Oldalletöltések száma: 6818583
2018. július 16. hétfő 12:36,
Valter napja van.

A méhészek ötödének pusztulnak a méhei

mehpusztulas biokontroll huJó ideje fenyegetnek bennünket a szakemberek, hogy veszélyben vannak az Európában őshonos méhek és ha tömegesen elpusztulnak, nem lesz, aki, vagy ami beporozza a növényeket, nem lesz elég termés, éhezni fognak az emberek. Itt még nem tartunk, talán csak mézünk lesz kevesebb, de sajnálatosan sok méhcsalád pusztul el hazánkban is és a pusztulás mögött többnyire ott van az ember.

   Több mint 300 méhészet jelzett méhpusztulást az elmúlt hetekben, a magyar méhészek mintegy 10-20 százalékát érinti a probléma, az okok azonban egyelőre ismeretlenek – mondta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke az állami hírtévé műsorában, pénteken.

Bővebben...

Nincs megállás, a csalók megint írnak

adathalasz cloudbric comMegint jönnek, próbálkoznak. Lassan úgy vagyunk a netes csalókkal, mint a furcsa időjárással, meg kell szoknunk és védekeznünk kell ellene. Sokan vagyunk, akik hetente, kéthetente kapunk e-mailes figyelmeztetést, hogy tartozunk telefontársaságunknak 1350 Ft-tal, gyorsan fizessük be és időnként jönnek a hamis adategyeztető felhívások is, csakhogy adatainkhoz jussanak a csalók.

   Újabb típusú adathalász levél kering a magyar e-mail címmel rendelkezők között – figyelmeztett honlapján az OTP Bank. Az e-mailben biztonsági okokra hivatkozva azt kérik a csalók, hogy az általuk megadott linken keresztül ellenőrizzük adatainkat – írta a Napi.hu.

Bővebben...

Lesz helyükön étterem és játszóház, költöznek a városi cégek

koltozik az iroda myjourneytomillions comA velencei-tavi építési területek rendkívül kelendők és cseppet sem olcsók. Nem véletlenül, a tókörnyéken, különösen a közkedvelt Agárdon, Gárdonyban, vagy Velencén fogytán vannak az értékesíthető területek. Ha felszabadul egy ilyen, arra hamar támad kereslet.

   Sok száz millió forintos projektnek köszönhetően kiköltöznek a Gárdony városi cégek a központból egy most létesülő agárdi ipartelepre. A helyükre nagy terveket sző a város – tudta meg a Fejér Megyei Hírlap.

Bővebben...

A tábla látványát sem bírta, kitépte és a sínekre hajította

velence vasutallomas tabla police hu jpgAz ember már sok tapasztalattal a háta mögött is elgondolkodhat időnként azon, hogy vajon az idiotizmusnak van-e határa és vajon az idióták valóban osztódással szaporodnak-e. A jelek legalábbis erre utalnak. A Wikipedia meghatározása szerint az idiotizmus súlyos értelmi fogyatékosság, nagyjából 20-34 IQ-val…

   A Gárdonyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást egy budapesti lakos ellen – írta a Police.hu. Mint kiderült egy erejével nem bíró középkorú férfi sokak életét veszélyeztette Velencén.

Bővebben...

Aki a gárdonyi kormányablakhoz készül, olvassa ezt el!

kormanyablak kormanyhivatal huA Velencei-tó környékén élők a gárdonyi önkormányzat épületében intézhetik azokat az ügyeiket, amelyekhez a kormányablak szolgáltatásai szükségesek. Azok számára lehet fontos az alábbi információ, akik mostanában készülnek ügyeikben eljárni.

   A Gárdonyi Járási Hivatal helyi kormányablaka (Gárdony, Szabadság u. 20-22.) arról tájékoztatja az ügyfeleket, hogy július 18-án, szerdán az infokommunikációs eszközök karbantartási munkáit végzi a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt., ezért aznap az ügyfélfogadás szünetel.

Bővebben...

Most megmondhatjuk a véleményünket

Illusztráció. Kép:  theycallmejane.comHa van valami, ami meglehetősen egységessé teszi a magyarokat, az a tavaszi-őszi óraátállítás. Mind többen ellenzik ezt a nemzetközi egyezményen alapuló európai előírást és mind többen állnak ki amellett, hogy legyen egyfajta időszámítás, mégpedig a nyári.

