Oldalletöltések száma: 10402882
2019. október 17. csütörtök 17:55,
Hedvig napja van.

Nyugdíjkiegészítés páneurópai módra, stabil védelemmel

nyugdijas bevasarlas jokortv husAki régebben ment nyugdíjba, tapasztalhatja, hogy havi ellátmánya egyre kevesebbre elég. Az évenkénti nyugdíjemelés köszönőviszonyban sincs a valóságos pénzromlással, a nyugdíjasokat érintő árak emelkedésével. Akik pedig csak pár évtized múlva kerülnek nyugdíjas korba, talán még ennyire sem számíthatnak. Marad számukra az öngondoskodás lehetősége.

   A páneurópai magánnyugdíjtermékről (PEPP) szóló rendelet egy új típusú önkéntes magánnyugdíjterméket hoz létre. Az egész Unióban azonos jellemzőkkel bíró terméket különféle forgalmazók kínálhatják majd – írta a Portfolio.hu.

   Az uniós engedély segítségével a forgalmazók – például biztosítótársaságok, bankok, foglalkoztatói nyugellátást szolgáltató intézmények, befektetési vállalkozások és eszközkezelők – több tagállamban is értékesíthetik ezt a terméket.
   A páneurópai magánnyugdíjtermék olyan új uniós szintű megtakarítási lehetőséget nyújt a lakosságnak, amely kiegészíti az állami és a foglalkoztatói nyugdíjakat, illetve a tagállami szintű magánnyugdíj-rendszereket. Igénybevételével a fogyasztók önkéntesen kiegészíthetik a nyugdíjcélú megtakarításaikat, miközben stabil fogyasztóvédelemben részesülnek. A termék hordozható lesz a tagállamok között: a megtakarítók akkor is folytathatják a járulékfizetést, ha másik tagállamba költöznek – tudta meg a Portfolio.hu.