Oldalletöltések száma: 10410460
2019. október 23. szerda 02:45,
Gyöngyi napja van.

Ellenőriznek és ha kell embert, hajót mentenek

vizi rendorok hirado huVannak, akik zaklatásként élik meg, ha rendőrök figyelik azt a területet, ahol ők tartózkodnak, vagy éppen igazoltatnak, ellenőriznek, mások pedig úgy vélik, hogy a rend őrei éppen a nyaralók, pihenni vágyók biztonságát őrzik. Ez utóbbiak vannak többen.

   Fokozott ellenőrzést kezdtek a Velencei-tavon a vízirendőrök. Főleg azt nézik, hogy a hajósok betartják-e a biztonsági előírásokat, a fürdőzők pedig figyelembe veszik-e a viharjelzést. A rendőrök az ellenőrzött vízi járművek kétharmadánál találtak valamilyen szabálytalanságot – hangzott el az állami hírtévé műsorában.

   Az idegenforgalmi főszezonban reggeltől estig motorcsónakkal járják a vízi rendőrök a strandok környékét és a nagyobb tisztásokat. A Velencei-tavon a rendőrök az ellenőrzött hajók kétharmadánál találtak valamilyen szabálytalanságot.
   A rendőrök azt mondják, a sportolók általában betartják a szabályokat. Azokkal szokott gond lenni, akik nem tudják, hogy mire való egy gumimatrac, vagy egy vízibicikli, és így magukat sodorják veszélybe.
   A Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi rendőrei naponta 10 óra és 22 óra között látnak el szolgálatot a Velencei-tavon. Ennek keretében ellenőrzik a vízen tartózkodókat, ellenőrzik a fürdőzőket és a vízi járművel közlekedőket. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja a biztonság fokozása. Kiemelt figyelmet fordítunk a viharjelzéssel kapcsolatos ismeretek ellenőrzésére – mondta el a csatornának Bodó Miklós, a gárdonyi rendőrfőkapitányság osztályvezetője.
   A rendőrök az ellenőrzés közben is készen állnak arra, hogy szükség esetén kimentsék a bajbajutottakat. Járőrhajóik akár 70 kilométeres sebességgel is képesek haladni, így kevesebb mint öt perc alatt a tó legtávolabbi pontját is el tudják érni.
   A gárdonyi vízi rendőrök csak júniusban 27 embert mentettek ki a vízből – derül ki a Híradó.hu híréből.