Oldalletöltések száma: 9494162
2019. július 20. szombat 13:47,
Illés napja van.

A magyarok zöme a kormány helyett az EU-ra bízná a beérkező pénzek szétosztását

korrupcio europewatchdog infoAz ember olvassa a felfoghatatlanul nagy, az Európai Unió támogatása révén az országba jutó összegekről szóló híreket, meg azokat, amelyek arról szólnak, hogy az állampárthoz igen közel álló személyek által jegyzett cégek nyerik el ezek zömét a kormány megbízásából és utána elmegy egy egészségügyi intézménybe és nem érti az egészet.

   Nem véletlen tehát, hogy egészségügyre és oktatásra költené az EU-s támogatásokat a magyarok többsége. Ez derült ki a Medián felméréséből, amelynek legérdekesebb eredménye, hogy az állampárt szavazóinak a fele is helyeselné, ha nem a magyar kormány, hanem egy EU-s intézmény osztaná szét ezeket a támogatásokat – írta az Index.hu.

   A medián 1000 fő megkérdezésén alapuló reprezentatív kutatása szerint a teljes népesség 68 százaléka helyeselné, hogy az európai uniótól kapott támogatásokat „a jövőben csak és kizárólag oktatásra, egészségügyre és munkahelyre költsük”, 28 százaléknyian nem helyeselnék, 4 százaléknyian pedig nem tudják mit kellene tenni.
   Érdekessége a felmérésnek, hogy kiderült, az állampárt szavazói körében is többséget kapott az elképzelés: 61 százalék helyeselné, ha csak ezekre menne az EU-s pénz, míg 37 százalék a nem helyeslők aránya.
   Arra a kérdésre, hogy helyeselnék-e a szavazók, hogy „a korrupció visszaszorítása érdekében az Európai Uniótól kapott támogatásokat a jövőben ne a magyar kormányzat, hanem egy független európai intézmény ossza ki és felügyelje”, a kutatás szerint a teljes népesség 65 százaléka ezzel egyetért, 30 százalék van ellene, 5 százalék nem tudja. Vagyis a felmérés adatai szerint az állampárt szavazóinak fele inkább az EU-ra bízná a pénz elosztását, mint a saját kormányára – derül ki a Medián kutatásából, amelyről az Index.hu számolt be.