Oldalletöltések száma: 10633999
2020. február 18. kedd 22:15,
Bernadett napja van.

Megdobálják, sértegetik a munkásokat, néha meg el is ütik őket

utepites teol huVannak olyan dolgok és történések a gyorsan rohanó és mind feszültebb világunkban, amelyek meghaladják a józan ész határait és emellett teljességgel értelmetlennek is tűnnek. Például ilyen az, amikor azokat az embereket, akik értünk dolgoznak, a munkálkodásuk során furcsa felfogású emberek szóban és fizikailag is zaklajtják.

   Egyre több támadás éri a közutakon dolgozókat – hangzott el az állami hírtévé péntek esti híradójában. Egy friss felmérés szerint ugyanis a munkaterületek mellett elhaladó 10 autós közül legfeljebb két sofőr tartja be az ideiglenes sebességkorlátozást.

   Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az televíziónak nyilatkozva elmondta, a közúton dolgozók 88 százalékát sértegették már szóban. A felmérésből továbbá az is kiderült, hogy dolgozóik több mint 20 százalékát dobálták már meg munka közben.
   2000 óta 17 közúton dolgozó szakember vesztette életét figyelmetlen autósok miatt munkaterületen. A társaság folytatja „Biztonságunk az Ön kezében van!” elnevezésű kampányát, amelyben a munkaterületeken dolgozó szakemberek védelmére hívják fel a figyelmet.