Oldalletöltések száma: 10474771
2019. november 12. kedd 00:22,
Jónás és Renátó napja van.

Oda kell figyelni, mert a vakáció könnyen rémálommá válhat

strandolo kislany miamionthecheap comSzázezrek várják minden évben a tanítás végét, a vakáció kezdetét, de eközben azoknak a szülőknek a számát is hasonló nagyságúra lehet tenni, akik nem, vagy csak nehezen tudják megoldani gyermekük felügyeletét és minden nap aggódva érnek haza, hogy milyen hír várja őket csemetéjük egészségével vagy viselt dolgaival kapcsolatban.

   Sokat segíthet ezen, ha a gyereket, fiatalt valamilyen táborozásra sikerül befizetni, bár ezek többnyire csak párnaposak. A szünidő, a felügyelet hiánya sok gyerek csábít új dolgok kipróbálására, ezért is hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön a fővárosi állatkertben, a zebrák kifutójánál a gyerekekre leselkedő nyári veszélyekre.

   Az Országos Bűnmegelőzési Bizottság főtitkára, Berzai Zsolt a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy pénteken 700 ezer gyermeknek kezdődik meg a nyári vakáció. Többségük önállóan vesz majd részt a közlekedésben, ezért fontos, hogy a szülők meggyőződjenek arról, a gyerekek tisztában vannak a közlekedés alapvető szabályaival. Annál inkább, mert nyáron történik a legtöbb közúti baleset.
   Az iskolarendőr-program keretében a rendőrség is igyekszik átadni a közlekedési ismereteket a gyerekeknek, ami nem fejeződik be a tanévvel, mert minden megyében rendeznek közbiztonsági, bűnmegelőzési tematikájú táborokat. A szülőket arra kérik, hogy csak láthatósági mellényben és bukósisakkal engedjék kerékpározni gyerekeiket, az autóban pedig mindig használjanak megfelelő méretű gyermekülést.
   Varga Balázs, az ORFK bűnmegelőzési osztályának munkatársa arra kérte a gyerekeket, hogy ha egyedül vannak a lakásban, soha ne engedjenek be idegent, az utcán pedig ne álljanak szóba ismeretlennel. A szülők tanítsák meg gyermeküket a 112-es segélyhívó szám használatára, az ő telefonszámuk pedig mindig legyen meg a gyereknél. Mivel a kamaszokat elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények veszélyeztetik, fontos, hogy értékesebb tárgyaik ne legyenek látható helyen. Rendezvényeken, fesztiválokon utasítsák el, ha bárki kábító hatású vagy illegális szert kínál nekik, erről értesítsék a biztonsági személyzetet, illetve hagyják el a társaságot.    Veszélyt rejt az internet használata is, online ismerkedésnél vonják be a szülőket, és ne töltsenek fel magukról érzékeny képeket, adatokat – hangzott el a sajtótájékoztatón.