Azért a víz az úr!

Sok velencei-tavi nyaralótulajdonos gondolta úgy vasárnap ebéd után, hogy hisz a meteorológusoknak és időben elindul hazafelé.

   Így aztán ezrek kerültek rendkívüli körülmények közé. Az M7-es autópályán Érd közelében téli tájat idéző vastag jégréteg, majd szinte átláthatatlan vízfüggöny keserítette a sztrádán kialakult több kilométeres torlódásban araszolókat.

   Akik megszokott útvonalukon, vagy éppen menekülő utat keresve Törökbálintnál letértek az M7-esről, pillanatok alatt elakadt autókkal, víz- és sárfolyammal, hömpölygő áradattal találták szemben magukat. Autók tucatjai keringtek katasztrófafilmekbe illő körülmények között, hogy kikerüljenek a víz csapdájából, és járható utat találjanak.
   Az Érdet és Törökbálintot vasárnap délután elárasztó felhőszakadás nyomán utcákat öntött el a víz, több út járhatatlanná vált, autók akadtak el mindkét településen. Törökbálinton, az M7-es autópálya alatt átvezető forgalmas aluljáróban az egy méter magasra felgyülemlett vízben két kocsi is elakadt, a víz az autók motorháztetejéig ért. A bajba jutott járművek műszaki mentésre szorultak.