Oldalletöltések száma: 8020332
2019. január 24. csütörtök 11:02,
Timót napja van.

Ha hosszan tartó betegsége van, ne felejtsen el adókedvezményt igényelni

mozgasszervi betegseg gyogytornasziget huA minap írtunk arról, hogy bár kevesen tudják, de adókedvezmény jár a laktózérzékenyeknek. Most kiderült, hogy meglehetősen sok krónikus betegségben szenvedő juthat ugyancsak kedvezményhez, csökkentheti ezzel az adóját.

   Újabb betegségekkel bővült az a kormányrendelet, amely alapján adókedvezmény igényelhető – hangzott el szerdán egy budapesti sajtótájékoztatón.

Bővebben ...

Sokat tud az új ultrahangkészülék a velencei szakorvosi rendelőben

velencei szakorvosi rendelointezetA modern gyógyítás elengedhetetlen feltétele az orvosok magas szintű képzettsége, tudása, a kiváló és korszerű diagnosztikai eszközök és persze a megfelelő gyógyszerek rendelkezésre állása. Egy nagy tudású diagnosztikai készülékkel sok baj fedezhető fel.

   A Velencei Szakorvosi Rendelőintézet, a Velencei Központi Orvosi Ügyeleti Társulás nyolc tagönkormányzatának segítségével a múlt héten új, korszerű ultrahangkészülékkel gazdagodott – tudta meg a Feol.hu.

Bővebben ...

Nem eszünk elég almát, pedig nagyon is sok van belőle

almaeves new health comjpgNapi egy alma az orvost távol tartja. Miközben szinte mindenki ismeri ezt az örökérvényű mondást, a legtöbben nemigen tartják be. Az alma fogyasztása nem divatos manapság, sokan nem is kedvelik ezt a nagyon is ízletes gyümölcsöt. És nem csak mifelénk.

   Az egy évvel ezelőttinek akár a feléért is eladják a szokásosnál jóval kisebb ütemben fogyó étkezési almát a hűtőházakból, és eközben nagy tételekről derül ki, hogy a minőségük romlása miatt már csak ipari célú felhasználásra alkalmasak – írta az Euronews.com a Világgazdaság.hu cikke alapján.

Bővebben ...

Fejér megyében nagyon sok az influenzás beteg

latogatasi tilalomHa tél, akkor influenzajárvány. Úgy tűnik, ezúttal sem úszhatjuk meg a soros influenzajárványt, amely szinte menetrend szerint meg is érkezett hazánkba. Bár sokaknak lett volna lehetőségük arra, hogy akár ingyen is beoltassák magukat védekezésként, ezt közel sem tették annyian, amennyien tehették volna.

   Megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint a január 7-13. közötti időszakban 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) heti jelentésében szerdán.

Bővebben ...

Összegyűlt a sok aláírás, lesz népszavazás Velencén

nepszavazas internetNépszavazás lesz Velencén, ha legalább 1293 helyi lakos akarja, írtuk nemrégiben annak a hírnek nyomán, hogy civilek népszavazást kezdeményeztek a Velence Korzó épületére tervezett 16 lakás építésének elutasítására. A képviselő-testület a múlt csütörtökön soron kívüli ülésen döntött arról, hogy kiírják a népszavazást.

   „Egyetért-e ön azzal, hogy… semmit ne lehessen a Velence Korzó területén építeni? A Facebook Legyen Velencén Népszavazás elnevezésű csoportjában is meghirdetett akció felhívása volt a kezdet, majd a megfelelő számú érvényes aláírás összegyűjtésével elhárult az akadálya a helyi lakosok megkérdezésének.

Bővebben ...

A bárányhimlő ellen is kötelező és ingyenes lesz az oltás

baranyhimlo independent co ukA bárányhimlő neve abból a régi tévhitből ered, hogy a betegség nem súlyos lefolyású, főleg a többi himlőhöz képest. Korábbi általánosan elfogadott nézet szerint a gyermekeknek minél előbb érdemes átesniük rajta. Ez azonban napjainkban már idejétmúlt gondolat, mert a bárányhimlő is járhat súlyos, váratlan szövődményekkel. De mindezt meg is lehet előzni.

   Megjelent az Európai Unió hivatalos közbeszerzési értesítőjében a kétévesnél fiatalabb gyermekek bárányhimlő elleni védőoltásához szükséges vakcinatender – írta a Világgazdaság.hu.

Bővebben ...

A klímaváltozás luxuscikké teheti a zöldségeket, gyümölcsöket

kukorica szarazsag hirado huTúl azon, hogy időnként mással aligha magyarázható időjárás van, az emberek többsége még mindig valamilyen tudományos elgondolásként kezeli a klímaváltozást, nem is beszélve a kormányokról, multicégekről, amelyeknek pedig már nagyon is sokat kellene tenniük a légkör felmelegedése ellen. A polgár viszont már a pénztárcáján is tapasztalhatja a változásokat.

   A szokatlanul meleg időjárás több országban is tovább csökkentette a terméshozamokat, így Magyarországon is. Hazai hagyma jelenleg már nincs is a magyar boltokban, annyira kevés termett belőle – írta a 444.hu az RTL Híradójában elhangzottak nyomán.

Bővebben ...

A lejárt élelmiszer még nem szemét

elelmiszer pazarlasRengeteg élelmiszert dob ki a fejlett országok lakossága és ezt a tendenciát erősíti az is, hogy a szupermarketekben a lejárt, de még jó ideig fogyasztható élelmiszereket egyszerűen a szemétbe dobják. Pedig ahogy mifelénk, igen sok más országban is lenne helye ezeknek. A csehek most példamutató tettre szánták el magukat.

   A V4-ek egyi tagországában a magyar jogalkotók számára is követésre alkalmas törvényt alkottak. Kötelezővé tették ugyanis Csehországban, hogy az el nem adott élelmiszerek a rászorulókhoz kerüljenek – tudta meg a Hvg.hu.

Bővebben ...

Iszunk, mint a …

reszegAzt, hogy szilveszterkor, névnapokon, bulikban, baráti összejövetelekkor jobban fogy az alkoholos ital, mint az üdítő, vagy az ásványvíz, bocsánatos bűnnek, vagy éppen elvárásnak is tekintjük. Arról, hogy túl sok alkoholt fogyasztunk, sokadszorra is igazolást kaptunk.

   Csak öt ország van az unióban, ahol az összes kiadás nagyobb része megy el alkoholra, mint nálunk. A magyarok az összes kiadásuk 3 százalékát költik el alkoholra – számolt be róla az Eurostat. A nem éppen dícséretes adatokról a Hvg.hu írt.

Bővebben ...

Pénz áll sok család házához

csalad vgyke comEgy nappal ezelőtt írtunk azokról a változásokról, amelyek nagyon sokakat érintenek, és ma egy újabbal, ezúttal örömteli változásról számolhatunk be. Nagyon sok kisjövedelmű családnak számít az emelkedő támogatás.

   Emelkedik a gyermekgondozási díj (gyed) és a diplomás gyed összege, valamint megjelenik a gyermekek otthongondozási díja (gyod) is – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

Bővebben ...