Oldalletöltések száma: 10306698
2019. szeptember 23. hétfő 13:07,
Tekla és Líviusz napja van.

Fürdős vonatok járnak majd a Velencei-tóhoz

vonat kerekpar origo huNyaranta tízezrek vándorolnak egy-egy melegebb napon a nagyobb tavainkhoz felüdülést keresve. Sokan ülnek autóba mások a vonatokat veszik igénybe. Nekik lehet fontos, hogy hamarosan nyári menetrend lép majd életbe.

   Június 15-től indul a balatoni turisztikai szezonhoz igazodó nyári menetrend. Június 15. és augusztus 25. között korszerű, légkondicionált motorvonatok, InterCity-kocsik, étkezőkocsik, hétvégén plusz vonatok, kerékpárszállítási lehetőség várja az utazókat – közölte a MÁV-Start hétfőn az MTI-vel.

   Új „fürdős” vonatpár közlekedik hétvégén Budapest és Siófok között a strandolni vágyók igényeit kiszolgálva, amely csak a Velencei-tó és a Balaton partján lévő állomásokon és megállóhelyeken áll meg. Ezeken nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi is lesz.    Légkondicionált InterCity kocsi is közlekedik majd, amelyben wifi és a legtöbb kocsiban konnektorok is rendelkezésre állnak. A Kék Hullámokon 16 darab kerékpár szállítható, ezért a kerékpárhelyjegy váltása kötelező a kerékpárjegy mellé. A Kék Hullámmal lehet a leggyorsabban Balatonfüredre érni, az út 1 óra 52 perc Kelenföldről.
   A tavaly nyári utasszámok azt mutatják, hogy beváltak az elmúlt évek pálya- és járműfejlesztései, a menetrendi reform, és az értékesítési újdonságok. A 2018-as nyári szezonban a Balatonhoz vagy onnan vissza (értelemszerűen a Velencei-tóhoz is), illetve a tóparti állomások között 1 millió 557 ezren utaztak vonattal, 120 ezerrel többen, mint egy évvel korábban – áll a közleményben.