Oldalletöltések száma: 9494330
2019. július 20. szombat 14:15,
Illés napja van.

Az emuk, muflonok most már vígan szaladgálhatnak a Velencei-tó közelében

muflonkertA Velencei-tó térsége eddig sem szenvedett látnivalóhiányban, a nyári melegben simogatóan kellemes vizű tó élvezete mellett nagyszerű kirándulóhelyeket is lehet látogatni. A kirándulásoknak eddig is remek célpontja volt a tó északi oldalán található arborétum.

   Közel 50 millió forintba kerülő fejlesztések után új muflonkertet, madárröpdét, emufuttatót és vízimadár-megfigyelő pontot adott át pénteken a nagyközönségnek a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkban a fenntartó Vadex Zrt.

   A megnyitón Majoros Gábor, a Vadex vezérigazgatója elmondta, hogy 2016-ban kezdték el építeni a 96 hektáros arborétum területén a vadasparkot, ennek újabb állomásai a Madarak és fák napján átadott fejlesztések. Úgy vélte, hogy a beruházással tovább gazdagodott a Velencei-tó környéke, amely újabb lendületet adhat a turizmusnak és növelheti a látogatói létszámot a térségben.
   A Vadex munkatársai Fejér megyében 18 ezer hektárnyi erdőt kezelnek, évente 350 hektáron végeznek erdőfelújítást, évi 1,3 millió facsemetét ültetnek és több mint 22 tonna makkot vetnek el.
   A Velencei-tó környékén az 1970-es években kezdték el a fásítást, míg az arborétum tervei 1976-ban készültek el. A 96 hektáros területen sétautak, kilátó, pihenőhelyek, valamint horgásztó létesült és ma már vadaspark is várja a látogatókat, akik 111 féle fafajt és 119 madárfajt figyelhetnek meg.