Oldalletöltések száma: 10410471
2019. október 23. szerda 02:56,
Gyöngyi napja van.

Hatnapos óriásbuli, kétszáz fellépővel

efott vg huLetelepedett Velencén az EFOTT, írtuk három évvel ezelőtt annak a hírnek nyomán, hogy az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója negyven évvel az indulása és a folyamatos vándorlása után letelepedni látszott Velencén. Egy évvel később ugyan felmerült az újabb helyszín választása is, de a fiatalok nagy eseménye maradt a tóparti kisvárosban.

   Tegnap kezdődött az EFOTT, amelyen idén több mint kétszáz fellépő várja a közönséget a Velencei-tó partján. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők a fesztivál történetének egyik legerősebb headliner (nagy szenzáció) listáját ígérik az EFOTT tizenhárom zenei helyszínére.

   A programban fellép az albán-brit Rita Ora, az olasz Gianluca Vacchi és a német Brooklyn Bounce, a lemezlovasok csapatát pedig az izraeli Borgore és a német Tujamo is erősíti. A magyarok közül színpadra áll a Tankcsapda, a Halott Pénz, a Wellhello, Majka, a Kowalsky meg a Vega, a Brains, a Follow The Flow, az USNK, a Punnany Massif, Szabó Balázs Bandája, az Anna & the Barbies, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & The Love Band, a Bëlga, ByeAlex és a Slepp, valamint a Necc Party is, míg Caramel először ad koncertet a fesztiválon.
   A keddi nyitónapon a hetijegyeseket zászlóparádé és utcakarnevál köszöntötte, amelynek során zenészek járták körbe a területet, a fesztiválozókat egy óriási tábortűzhöz trombitálva. A szerdai program része lesz többek között egy giccsparty is, de a különleges zenei ötletek egészen az utolsó napig fellelhetők lesznek az idei EFOTT-on.
   Az EFOTT lesz idén a WWF Nagy Ugrás elnevezésű kampányának központi magyarországi helyszíne is: július 14-én 15 órakor közös vízbe ugrással hívják fel a résztvevők a figyelmet éltető vizeinkre.