se adjon, a jól ismert címen már egyáltalán nem érhető el az elvira.hu oldal.

Bővebben...:

Meg vannak számlálva a papír alapú tértivevény napjai

tertiveveny posta huRégebben, ha az ember feladott egy levelet, küldeményt, fel sem merült gondolataiban, hogy az nem jut el a címzetthez. A Postának idehaza kiváló volt a híre, amely napjainkra némi csorbát szenvedett, pedig a küldemények általában manapság is rendre eljutnak a címzettekhez. A modern kor követelménye ugyanakkor, hogy a feladó azt is tudni akarja, hol tart éppen a postája.

   A feladástól a kézbesítésig követhető lesz a könyvelt postai levélküldemények útja, a projekt az Európai Unió támogatásával és a magyar költségvetés társfinanszírozásával valósul meg csaknem 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból. A Magyar Posta saját forrásból további 3,3 milliárd forintot fordít a teljes program megvalósításra.

Bővebben...:

A nagy háború mérlege: legkevesebb tizennyolcmillió kioltott emberi élet

vilaghaboru elso thenewsrep comAmióta ember él a Földön, a kisebb-nagyobb helyi csetepatéktól egészen a világégésekig rendre harccal kívánja valamelyik csoportosulás a vélt vagy valós igazát bizonyítani a másik féllel szemben. Ok lehet a háborúra a pénz-, vagy területszerzés és még ezernyi más ürügy is. Tegnap volt 100 éve, hogy véget ért az első világégés. Azóta sem tanultunk semmit sem.

   Több mint 70 állam és kormányfő rótta le kegyeletét az első világháborúban (a „nagy háborúban”) elhunyt katonák és civilek előtt a párizsi Diadalív tövében. A világégés lezárásának 100. évfordulóján, pontban 11. hó 11-én 11 órakor Franciaország-szerte megszólaltak a harangok és vadászgépek festették a francia trikolort a főváros egére – írta az Euronews.com.

Bővebben...:

A szabadidős sportolóknak nem lesz hiányuk hajókban a VVSI-ben

kenuzas a velencei tavon evezzvelem huKözismert mottó, hogy a láb mindig kéznél van, vagyis vannak sportmozgások, amelyek műveléséhez nem kell túl nagy beruházás, csak felhúzza az ember a cipőjét ruháját és máris gyalogolhat, kocoghat. Sok sportág ugyanakkor eszközigényes, amelyek általában nem nagyon olcsóak. Ilyenek a vízi sportok is, pedig kevés egészségesebb sport van, mint az evezés valamelyik formája, vagy a vitorlázás.

   Nemcsak a versenyzők, de a vízi kikapcsolódásra vágyó szabadidős, vagy amatőr sportolók is élvezhetik a VVSI eszközparkját. Egy programnak köszönhetően indián kenuk, SUP deszkák és sárkányhajók érkeztek szép számmal a Velencei-tavi Vízi Sportiskolába – tudta meg a Feol.hu.

Bővebben...:

Népszavazás lesz Velencén, ha legalább 1293 helyi lakos akarja

velence korzo femina huVelence nem akarja eladni a Korzót, de lakások még lehetnek a tetején, írtuk nemrégiben annak nyomán, hogy felröppent a hír, miszerint a Velence Korzó üzemeltetője 16 lakást kíván építtetni a létesítmény felső szintjére. Sokan érezték úgy, hogy ezt már nem lehet engedni és aláírásgyűjtés indult az ügyben egy helyi népszavazás kezdeményezésére.

   „Egyetért-e ön azzal, hogy… Semmit ne lehessen a Velence Korzó területén építeni? 1293 aláírás kell a népszavazás kiírásához, az önére is szükség van” – áll a Facebook Legyen Velencén Népszavazás elnevezésű csoportjában is meghirdetett akció felhívásában. Az aláírásgyűjtésre 30 nap áll rendelkezésre és november 15-én, délelőtt 11 óráig tart.

