Oldalletöltések száma: 9493923
2019. július 20. szombat 13:08,
Illés napja van.

A UPC előfizetői nemsokára vodafonosok lesznek

upc vodafone hirtv huTöbb telekommunikációs szolgáltató is kínálja termékeit, szolgáltatásait a Velencei-tó térségében, közülük  valószínűleg a UPC a legnagyobb, hiszen tulajdonában van a velencei-tavi kábelrendszer, amelyen a tévécsatornák mellett internetet vezetékes telefonszolgáltatást is kínál, de emellett mobilszolgáltatást is végez. Nemsokára viszont az előfizetőik már a Vodafonhoz tartoznak majd.

   Nem csak a mobil, hanem a vezetékes szolgáltatások piacán is jelen lesz a Vodafone Magyarország, miután zöld utat kapott arra, hogy egyesüljön a UPC-vel. Az Európai Bizottság ugyanis csütörtökön jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport felvásárolja a UPC Magyarországot is tulajdonló Liberty Global magyar, német, cseh és román leányvállalatát – tette közzé a hírt az Euronews.com.

Bővebben ...

Állítják, hogy csak öt százaléka hiányzik az orvosoknak, de a valóság más

orvoshiany youtube comTudják, persze, hogy tudják azok, akik rendszeresen orvoshoz kényszerülnek, hogy nagy a baj az egészségügyben és örülnek, ha orvossal találkoznak, mert a doktorok, nővérek közül mind többen hagyják el az állami rendszert és mennek külföldre, vagy a többségnek aligha megfizethető magánintézményekbe. A statisztika mindezt alig tapasztalja.

   A KSH szerint az egészségügyben 5 százalék körüli a szakemberek hiánya, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint kétszer-háromszor több az üres álláshely – írta az Infostart.hu.

Bővebben ...

Egy év múlva már nem repülhetnek a szúnyogbombázók

szunyogirtasAz idei nyár az igencsak zaklatott időjárás mellett leginkább a szúnyogokról szól. Az eddigi gyérítések után is köszönik, nagyjából jól vannak e derék vérszívók és elpusztult társaik helyett is újult erővel rongálják a nyaraló idegeit, teszik tönkre a szép nyári estéket.

   Az országos szúnyoggyérítést áprilisban kezdték meg, de az áldatlan állapotok miatt júniusban a kormány 825 millió forint plusz pénzt adott a katasztrófavédelemnek, hogy kezelje a szúnyoghelyzetet – írta a 24.hu.

Bővebben ...

Jól feltöltjük magunkat energiával

energia ital lifehacker comNincs oly távol még az az időszak, amikor a reggel nehezen ébredők, vagy a későig teljes energiával dolgozni akarók csak a jó erős kávéval tudták doppingolni magukat. Aztán eljött az energiaitalok korszaka és míg a kávézásnak mind több jótékony hatására derül fény, addig az energiaitalok fogyasztását közel sem üdvözlik ennyire az orvosok.

   Az elmúlt egy évben közel 32 milliárdot költöttünk energia- és sportitalokra, ezekből 50 millió liter fogyott és amelyekből egy év alatt összességében 15 százalékkal ittak többet a magyarok. A forgalom 90 százalékát az energiaitalok tették ki, abból is leginkább a 200-250 ml-es kiszerelésű fogy – derül ki a Hvg.hu összeállításából.

Bővebben ...

Mind távolabb kerülünk a céltól, hogy megszűnjön az éhezés a Földön

ehezes dw comMindinkább élhetetlenné válik a Föld, legalábbis a majd’ nyolcmilliárd ember egy jelentős részének. Oly hatalmas tömegnyi már az ember – és megállíthatatlanul tovább szaporodik – amelyet sem édesvízzel, sem élelmiszerrel nem lesz képes ellátni a bolygó, amelynek egyik részében hatalmas pazarlás, a másikban mérhetetlen nélkülözés alakult ki.