   Az Európai Bizottság nyilvános online konzultációt indított csütörtökön a nyári és a téli időszámításról, illetve az óraátállításról. Az uniós testület arról számolt be, hogy az európai polgárok és az érdekelt felek így kifejezésre juttathatják véleményüket a témával kapcsolatban. Az interneten elérhető kérdőívet augusztus 16-ig lehet kitölteni.

Bővebben...

Nekünk a magyar a finomabb, de lehet, hogy spanyolt veszünk

gorogdinnye krishihelpline comA zöldség, gyümölcs árusításával is foglalkozó boltokat, szupermarketeket elárasztotta a görögdinnye, s bár még közel sem olyan olcsó, hogy egy család naponta megvegye, de tény, hogy megkezdődött e kiváló gyümölcs szezonja. A magyarok többsége esküszik a hazai termesztésű görögdinnyékre, de sokszor nehéz kitalálni, hogy honnan származik a finomság.

   Továbbra is Spanyolország Európa legnagyobb dinnyetermelője. Ebben az évben 23 ezer hektáron ültettek dinnyét, kizárólag öntözhető területeken és szinte 100 százalékban erős növekedésű, a rosszabb szerkezetű talajt és a szárazságot jól tűrő alanyra oltva – írta a Magro.hu.

Bővebben...

Mindig a vonat az erősebb

vasuti baleset agardon police huA Velencei-tó mellett élők már tudják, hogy ha a látóhatáron megjelenik egy szerelvény, az akár pár másodperc múlva el is robog az ember mellett. Ráadásul az új vonatok csendesek, alig észlelhetők, emiatt aztán sokan kerülnek vészhelyzetbe, olykor nagy bajba.

   Még egy hét sem telt el azóta, hogy Dinnyés közelében egy ember került a vonat alá és veszítette életét. Bár ebben az esetben vélhetően ez is volt a szándéka, az eset tragikusságán mindez mit sem változtat. Sajnálatos módon tegnap újabb vonatbaleset helyszíne volt Agárd, ahol egy személyvonat ütött el egy gyalogost. A férfi életét vesztette.

Bővebben...

Menthető emberek sokaságát veszíti el évente Magyarország

infarktusAz elmúlt napokban szembesülhettek a betegek az új egészségügyért is felelős miniszter és munkatársai által a magyar egészségügy fejlesztésére kidolgozott terveiről. Ezzel a hírrel jószerével egyidőben jelent meg a tényeken alapuló vélemény, miszerint az egészségbiztosítás befizetése ellenében egyre kevesebbet kapnak a betegek, vagy megtudhattuk, évente több tízezren halnak meg úgy, hogy az elkerülhető lett volna.

   A legidősebbeket kivéve a magyarok 41 százaléka úgy hal meg, hogy az orvostudomány és a technológia jelenlegi állása szerint megmenthették volna az életét – erre az eredményre jutott az Eurostat. Az unió statisztikai hivatala a 2015-ös halálozási adatokat nézte át, egész pontosan azokét, akik még a 75. születésnapjuk előtt meghaltak. A szégyenteljes adatokat a Hvg.hu ismertette.

Bővebben...

Az egészségünkért emelik az adót, de nem mi járunk jól

csipsz kola jumpijsselstein nlAzt már az új emberi erőforrás miniszter korábbi megnyilvánulásaiból tudjuk, hogy a tízparancsolat betartásával a halálos betegségek 70-80 százaléka megelőzhető, ezzel az iránymutatással összecseng, hogy az egészségügyi tárca a jövőben a megelőzésre fekteti majd a hangsúlyt az egészségügyben.

   Ehhez tartozik az egészségtelen ételek, italok még erősebb megadóztatása. A jövő évtől a gyógynövényes alkoholtartalmú italokra és a gyümölcspárlatokra is kiterjesztik a népegészségügyi termékadót (neta) – mondta a Világgazdaságnak Falcsik István, az RSM Hungary Kft. adótanácsadója.

Bővebben...