Oldalletöltések száma: 9494342
2019. július 20. szombat 14:17,
Illés napja van.

Még ha az időjárás nem is akar erről tudomást venni, megnyílt a velencei-tavi szezon

evasnyito koszoruzas feol huSok évtizedes hagyománya van a velencei-tavi évadnyitó ünnepségnek, amellyel voltak évek, amikor csak a velencei-tavi sportévadot, volt, amikor a turisztikai szezont is hivatalosan megnyitották. S bár meglehetősen esős és hideg hétvégére esett ez az esemény, ne legyen kétségünk afelől, hogy már valóban elkezdődött a tavaszi-nyári szezon a tavon.

   Megkoszorúzták a tavat a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) szombati szezonnyitóján, ezzel hivatalosan is megkezdődött a 2019-es évad. Az eseményen több politikus is méltatta a Sportiskola tevékenységét.

   Az idei évadnyitóra egy igen kiemelkedő sportesemény jegyében került sor, hiszen a Velencei-tó lesz a házigazdája az idei veterán evezős világbajnokságnak. Ez a sportág igazi nagy ünnepe, sok ezer versenyző és kísérő szokott ellátogatni ezekre a találkozókra. A Velence-tó partfalának rekonstrukciója keretében újjáépítik a sukorói versenypálya partfalát is, az eddig meglehetősen hullámos versenypálya a jövőben majdnem feszített víztükrű lesz, hacsak a szél nem teszi éppen viharossá. Legutóbb 1996-ban volt ezen a pályán ilyen nagy verseny.
   Ahogy azt az MTI érdeklődésére Deák Csaba, a VVSI ügyvezető igazgatója elmondta, jelenleg a klub színeiben mintegy háromszáz utánpótláskorú gyerek sportol: a vitorlázók ötvenen, az evezősök százan vannak, a kajak-kenusok létszáma pedig százötven.