Bővebben...:

Közeleg az influenza, meg a fertőzés elleni oltás ideje

influenzaNovember van és ez azt is jelenti, hogy csak idő kérdése mikor jelenik meg az idei influenza és mikortól ölt járványos méreteket. Sokan a maguk módján igyekszenek megelőzni a vírusfertőzést, de ennek legjobb módja a megfelelő vakcina beadatása, bár sokan inkább vállalják a megbetegedés veszélyét, olyannyira félnek a tűtől.
 
   A napokban megérkeztek az influenza-elleni vakcinák, ezeket elsősorban a súlyos szövődmények elkerülése miatt érdemes beadatni – idézte Ócsai Lajos oltás-szakértő szavait a Népszava.hu.

Bővebben...:

Újabb közel két tonna ponty vár még a velencei-tavi horgászokra

haltelepites kaposvarmost huAki horgászok között mozog, beszélget velük, igen gyorsan arrafelé terelődik a beszélgetés, hogy bizony a Velencei-tóban kevés a hal és keveset telepítenek az illetékesek. A horgászathoz persze a halak mellett jó felszerelés, megfelelő szakmai tudás és nem utolsósorban szerencse is kell. Persze, ha több a hal…

   A legutóbbi haltelepítéssel a vízhasznosító teljesítette az idei évre tervezett mennyiséget. A hét közepén kihelyezett 1,8 tonna, háromnyaras, azonnal fogható ponty a következő hetekben befolyásolhatja a kapások számát – tudta meg a Feol.hu.

Bővebben...:

Velencén végre összenő a kerékpárút

kerekparut epites velence feol huSok évvel ezelőtt, amikor a mai Velence Korzó helyén lévő strandon is keresztülhaladó kerékpárutat megépítették, sokan örültek a biztonságos bringás közlekedési lehetőségnek, de az az útszakasz nyaranta a rengeteg napozó, fürdőző miatt veszélyessé vált, majd a Velencei-tó Kapuja projekt megvalósulásával meg is szűnt. A kerékpárosok emiatt egy hosszabb szakaszon a közútra kényszerültek.

   Nemrégiben 170 millió forintot nyert Velence városa az Európai Uniótól kerékpárútfejlesztésre – olvasható Velence város honlapján. A tervek szerint januárban fejeződik be a sokak által remélt kerékpárút építése, amely a Széchenyi 2020 program keretében a TOP-3.1.1-15 számú Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázat keretében valósul meg.

Bővebben...:

Akinek elavult a háztartási gépe, most pályázhat újra

hutoszekrenyben tarolasAz előző akciókban sokan tudták lecserélni fűtőberendezésüket vagy mosógépüket, akik pedig nem hittek a pályázatok sikerében és az állami ingyen pénzekben később foghatták a fejüket. Most viszont újra neki lehet rugaszkodni a nem túl bonyolult pályamunkák megírásának, komoly megtakarításkat lehet velük elérni.

   Újraindul az Otthon Melege program novemberben, hétfőtől lehet pályázni hűtőgépek, fagyasztó készülékek, mosógépek, illetve mosó-szárítógépek cseréjére.

Bővebben...:

Az átlagosnál jóval többször kellett viharra figyelmeztetni a nyáron

viharfelhoMég a parttól távolabb is jól látható, ha villog a viharjelző a Velencei-tónál és ezen a nyáron is sokszor villant percenként negyvenötször, vagy éppen kilencvenszer. Mától egy jó egy félévig nem számíthatunk a tájékoztató fényjelekre.

   Október 31-én éjjel véget ér az idei szezonális viharjelző szolgáltatás a tavakon. Az április elején beindított, hét hónapon át tartó viharjelző szezonban a Balatonon 46, a Velencei-tavon 4, a Tisza-tavon 5, a Fertő-tavon 11 viharjelző állomás működött – hangzott el a katasztrófavédelem, a vízirendészet és a meteorológiai szolgálat közös szezonzáró tájékoztatóján pénteken Balatonföldváron.

Bővebben...: