Oldalletöltések száma: 8936302
2019. május 24. péntek 06:45,
Eszter és Eliza napja van.

Egyetemi város lett Velence

velence tegyetem tf huValószínűleg még azok sem hitték el a hírt, hogy Velencére költözik a Testnevelési Egyetem, akik pedig mindent elhisznek, igaz, nem az egész, hanem csak az egyik tanszéke. A hír így is hihetetlennek és izgalmasnak tűnt. De, mint kiderült, álhírekkel teli világunkban is akadnak még valóságos hírek. Olyannyira, hogy tegnap át is adták az új tanszék létesítményeit.

   A hazai sportszakemberek képzését segíti a Testnevelési Egyetem mintegy 1,3 milliárd forint kormányzati forrásból megújult, csütörtökön átadott Velencei Vízisport és Rekreációs Központja – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

Bővebben ...

A vevők által nehezen érthető az ok, de miatta igen drága lehet a tojás

tyuktartas hirstart huA tojás az egyik leginkább teljesértékű élelmiszerünk, amelynek rendszeres, mértékletes fogyasztása számtalan élettani előnnyel jár, arról nem is beszélve, hogy milyen finom ételek, ízletes sütemények készíthetők segítségével. Éppen azért nagyon rossz, ha a tojás alig megfizethetővé válik.

   Nem árulnának ketreces tyúktartásból származó tojást a nemzetközi kiskereskedelmi láncok néhány év múlva, amivel veszélybe sodornák a közép-európai, ezen belül is a kilencven százalékban ketreces tartást alkalmazó hazai tojáságazatot – mondta a Magyar Nemzetnek Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének alelnöke.

Bővebben ...

Minden adott, hogy sok legyen a szúnyog, kezdődik is a gyérítésük

szunyogirtasVan néhány összetevő, amely megkeserítheti a még legjobban szervezett és átgondolt nyaralást is. Ilyen, ha rossz a szállás, ha túl drágák az árak, vagy ha vérszívók tömege teszi tönkre a varázslatos meleg nyári estéket. A rengeteg esőt követően ez utóbbival idén is számolni kell.

   A sok csapadék párosulva a napsütéssel, remek körülményeket biztosít a szúnyogok fejlődéséhez. A lárvák számát a Duna alsó szakaszán, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is csökkentik a héten – tudatta a Fejér.katasztrófavédelem.hu.

Bővebben ...

Elkészült a velencei kerékpárút, lehet tekerni

kerekparut uj velence videa hu jpgVelencén végre összenő a kerékpárút címen írtunk arról a régen várt és örömteli építkezésről, amellyel a tóparti kisvárosban biztonságossá válik a kerékpározás.

   Szombaton átadták Velence belterületén a már meglévő kerékpárút mintegy 170 millió forintból épített újabb szakaszát. Ezzel teljessé vált a város északi és déli részei közötti kerékpáros közlekedés útja – írta az eseményről tudósító Feol.hu.

Bővebben ...

Jót rappel a krokodil, de mi leszünk okosabbak tőle

112 reklam police huÉvtizedekig mindenkibe beidegződött, hogy ha valaki rosszuk van, hívni kell a 104-et, ha tűz van a 105-öt, ha veszélyben érezzük magunkat, a 107-et. Egy ideje próbálnak bennünket a 112-es hívószám felé terelni, ahol egészségügyi, közbiztonság, vagy tűesettel kapcsolatos esetekben kaphatunk segítséget.

   Ennek ellenére igen sok furcsasággal még mindig a rendőrséget hívják az emberek. A rendőröknek elegük lett és megcélozva a jövő felelősségteljes felnőttjeit, most egy ismeretterjesztő rajzfilmben okítják a gyerekeket. Valószínűleg igen sok felnőttnek sem árt, ha megnézik a rappelő krokodilt.
   

Bővebben ...

