Oldalletöltések száma: 6492668
2018. május 24. csütörtök 11:52,
Eszter és Eliza napja van.

A magyarok többsége kedveli az Európai Uniót

eu magyar zaszlo napi huAzt mindannyian tapasztaljuk, hogy hazánk egyszemélyi vezetője évek óta kőkemény csatát vív az Európai Unió (de nem a pénze) ellen, a kormány által támogatott „civilek” pedig „Nem leszünk gyarmat” feliratú táblákkal vonulnak időnként az unió ellen. A hallgatag többség mindezt másként gondolja.

   58 százalékra nőtt azoknak a magyar állampolgároknak az aránya, akik elégedettek az Unión belüli demokrácia működésével (az EU-átlag 46%), és több mint hatvan százalékuk szerint jó dolog Magyarország EU-tagsága.

Bővebben...

Harminckilenc éves rekordot döntött az idei április

hosegValljuk meg, bár mondogattuk ismerőseinknek, hogy ebből még baj is lehet, élveztük az április nyarat. Enyhe volt a tél, a tavasz jószerével két-három napra korlátozódott, majd jött a nyár. De vajon végleg meg kell szoknunk az új éghajlatot?

   Az áprilisi átlaghőmérséklet jóval meghaladta az ilyenkor szokásosat, csak az Egyesült Államok középső részén és Kanadában akadtak ellenpéldák – írta az Euronews.com a legfrissebb klímajelentés nyomán.

Bővebben...

Rosszfogú gyerekek, fogatlan felnőttek

fogaszatAbban, hogy milyen a gyermekünk egészsége, például a fogazata, sok minden közrejátszik. A szájhigiénia szülői példamutatásán túl az egészséges táplálékozás, az édességek és cukros üdítőitalok túlzott fogyasztása, vagy éppen az állami egészségügy állapota.

   Lesújtó állapotban van a magyar 12 évesek fogazata, pedig az állam teljesen megtéríti a fogászati ellátást a gyerekeknek. Felnőttkorban pedig még rosszabb lesz a helyzet – írta a Népszava.

Bővebben...

Ezer harctéren dúl a kiberháború, még ha nem is tudunk róla

kiberhaboru dailymirror lkAzt hisszük, hogy viszonylagos békében élünk, legalábbis itt, Európában, de ahogy világszerte, a mi földrészünkön is javában zajlik már a korábban csak sci-fikben olvasott, látott kiberháború. S bár az a háború csendes, rejtett, igen nagy károkat képes okozni.

   Pozsonyban megkezdődött és szombatig tart a 13. Globsec biztonságpolitikai konferencia, amire 340 előadó és 1200 résztvevő érkezett a világ minden tájáról – tudósított az eseményről az Euronews.com.

Bővebben...

Fejér megyében sokaknak sietős a dolguk

trafipax ujA rutinos autós fél szemét az úton tartva, fél szemével az út szélén esetleg megbúvó sebességmérő eszközöket, rendőröket kutatva halad célja felé. A vezető előtt két lehetőség van, ha nem akar fizetni: vagy betartja a sebességhatárokat, vagy időben észreveszi a mérőeszközt, ami mára mind nehezebb feladattá vált.

   Több mint négyezer gyorshajtót mértek be a rendőrök a 24 órás országos sebesség ellenőrzés alatt. A Speedmarathon idején legtöbben Budapesten, Pest és Fejér megyében siettek nagyon – mondta az InfoRádiónak Berzai Zsolt, az ORFK Balesetmegelőzési Osztályának vezetője.

Bővebben...

Ha már mi nem állunk ki a nőkért, az unió megteszi helyettünk

no nem www1 cbn comKorosodó színésznők szokták panaszolni, hogy ifjúkori sikereik után középkorúan, vagy idősebben már nemigen foglalkoztatják őket a színházak, mert a színdarabokban kevés a korosztályuknak megfelelő női szerep. Úgy tűnik a nőknek nem csak a színpadokon, de a magyar politikában sem nagyon osztanak szerepeket.

   Több komoly bírálatot fogalmazott meg Magyarországról az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi bizottsága (FEMM). A kedden elfogadott dokumentumban sajnálatosnak nevezték, hogy alacsony a nők aránya a politikai döntéshozó pozíciókban.

Bővebben...

300 milliós szabadidőközpont épülhet Gárdonyban

gardony varoshaza gardony huGárdony városa – Agárd, Dinnyés és Gárdony – egy lélekszámában gyorsan növekvő településegyüttes, amelynek állandó fejlődésre, fejlesztésekre van szüksége. Mindezeknek többnyire csak a rendelkezésre álló pénz szab határt.

   Régi probléma oldódott meg Gárdonyban egy parkoló építésével, melynek munkálatai a napokban fejeződtek be. A gárdonyi városrész központjának egyik fontos részén, a Munkaügyi Központtal szemben épített parkolásra alkalmas teret az önkormányzat – derül ki a Fejér Megyei Hírlap online információiból. 

Bővebben...

Mindennapi tejünkkel szórakozott valaki

tej hirekma huVolt már olyan hazánkban is, hogy valaki, valamilyen aljas és alantas indokból egy bolt polcán bárki által megvehető élelmiszert mérgezett, de a mostani tejes zsarolási ügyhöz hasonló talán még nem volt. Komoly biztonságot jelentene a vásárlóknak, ha elfognák a mérgezéssel fenegetőt.

   Riadalmat keltett a tejet vásárlók körében, hogy elterjedt, valaki nagyobb mennyiségben mérgezte meg az italt. Bár valószínűleg nincs szennyezett tej a boltok polcain, de az áruházak és a Nébih is segít eligazodni – írta a Hvg.hu.

Bővebben...

Aki tart a HPV-től, önmagát is tesztelheti

hpv oltas 1A HPV, vagyis a humán papillómavírus mintegy másfél évtizede lett ismert a nem szakemberek körében, akkor, amikor eleinte csak néhány, majd mind több település önkormányzata elkezdte finanszírozni a nem túl olcsó és három alkalommal is beadandó vírus elleni oltást. Mára már az állam fizeti mindezt.

   Annak ellenére, hogy a hetedikes lányok pár éve már megkapják a védőoltást, folyamatosan emelkedik Magyarországon a HPV okozta rákos megbetegedések és elhalálozások száma. Mindezt Balázsy Károly szülész-nőgyógyász mondta el az állami hírtévé műsorában. Hozzá kell tennünk, hogy még ma is sok szülő ellenzi ezt az oltást.

Bővebben...

Egy év múlva lehet, hogy Vodafone-nak hívják majd a UPC-t

upcvodaf vaaju comA Velencei-tó környékének kábeles tévé és internetes szolgáltatója, a UPC a minap jelentette be, hogy a céget eladják a Vodafone-nak. A tényleges üzlet természetesen csak a magfelelő hatósági engedélyezések után jöhet létre, amelyet 2019 közepére tesznek a felek, de a hír máris felvetett néhány kérdést.

   A Vodafone megállapodásra jutott az amerikai kábelszolgáltató Liberty Globallal annak magyar, cseh, német és román leányvállalatainak megvásárlásáról, cégértéken számolva összesen mintegy 18,4 milliárd euróért – írta a Napi.hu.

Bővebben...