Oldalletöltések száma: 9901782
2019. augusztus 23. péntek 08:52,
Bence napja van.

A VVSI mellett a VVSC nevét is érdemes lesz megtanulni

vvsc alapitok latoszogEgy új sportklub alakulása a sportszerető emberek számára örömteli esemény. Még akkor is, ha nem a leglátogatottabb sportágakat kívánja a klub szolgálni. Mert bár a hazai sportbarátok mindig büszkék és lelkesen üdvözlik a kajakos és kenus, vagy éppen triatlonos sikereket, a versenyeiket mégis leginkább csak a családtagok és barátok látogatják.

   Csütörtökön tartotta alakuló közgyűlését a Velencei Vízi Sport Club, a VVSC. Az új klub nevét csak egyetlen betű választja el a VVSI-étől, de talán ez nem is véletlen, hiszen a Velencei-tavi Vízi Sportiskola a hazai kajak-kenu sport egyik nagy utánpótlásnevelő bázisa.

   Május 2-án alakult meg két szakosztállyal a Velencei Vízi Sport Club, a VVSC. Elnöke az ötszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes kajakozó, Fidel László lett. A kajak-kenu szakosztályt Tubel Zoltán, a triatlon szakosztályt Dévay László vezeti.
   Az alakuláskor Fidel László elnök elmondta, hogy az egyesület elsődleges célja a velencei-tavi sportélet fejlesztése, a vízi sport hagyományainak ápolása, a kajak-kenu sportág népszerűsítése és a triatlon meghonosítása a Velencei-tónál.
   Az alapítók – Fehéri Péter, Horváth Piroska, Fidel László, L. Simon László, Fidel Éva, Takács Ferenc, Pajzs Gábor, Szipola Antal, Bársony Péter, Dévay László, Somogyi András, Deák Csaba, Tubel Zoltán, Csapó Tamás – tervei között szerepel továbbá szenior versenysportolók és ifjúsági versenyzők vízi sportolási lehetőségének biztosítása, illetve versenyeztetése, versenyek lebonyolítása, rendezése, akár nagyobb tömegsport-rendezvények szervezése is.
   A VVSC első fejlesztésként saját sportbázis kialakítását tűzte ki célul, ahol sporttelepet működtetne.