Oldalletöltések száma: 10531462
2019. december 6. péntek 04:47,
Miklós napja van.

Klímavészhelyzetet hirdetett az unió, de még mindig rengetegen nem értik a lényeget

klimakatasztrofaAzt nem állíthatjuk, hogy túl gyorsan reagálnának a nagypolitika alakítói az emberiség előtt álló legnagyobb kihívásra, a mind gyorsabb ütemű klímaváltozásra, melegedő éghajlatra. S talán, ha a fiatalok jövőjüket, a maguk és majdani gyerekeik életét féltve nem kiabálnának egyre hangosabban, továbbra sem történne semmi sem.

   Azt sem állíthatjuk, hogy világot rengető a döntés, de az is valaminek a kezdete lehet, hogy csütörtökön megszavazta az Európai Parlament a klímavészhelyzet kihirdetését, és hogy Európa ennek megfelelően fog cselekedni. 429-en támogatták a javaslatot, 225-en szavaztak ellene, míg 19-en tartózkodtak – írta az Euronews.com.

   Klímasemlegesség 2050-re: az Európai Uniónak emellett kellene elköteleznie magát az ENSZ-konferencián az EP döntése értelmében. Többek közt az szerepelt benne, hogy az Európai Bizottságnak biztosítania kell, hogy minden javaslat a maximum 1,5 Celsius fokos hőmérsékletemelkedést szolgálja. Emellett az EU-nak 2030-ig 55 százalékkal kellene csökkentenie kibocsátását ahhoz, hogy 2050-re klímasemleges legyen, a hajózástól a repülésig, mindenhol csökkenteni kell a globális kibocsátást.