Oldalletöltések száma: 8445205
2019. március 22. péntek 10:52,
Beáta, Izolda és Lea napja van.

Bankkártyával is lehet már fizetni a velencei kilátónál

velence kilato belepteto media24 huA tavaly felépült és átadott új velencei, Bence-hegyi kilátó villámgyorsan közkedvelt kiránduló célpont lett. Sokakat vonz a 210 méter magasan álló, 20 méter magas toronyból kitáruló panoráma.

   A toronyban egyszerre legalább harminc ember gyönyörködhet a tájban. A kilátó használata nem ingyenes, a jegyvásárlást, belépést mostantól egy korszerű rendszer biztosítja – tudta meg a Média24.hu.

Bővebben ...

Áramot termel a kerékpárút Agárdon

utepitesAkinek napjainkban kerekezni támad kedve az Agárdot Dinnyéssel összekötő, a 7-es főút mellett futó kerékpárúton, az az Agárd táblától Dinnyés irányába két mellékutcát érintő szakaszon útzárral, útépítéssel találkozik. A hetek óta zajló munkálatok egy igencsak 21. századi megoldást eredményeznek majd.

   Az arra járók Magyarország első napenergiát termelő útburkolatának építését figyelhetik meg. Az újfajta útburkolatot az Innovatív Térburkolatfejlesztő Kft. három fiatal munkatárasa fejlesztette ki és a cég az említett útszakasz építését referenciamunkaként végzi el.

Bővebben ...

Itt a jó hír: vége az idei influenzajárványnak

korhaz szfv szekesfehervar huMost már tényleg hihetünk abban, hogy a nagyon közeli tavasz végleg maga alá temeti az idei influenzajárványt. Ennek legbiztosabb jele, hogy sok más magyarországi intézményhez hasonlóan tegnaptól már a Fejér megyei egészségügyi intézményekben kezelteket is lehet látogatni.

   Március 19-étől az ÁNTSZ feloldotta az általuk elrendelt látogatási tilalmat Fejér megye egészségügyi intézményeiben – olvasható a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház honlapján.

Bővebben ...

Megdöbbentő részletek a csecsemőgyilkosságról

csecsemogyilkossak zichyben 2 poilce huNagyon rövid élet jutott a meggyilkolt csecsemőnek, írtuk két nappal ezelőtt annak a hírnek nyomán, hogy egy „anya” megszülte, majd megfojtotta újszülött csecsemőjét. Arról is írtunk, hogy a gyerekgyilkosságnak sok oka lehet és nem elhanyagolható a hozzátartozók felelőssége sem.

   Egy hónapra elrendelte a bíróság kedden annak a sárkeresztúri nőnek a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat hajnalban a Fejér megyei Zichyújfaluban megfojtotta életképes újszülöttjét – tájékoztatta a Székesfehérvári Törvényszék az MTI-t.

Bővebben ...

Sok tonnányi műanyag szeméttel lesz kevesebb az áruház döntése nyomán

muanyag evoeszkozÚgy tűnik kezd ébredezni a világ a nagy műanyagmámorból, amelynek köszönhetően szinte minden területet, a nagyvárosok utcáit, közterületeit, a parkokat, erdőket, folyókat, tengereket ellep a leginkább műanyagból álló szemét. A nagy cégek példamutató kezdeményezéseinek egyike az Aldié.

   Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. az újrahasznosítás világnapján bejelentette, hogy „Mellőzni. Újrafelhasználni. Újrahasznosítani” szlogen alatt futó intézkedéscsomagjának egyes elemeit már 2019-ben megismerhetik a vásárlók – írta a Pénzcentrum.hu. Mindez érinti a Velencei-tó mellett élőket is.

Bővebben ...

Újabb évtizedeket kap a fontos kápolnásnyéki kiállítás

vorosmarty emlekhaz turizmus szekesfehervar huTavaly augusztusban írtunk arról, hogy megújulhat a kápolnásnyéki Vörösmarty múzeum, a barokk stílusú egykori tiszttartói ház, ahol a Szózat 1800-ban Pusztanyéken született szerzőjére vonatkozó dokumentumok, korabeli használati tárgyai tekinthetők meg.

   A több mint 444 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően jelentősen megújul a Vörösmarty családhoz kötődő egykori kúria, a település e történelmi és kulturális szempontból is fontos épülete, amely a felújítás során parkkal és parkolóval is bővül majd – derül ki a Feol.hu híréből.

Bővebben ...

Mérséklődik az influenza terjedése, de még itt van

influenza1Úgy tűnik, ha lassan is, de lecseng az idei influenzajárvány. Már többfelé is akadnak az országban kórházak, egészségügyi intézmények, amelyek feloldották a látogatási tilalmat, ez sajnos Fejér megyére továbbra sem igaz.

   Fejér megyében, március 4. és 10. között 750 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez 34,1 % -kal kevesebb az előző heti adatnál, azonban még meghaladja a járványküszöb-értéket – olvasható a Fejér Megyei Kormányhivatal közleményében.

Bővebben ...

Egy lépés a csendes tűzijátékok felé

petardazas startlap huMiközben szilveszterkor ezrek önfeledted durrogtatnak, tűzijátékoznak, tíz- és százezrek dühödten várják, hogy végre csend legyen. Vélhetően a mind nagyobb közfelháborodást keltő, túlburjánzott tűzijátékozás okán tett most javaslatot egy szakember.

   A jövő nemzedékek szószólója azt kéri a belügyminisztertől, hogy szigorítsa a tűzijátékok lakossági használatát, valamint társadalmi párbeszéd indítását is javasolja – tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerdán az MTI-t.

Bővebben ...

Átlagosan harminc év körül szülnek először az európai nők

ujszulottek buzz auntyacid comÉvek óta arról kell hírt adnunk, hogy csökken a születések száma az Európai Unióban, ezen belül Magyarországon is. S bár hazánkban szülési kedvet növelő intézkedéscsomagot jelentettek be a közelmúltban, csak remélni lehet, hogy az ezzel elérhető pénz megnöveli majd a családok gyermekvállalási hajlandóságát.

   Csökkenő születésszám és gyerekvállalási kedv jellemzi egész Európát. Ez derül ki az Eurostat tegnap megjelent, 2017-es összehasonlító adataiból. A magyar termékenységi ráta a középmezőnyben található, kicsivel átlag alatti – írta a Portfolio.hu az Eurostat, az Európai Bizottság egyik főigazgatóságának adatai alapján.

Bővebben ...

Jön a nagy banki átvilágítás, többféle módon is áteshetünk rajta

bank atvilagitas sikerado huAz emberek többsége általában csak röntgenvizsgálatkor találkozik átvilágítással, bár nemzetbiztonsági átvilágítás is létezik, például ilyenen esnek át a politikusok, felelős beosztásba kerülők, vagy éppen az újságírók. Most viszont a banki ügyfeleken a sor.

   Június 26-áig minden pénzügyi intézménynek el kell végeznie azon ügyfelei teljeskörű ügyfél-átvilágítását, akikkel 2017 júniusa előtt létesített ügyfélkapcsolatot, és akik esetében nem rendelkezik a jogszabály által előírt adatokkal, dokumentumokkal – tudta meg az Adózóna.hu.

Bővebben ...