Hagyományok a középpontban

Díszes kapu, óriási szabadtéri színpad, szép központi épület. Ráadásként vasárnaptól a vonathoz is kevesebbet kell gyalogolni.

   Ünnepélyes keretek között, nagyszabású műsorral adták át a nagyközönségnek ma délután a Dinnyési Hagyományőrző Turisztikai Központot.
   - Dinnyés történetének legjelentősebb eseménye az új központ létrejötte – mondta többek között megnyitóbeszédében Gárdony város polgármestere, Tóth István. Az új hagyományőrző központ kapuját Erdélyből érkezett faoszlopok díszítik, a fedett színpad alkalmas népi játékok, néptáncbemutatókra, színdarabok bemutatására, míg a központi épület előadótermei kiállítások, táborok, csoportfoglalkozások, szakkörök megtartására is kiváló.
   Az eseményen Kozáry Ferenc színművész műsorvezetése mellett fellépett Sebestyén Márta, műsort adtak a helyi hagyományőrző csoportok és a meghívott néptáncegyüttesek. A nézők megtekinthették a Honvéd Támcszínház előadását és zárásként élvezhették a Transylmania együttes koncertjét. Az új központ vasárnap az első Velencei-tavi Bodzaünnep és hagyományőrző gyermeknapnak ad helyszínt.
   Az esemény mellett újdonság, hogy a Budapest – Székesfehérvár vasútvonal pályarekonstrukciójának részeként a település új vasúti megállóhelyet kap és a vonat vasárnaptól Dinnyéshez közelebb áll meg.