Oldalletöltések száma: 7265126
2018. szeptember 23. vasárnap 23:28,
Tekla és Líviusz napja van.

Visszatérhet a kedvelt pezsgőtabletta

pezsgotabl hirekma huSokan szedték, itták rendszeresen a forgalomból a napokban kivont Calcium-Sandoz pezsgőtablettát, amelyről úgy gondolták, jó hatással van a szervezetük állapotára. Aztán kiderült, a szer a szervezetre káros ólmot tartalmaz, ezért forgalmazását hazánkban azonnal megszűntették. De talán nem végleg.

   Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a Sandoz Hungária Kft. kérésére minden Magyarországon forgalomban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtablettát kivont a magyar piacról, mert korábban e termék négy gyártási tételében határérték feletti elemi szennyezést találtak. A gyógyszer gyártója arra törekszik, hogy a termék minél előbb újra kapható legyen.

Bővebben...

Önkéntes tartalékos katonák lettek a hivatalvezetők

katonak onkentesek dunaworkshop huA rendszerváltás nagy vívmánya volt a kötelező katonai szolgálat megszüntetése, hiszen amellett, hogy nagyon sok fiatalnak vett el az életéből éveket a sorkatonaság, a modern hadviselésben a zömében kötelezően besorozott katonákból álló hadseregeknek már nemigen van szerepük.

   Persze ettől függetlenül a hivatásos katonákat segítő önkéntesekre nagyon is szükség lehet, akár még békeidőben is. Így aztán példaértékű lehet, hogy négy járási hivatalvezető írt alá önkéntes műveleti tartalékos katonai szerződést szeptember 19-én a Fejér Megyei Kormányhivatalban. Az ünnepi eseményről a Feol.hu tudósított.

Bővebben...

Pálinka marad a fő termék, de lesz gin, rum és whisky is

agardi parlatok agrarszektor huA pálinka kedvelői körében már komoly rangot és hírnevet szerzett magának az Agárdi Pálinkafőzde. Sorra nyerik a rangos versenyeket és mind messzebbre jut el az Agárdon készült pálinka. Egy ideje más nemes italokkal is foglalkozni kezdtek, mégpedig sikerrel.

   Három éve díjnyertes whiskyvel állt elő az Agárdi Pálinkafőzde, most két új párlattal bővült a kínálat, miközben továbbra is a pálinka marad a legfőbb termékük. Az új italokat a főzde múlt heti születésnapi rendezvényén mutatták be, ahol a két új párlat mellett, a legfrissebb whisky is debütált – írta az Agrárszektor.hu.

Bővebben...

29-én lesz a pákozdi csata, megtekintése ingyenes

pakozdi csata kempp huA Velencei-tó térségében mindmáig sok minden emlékeztet a pákozdi, vagy más néven pákozd-sukorói csatára, amely az 1848–49-es forradalom és szabadságharc jelentős ütközete volt. Az 1848. szeptember 29-én, a Velencei-tótól északra, a Pákozd–Sukoró–Pátka háromszögben vívott csatában Móga János altábornagy seregei vereséget mértek a Jellasics József horvát bán által vezetett seregre.

   Zenés történelmi játékkal emlékeznek a pákozdi csata 170. évfordulójára az 1848-as ütközet helyszínén és időpontjában – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az Esztrád Színház. A Pákozd 1848 című zenés játékot a Pákozdi Katonai Emlékparkban lehet megtekinteni.

Bővebben...

Kezdjünk hozzászokni a műanyagzacskók után életünkhöz

zacskok muanyagNagyon hozzánk nőtt, megszoktuk, sőt olykor fel is vagyunk háborodva, ha vásárláskor az eladó nem pakolja egy műanyag zacskóba mindazt, amire a boltjukban költöttünk, pedig a műanyag zacskó ma az egyik legnagyobb környezetkárosító, hiszen igen nagy mennyiségben kerül szemétbe és miután nehezen bomlik le, az élővizeinkbe, állatainkba, majd mikrorészecskéi a tápanyaggal, ivóvízzel belénk.

   A műanyag zacskókat egyre több ország tiltja be és hamarosan Magyarország is csatlakozhat hozzájuk. Várhatóan szeptember végén hozzák nyilvánosságra azt a jogszabálytervezetet, amelytől a forgalmazott műanyag zacskók jelentős csökkenését várja az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), miután a szaktárca hosszú távon a műanyag zacskók forgalmazásának teljes tiltását tervezi.

