Oldalletöltések száma: 10410412
2019. október 23. szerda 02:13,
Gyöngyi napja van.

Már Fejérben is van, ahol a csökken a kormányablak nyitvatartási ideje

kormanyablak minalunk huMind több hír érkezik arról az áldatlan helyzetről. amely a közigazgatásban alakult ki és amely elsősorban a fővárosban kezdődött, de egyre több vidéki település kormányablakait, ezen keresztül a polgárok ügyintézésének lehetőségeit érinti. Úgy tűnik, a dominószeren eldőlő rendszer Fejér megyét is elérte.

   A kormány állításával szemben nem csak Budapest és Pest megye kormányablakainál rövidült létszámhiány miatt az ügyfélfogadás, hanem például a Fejér megyei kormányhivatalhoz tartozó bicskei kormányablaknál is – tudta meg a Napi.hu. A Velencei-tó térségében a gárdonyi kormányablak nyitvatartásának korlátozásáról egyelőre nincs szó.

   Az első Fejér megyei eleső iroda esetében nem heti hét órával rövidült az ügyfélfogadás, hanem kedden és szerdán zárnak be ezentúl egy órával korábban. A járáshoz tartozó települések: Alcsútdoboz, Bicske, Bodmér, Csabdi, Csákvár, Etyek, Felcsút, Gánt, Mány, Óbarok, Szár, Tabajd, Újbarok, Vértesacsa és Vértesboglár.
   A fővárosi kormányablakok leterheltségének csökkentésére a vidéki kormányhivatalokból 35-36 ügyintéző érkezett Budapestre. Nagyságrendileg hatszáz kormánytisztviselő távozott a fővárosi kormányhivatalokból. Ahogy a kormányinfón elhangzott, jövő január után hétszáz ügycsoport már nem tartozik majd a kormányhivatalokhoz, ezért a kormány úgy véli, hogy a jelenlegi létszám akkortól szerinte biztosan elegendő lesz. Azt is fontolgatják, hogy az átmeneti időszakra szeptembertől nyugdíjasokat foglalkoztatnak vissza.
   A központi és területi közigazgatásban a 2018 nyarán elrendelt létszámstop miatt több mint 10 százalékos létszámhiány alakult ki. Mindezt megfejelte, hogy ugyancsak márciusban a kabinet a bürokráciacsökkentés jegyében bújtatott létszámcsökkentést kezdeményezett egyes kirendeltségeknél. A területi kormányhivataloknál átlagosan 6,5 százalékkal csökkentették az állományt részben úgy, hogy a korábbi létszámstop miatt keletkeztek üres státuszokat megszüntették, részben pedig úgy, hogy több embernek felmondtak – derül ki a Napi.hu híréből.