Oldalletöltések száma: 10637992
2020. február 28. péntek 00:41,
Elemér napja van.

Januártól már lehet majd korcsolyázni Velencén

korcsolyazok visitwiltshire co ukArra mind kevesebb a remény, hogy az idei télen korcsolyázni lehessen a Velencei-tavon, legalábbis az előrejelzések szerint a következő harminc napban egyszer sem lesz nappali fagy, a jó és erős jéghez ugyanakkor hosszantartó kemény hidegre van szükség.

   Az elmúlt években a korcsolyázás szerelmesei még akkor is élvezhették a jeges sportot, ha nem fagyott be a tó. 2015 novemberében nyílt meg a hatalmas sátor alatti műjégpálya a Velence Korzón, amelyre őszinte sajnálatukra idén már nem számíthattak a korcsolyázók. A napokban kiderült, mégis érdemes élezni a korikat.

   Pár nap múlva, pontosabban január 3-án, pénteken délután 2 órakor nyílik meg egy korcsolyapálya a Meszleny-Wenckheim kastély, vagyis a városi könyvtár mögötti parkolóban Velencén. Ahogy a város hivatalos Facebook oldalán olvasható köszönetnyilvánításból kiderült, a pálya telepítésében sokan nyújtottak önkéntes segítséget.
   Arról, hogy mennyibe kerül majd a belépő a sportolni vágyóknak, illetve, hogy milyen lesz a nyitvatartási idő, a közösségi oldal bejegyzése szerint ugyanazon a felületen adnak hamarosan tájékoztatást az üzemeltetők.