Oldalletöltések száma: 10531370
2019. december 6. péntek 04:09,
Miklós napja van.

Közelebb kerültek a tűzoltók a Velencei-tóhoz is

December 1-jétől Pusztaszabolcson, a már majd’ évszázada működő önkéntes tűzoltó egyesület telephelyének közvetlen szomszédságában avatták fel a hivatásos tűzoltók új őrsét. Mostantól a tókörnyék öt településére is ők vonulnak ki baj esetén.

   2013 óta az egységesített katasztrófavédelem nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az úgynevezett fehér foltok eltűnjenek a tűzoltóságok térképéről. A cél az, hogy minden település 15 perces vonulási időn belül legyen a tűzoltóságoktól. 

   Tűz esetén a velencei-tavi településekre velencei, pázmándi önkéntes tűzoltók mellett Székesfehérvárról érkeznek a hivatásos tűzoltók, hogy megfékezzék a tüzeket, segítsenek azokban az esetekben, amikor csak ők tudják elhárítani a bajt. A távolság miatt ez viszont igencsak időigényes, ez alatt sok kár keletkezhet egy-egy tűzben.
   A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs Pusztaszabolcs mellett Zichyújfalu, Beloiannisz, Szabadegyháza, Kápolnásnyék, Besnyő, Gárdony, Agárd, Velence, Adony és Iváncsa lakóihoz juttatja el majd a segítséget 10-15 percen belül.
   Az új laktanyában egy tűzoltó gépjárműfecskendő teljesít szolgálatot, amely 4000 liter oltóvizet és a tűzoltáshoz, műszaki mentéshez szükséges eszközöket képes szállítani.