   Egyre többen éheznek a világon, derült ki az ENSZ 2018-as évet vizsgáló jelentéséből. Az évenként készített kutatás számai ráadásul azt mutatják, hogy a helyzet folyamatosan romlik – írta az Euronews.com.

Bővebben ...

Lesz fém is a fa helyett, tartósabb lesz az agárdi híd

agardi hid eptese 1Korhadás falja fel az agárdi kerékpáros hidat, írtuk április közepén, felhívva a figyelmet arra, hogy az Agárdot Dinnyéssel összekötő kerékpárút szép fahídját egyre gyorsuló ütemben falja fel az enyészet. Nem sokkal ezt követően a hidat a fenntartó önkormányzat az arra rendszeresen közlekedők biztonsága érdekében és persze nagy bosszúságára lezáratta.

   Mindazoknak, akik munkába járnak, vagy csak túrázva arrafelé kerekeznek bizonyára jó hír, hogy megkezdődött a híd helyreállítása és a mostani nagyobb kerülőutak megtétele helyett előreláthatólag augusztus közepetáján újra biztonságban kelhetnek majd át az Agárd árok felett.

Bővebben ...

Elment a Velencei-tó festője

acsa suics imre feol huMa nagyon sok tehetséges festő él és alkot a Velence-tó környékén, de korábban, ha a Velencei-tó festészetéről esett szó, elsőként Acsa Szűcs Imre nevét említették a szép alkotások és a tó szerelmesei. A kiváló művész a Velencei-tó festője, jószerével önálló intézménye volt.

   Megdöbbentő hírt közölt a Feol.hu. Súlyos betegséget követően életének 62. évében, július 10-én elhunyt Acsa Szücs Imre grafikus, képzőművész.

Bővebben ...

Van mit tenniük az állomási gondnokoknak

allomasi gndnok hellovidek huA vasútállomások, vasúti megálló helyek, még ha a közelmúltban újították is fel vagy építették ujjá azokat, igen hamar lepusztulttá válnak, köszönhetőan az utsok nemtörődömségének, hanyagságának, egyesek pusztító kedvének.

   Talán ezen segíthet a MÁV Zrt., amely az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, hogy a rendezett és kulturált környezet érdekében gondnoki rendszer vezettek be tavasszal.

Bővebben ...

Egyre inkább kedveljük az uniót

unio teruleteTudathasadásos állapotban van az Európai Unióval kapcsolatban a hazai társadalom. Mert míg a kormány és az ország vezető ereje, a kormánypárt folyamatosan támadja az uniós intézményeket, döntéseket, vezetőket, addig a magyar lakosság igencsak unióbarát. Ez utóbbiban erősen hasonlítunk a többi szövetségesükhöz.

   Továbbra is történelmi csúcson áll az Európai Unió támogatottsága a huszonnyolc tagországban – derült ki a legfrissebb uniós közvélemény-kutatásból (Eurobarometer). Minderről az MTI számolt be.

Bővebben ...

Már Fejérben is van, ahol a csökken a kormányablak nyitvatartási ideje

kormanyablak minalunk huMind több hír érkezik arról az áldatlan helyzetről. amely a közigazgatásban alakult ki és amely elsősorban a fővárosban kezdődött, de egyre több vidéki település kormányablakait, ezen keresztül a polgárok ügyintézésének lehetőségeit érinti. Úgy tűnik, a dominószeren eldőlő rendszer Fejér megyét is elérte.

   A kormány állításával szemben nem csak Budapest és Pest megye kormányablakainál rövidült létszámhiány miatt az ügyfélfogadás, hanem például a Fejér megyei kormányhivatalhoz tartozó bicskei kormányablaknál is – tudta meg a Napi.hu. A Velencei-tó térségében a gárdonyi kormányablak nyitvatartásának korlátozásáról egyelőre nincs szó.

Bővebben ...