Bővebben...

Gárdonyban derült ki, hogy melyik hazánk legszebb birtoka

agrarbeta kftBár a Velencei-tó térségében is vannak mezőgazdasággal, szőlészettel, bortermeléssel foglalkozó vállalkozások, a térség közel sem ezekről, sokkal inkább a turizmusáról híres. Ennek ellenére Gárdony adott helyet a Magyarország Legszebb Birtoka verseny díjátadójának, amelyet második alkalommal tartottak meg.

   Az elismerést ezúttal a dombóvári Agrár-Béta Kft. vehette át szombaton a tóparti városban. A fődíj mellett kihirdették az állattenyésztő, gyümölcstermesztő, szántóföldi növénytermesztő és kistermelői családi birtok, a kertészet, szőlészet-borászat és a precíziós gazdálkodás kategóriák győzteseit, valamint a közönségdíj nyertesét is – írta az Agrotrend.hu.

Bővebben...

Pálinka januártól csak jómódúaknak

palinkaNem tudni pontosan, hogy a magyar emberek egészségének óvása, vagy a költségvetési bevételek növelése-e a cél, de tény, hogy januártól igencsak mélyen zsebébe kell nyúlnia annak, aki pálinkát, vagy likőrt akar venni. Ajándékba is jobb lesz majd virágot vinni, mint egy üveg finom italt.

   Literenként mintegy kétezer forinttal, vagyis 30-40 százalékkal drágulhatnak jövő januártól a pálinkák és a keserű likőrök a magyar boltok polcain. A várható drasztikus áremelkedés oka, hogy e két termékkategóriára is kivetették a népegészségügyi termékadót (NETA) – tudta meg az Agrárszektor.hu.

Bővebben...

Ez már majdnem cenzúra

centura internet ivacy comAz internetet úgy ismertük meg és sok hibájával együtt úgy fogadtuk el, mint a szólás- és közlés szabadságának világméretű fóruma. Bár sok portálnak vannak moderátorai, akik a bántó tartalmakat kigyomlálják a világhálóról, jószerével mégis mindet meg lehet írni, fel lehet tölteni a netre. Nos úgy tűnik, ha a politikusok rosszul döntenek ezt a feltétlen szabadságot Európában el lehet majd felejteni.

   Nagy többséggel megszavazta a vitatott szerzői jogi szabályozási tervezetét szerdán az Európai Parlament plenáris ülése. A képviselők 438:226 arányban fogadták el a javaslatot, amelynek első változatát júliusban még elutasították, és amely egyesek szerint a számítógépes világháló cenzúrázásához vezethet.

Bővebben...

Évtizedekig lappang, de közben rombol

hepatitis vizsgalat egeszsegkalauz huSzakmai becslések szerint Magyarország lakosságának körülbelül egy százalékát érintik a krónikus vírushepatitisz-fertőzések. Mivel e fertőzések húsz-ötven évig lappanganak, nem okoznak jellegzetes panaszokat, az érintettek nagy része nem is tud betegségéről és a fertőzőképességéről.

   A Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (Vimor) szeptember 15-én, szombaton országos szűrést szervez a hepatitis C vírussal fertőzöttek felderítésére. A rizikó-felméréssel és felvilágosítással egybekötött szűrés gyors, ingyenes és anonim. A szervezet közölte, a szűrés célja a fertőzöttek felkutatása azért, hogy minél hamarabb megkezdhessék a betegeknél a kezelést, amely ma már gyógyszerekkel jól gyógyítható.

Bővebben...

Logisztikai központjuk lesz Pákozdon, hogy még többeknek segíthessenek

baptista sz szolg baptistasegely huAz 1996-ban alapított Baptista Szeretetszolgálatot még azok is ismerhetik, tisztelhetik, akik más felekezet tagjai, vagy éppenséggel nem hívők. A szeretetszolgálat ugyanis számtalan olyan tevékenységével került be az elmúlt években a hírekbe és a köztudatba, amelyekkel a bajba jutottaknak nyújtottak segítséget világszerte.

   Most egy uniós pályázatnak köszönhetően Pákozdon logisztikai központot hozhatnak létre. Az új központ alapkőletételére szeptember 10-én, hétfőn került sor. A pákozdi zöldmezős beruházás értéke mintegy 354 millió forint.

Bővebben...