Kilencedikre ismét Fehérvár lesz a Vidi

videoton 24 huNyolcadszor vált nevet a Vidi írtuk nem egészen egy évvel ezelőtt, miután a sokak által kedvelt székesfehérvári labdarúgócsapat megvált a Videoton névtől és Vidi lett belőle. Most a kilencedik névváltás következik, kérdés, hogy ettől könnyebb lesz-e az európai középmezőny hátuljához közelebb kerülni.

   Amikor legutóbb nevet váltott a Videoton labdarúgó klub, nagyon kiakadtak ezen a szurkolók. Azt, hogy ezúttal hogy lesz, még nem tudjuk, de július 1-től MOL Fehérvár FC néven folytatja a labdarúgó OTP Bank Ligában tavaly bajnok, idén ezüstérmes MOL Vidi FC – tudta meg a Hvg.hu.

Bővebben ...

Pár nap és átadják az egyetem létesítményeit Velencén

Ttstnevelési egyetem cimereEgykor nyaranta szép számmal fordultak meg Agárdon a Testnevelési Főiskola utolsó évfolyamát kezdő diákjai, hogy három-három napban ismerkedjenek az evezés, kajak és kenu, valamint vitorlázás alapjaival. Aztán tavaly kiderült, hogy hamarosan már nem csak nyaranta jönnek a Velencei-tóhoz tanulni a leendő tanárok, edzők.

   Az akkori hírek szerint több mint háromezer négyzetméteres területű oktatási centrum építésébe kezdett Velencén az egyetem, amelynek jelentős része még ebben a hónapban elkészül. Ahogy az az Infostart.hu információjában olvasható, az 1,2 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően valószínűleg Velence lesz a legújabb és egyben legkisebb egyetemi város az országban.

Bővebben ...

A keresést először a Magyar Nemzeti Névtérrel kezdjük majd

oszk budai var 444 huRégebben, ha valamit nem tudott az ember akkor leemelte a könyvespolcról a Tolnai világlexikonját, vagy más hasonlóan fontos és sok információt tartalmazó lexikont, de ma már oly gyorsan növekszik a tudnivalók száma, hogy ez a módszer elavult és a villámgyorsan frissülő neten találjuk meg amit tudni akarunk. Például a Wikipédiából.

   Most egy újabb információs forrás van születőben. A közintézmények, múzeumok, könyvtárak adatbázisait összekötő digitális névtér rendszert hoz létre az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK).

Bővebben ...

A magyarok zöme a kormány helyett az EU-ra bízná a beérkező pénzek szétosztását

korrupcio europewatchdog infoAz ember olvassa a felfoghatatlanul nagy, az Európai Unió támogatása révén az országba jutó összegekről szóló híreket, meg azokat, amelyek arról szólnak, hogy az állampárthoz igen közel álló személyek által jegyzett cégek nyerik el ezek zömét a kormány megbízásából és utána elmegy egy egészségügyi intézménybe és nem érti az egészet.

   Nem véletlen tehát, hogy egészségügyre és oktatásra költené az EU-s támogatásokat a magyarok többsége. Ez derült ki a Medián felméréséből, amelynek legérdekesebb eredménye, hogy az állampárt szavazóinak a fele is helyeselné, ha nem a magyar kormány, hanem egy EU-s intézmény osztaná szét ezeket a támogatásokat – írta az Index.hu.

Bővebben ...

Reménykedjünk, hogy szeptemberben nem fog fájni a fogunk

foghuzasA magyarok fogazata már kora ifjúságuktól kezdve legendásan rossz állapotú. Legalábbis a legtöbb hasonlóan fejlett ország polgáraiéhoz képest. Ez többnyire persze az egyének hibája, hiszen a legtöbben addig halasztják a beteg fog kezelését, amíg már csak a húzás marad megoldásként. Különösen aggasztó mindez azért is mert a szülők gyeremeik fogazatát is elhanyagolják.

   Most újabb csapás érheti viszont azokat, akik törődnek a fogaikkal és készülnek orvoshoz menni, a fogorvosok ugyanis sztrájkra készülnek – írta meg a 168óra.hu.

Bővebben ...