Oldalletöltések száma: 10635953
2020. február 22. szombat 22:53,
Gerzson napja van.

Itt az újabb adathalász akció, nem árt résen lenni

adathalaszat dicosmoservice netJoggal gondolhatnánk, hogy mára már annyira kiismerték az internet működését az emberek, hogy nem dőlnek be az egymást követő becsapós üzeneteknek, de úgy tűnik, hogy az adathalász kiberbűnözők még látnak „üzleti” lehetőséget az átverős levelek küldésében.

   Egy új típusú adathalász levéllel támadják a csalók az OTP Bank ügyfeleit. A bank azt kéri, hogy aki ilyet kapott, megnyitás nélkül törölje, ha pedig megnyitotta, forduljon IT szakemberhez az adatai biztonsága érdekében – hívta fel a veszélyekre a figyelmet az Azénpénzem.hu.

   Most éppen egy olyan adathalász levelet küldözgetnek az OTP Bank nevében a csalók, amelyben arra szólítják fel az ügyfeleket, hogy töltsenek ki egy csatolt dokumentumot, különben nem teljesül a tranzakció feldolgozása és kifizetése. A tárgyban függőben lévő tranzakciót jelölnek meg.
   Az OTP Bank arra hívja fel a figyelmet, hogy ilyen típusú levelet az OTP Bank nem küld, erre az e-mail címből, a szövegezésből és a levél formátumából is következtetni lehet. Kérik, hogy akik megkapták, megnyitás nélkül töröljék a levelet, ugyanis a melléklet káros kódokat tartalmaz. Ha valaki megnyitotta a mellékletet, akkor azt javasolják, hogy forduljon IT szakemberhez, aki az adatainak biztonsága érdekében átvizsgálja, szükség esetén újratelepíti a gépet.
   Az e-mailt más bank ügyfelei is megkaphatják, számukra is veszélyes lehet, ha rákattintanak – figyelmeztet az OTP Bank.