Oldalletöltések száma: 10635963
2020. február 22. szombat 23:09,
Gerzson napja van.

Angol ginek és skót whiskyk tarthatnak az agárdi párlatoktól

agardi whisky agardi huAgárdon, a gyümölcsösökkel körülölelt Sreiner tanyán másfél évtizede készülnek a mind nagyobb hírű és népszerűségű agárdi gyümölcspálinkák. S bár nem szándékunk senkit sem alkoholos ital fogyasztására bíztatni, a hazai pálinkakészítés egy olyan kiváló cégéről kaptunk jó hírt, amely mindenképpen érdemes a nyilvánosságra.

   Az Agárdi Pálinkafőzde első alkalommal vett részt a világ egyik legrangosabb nemzetközi bor- és párlatversenyén, ahol egyből szép sikert aratott. A londoni székhelyű, idén 50 éves International Wine&Spirit Competition megmérettetésre 2700 nevezési párlatminta érkezett a világ minden részéről – írta a Gusto.hu.

   Több mint 700 mintával a legtöbb induló a Gin kategóriában volt, a Skót Whisky-k mezőnyében 400 feletti, míg a Brandy kategóriában 200 feletti minta érkezett a versenyre. A nagyszámú rivális miatt különösen nagy szakmai sikernek számít, hogy az Agárdi Barrique Szilva Pálinka 98 ponttal arany, míg az Agárdi Prémium Málna Pálinka 91 ponttal ezüstérmet szerzett a Gyümölcs Párlatok kategóriában.
   Még izgalmasabb eredmény, hogy a ginek és whiskyk hazájában az Agárdi Hungarian Dry Gin 90 ponttal ezüstérmes lett a London Dry Gin kategóriában, és az Agárdi Single Malt Whisky 90 ponttal pedig ugyancsak ezüstérmet nyert a nem évjáratos Single Malt Whisky mezőnyében.
   A nyári eredményhirdetést november 28-án követi a díjátadó gála, a jubileumi esemény helyszíne a patinás londoni Guildhall lesz – tudatta a Gusto.hu szakportál.