Oldalletöltések száma: 10306928
2019. szeptember 23. hétfő 13:22,
Tekla és Líviusz napja van.

Nem csak a szúnyogok ellen, de az esővel is küzdenek a gyérítők

szunyog viccesKomoly versenyfutás folyik az időjárás és a szúnyoggyérítés szakemberei között annak érdekében, hogy ha idén mégiscsak lesz olyan nyár, mint amilyeneket korábban megszoktunk, azt legalább a szúnyograjok ne tegyék tönkre.

   A Velencei-tó környékét is érintő korábbi, biológiai lárvagyérítés után e héten hétfőn és kedden a tókörnyékén is elkezdték a kifejlett szúnyogok elleni permetezéses védekezést – tudta meg a katasztrófavédelemtől a Feol.hu.

   Hétfőn mintegy 2000 hektáron gyérítettek Gárdony, Nadap, Sukoró és Pákozd térségében, kedden pedig 1249 hektáron Kápolnásnyék, Velence, Zichyújfalu és Tác fölött.
   A szúnyogok kikelésének, szaporodásának kedvez a rendkívül sok eső, a megáradt folyók, megemelkedett vízszintű Velencei-tó, ahogy a meleg időjárás is, amely miatt gyorsabban szaporodnak, fejlődnek a szúnyogok. A szakemberek szerint mi magunk is tehetünk a sokasodásuk ellen azzal, hogy ha a környezetünkben lévő vízzel teli vödröket, edényeket kiürítjük, mert ezekben is képesek kifejlődni a szúnyoglárvák.
   A csípőszúnyogok elleni egyéni védekezéshez hozzá tartozik az esővízgyűjtő tartályokban, kerti medencében tenyésző szúnyoglárvák fejlődésének megakadályozása is. Ezt granulátum vagy tabletta formájú szúnyoglárvairtó szerek segítségével érhető el, amelyeket akár az internetről is meg lehet rendelni.